TIME DATE
Ma Ilona nap van.

2019-02-08 11:32:29 / Szerző: HajduPress

Remek debreceni ötlet: jöhetnek a Diákbarát gyógyszertár

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Mint arról már beszámoltunkmegvannak a Richter Anna Díj döntősei: 12 fantasztikus csapat, 12 nagyszerű ötlet az oktatás és egészségügy fejlődéséért. Érdemes megismerni őket, szavazni ITT LEHET! Egy berettyóújfalui csapatot már bemutattunk, most jöjjenek a debreceniek: íme a diákbarát gyógyszertár program!

Ti tudjátok, mi mindennel fordulhattok a patikában dolgozó gyógyszerészekhez? A reklámokat nézve értitek, melyik hatóanyag mit jelent? Felmérések szerint a hónapokig orvosi időpontra várakozók kérdéseinek nagy része a gyógyszertárban azonnali megválaszolásra kerülhetne… már ha lennének erről alapvető ismereteink. A Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán a középiskolai diákok körében végzett felmérés eredményeként a csapat arra jutott, hogy szükség van jól szervezett betegedukációs előadássorozat megszervezésére. A kezdeményezés mára országos programmá vált, sikeres és hiánypótló, és készen áll a fejlesztésekre. A Richter Anna Díj támogatásával általános iskolás kortól egyetemista korig országszerte zajlana az egészségműveltség oktatása. Létrejönne a „Diákbarát gyógyszertár” cím, melyet a programhoz csatlakozó gyógyszertárak kapnának. 

A cím viselői részei lennének az iskolákkal történő szoros együttműködésnek, rendhagyó egészségműveltségi órákon beszélgetnének a fiatalokkal, a patikában pedig barátságos légkört és lehetőséget biztosítanának bizalmas beszélgetésre, kérdések négyszemközti megválaszolására. A digitális kommunikáció segítségével online párbeszéd is kialakulhatna a projekt szereplői között, a korosztályban népszerű megoldások, mint a különböző alkalmazások, animációk, online játékok pedig megszűntethetnék a szakadékot a fiatalok szemében „régimódinak” titulált gyógyszertár és az új generáció között. Alma Klubok alapításával pedig az ifjú hölgyek stresszkezeléséhez nyújtana a csapat támogatást.

Kérdezz engem! 

Csapatvezető: Dr. Bácskay Ildikó 
Csapattagok: Dr. Gyermán Anna, Kustár Annamária, Terdik Éva


 

A rovat legfrissebb cikkjei

Medveállatka a debreceni Nagyerdőben: fotó
Újabb bizonyíték: a STOP-tábla nem dísznek van
Folytatódik a debreceni Hódos felújítása
Felkészültek a szervezők a virágkarnevál biztosítására
Ingyen kaphat próbatermet a Tankcsapda az önkormányzattól

Hozzászólások