TIME DATE
Ma Gerzson nap van.

2019-02-05 07:18:51 / Szerző: HajduPress

Richter Anna Díj: az újfalui csodapatika is jelölt

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Mint arról már beszámoltunkmegvannak a Richter Anna Díj döntősei: 12 fantasztikus csapat, 12 nagyszerű ötlet az oktatás és egészségügy fejlődéséért. Érdemes megismerni őket, szavazni ITT LEHET! Több csapatot is bemutatunk majd, elsőként Újfaluból: Berettyóújfalu csodapatikájában nem csak a gyógyításra, de a megelőzésre is nagy hangsúlyt fektetnek.

A minden terület felé nyitott csapatkapitány, Gizella gyógyszertárat vezet, sportol, biogazdálkodik és hihetetlen empátiával támogatja a kollégáit szakmai kiteljesedésükben és mindennapjaikban. Pajzsmirigy betegsége kapcsán drasztikus életmódváltásba kezdett, először a táplálkozás, majd a mozgás területén is. Energikussága, kitartása, ebből származó jó formája nagy hatást gyakorol a körülötte élőkre, nem beszélve lelkesedéséről, amivel mindenkit magával ragad, ha jó ügyről van szó. A gyógyszertár csapata most már együtt lépdel az egészséges táplálkozás rögös, ám hamar megtérülő útján, és arra gondoltak, megpróbálják szélesebb körben is népszerűsíteni az egészséges életmódot. 

A pályázatban megnyerhető összegből előadás sorozatot szeretnének szervezni, táplálkozási szakértő, dietetikus bevonásával, látványfőzéssel és különböző konyhatechnológiák bemutatásával színesítve. Célközönségük soraiban az idősek és a fogyatékossággal élők is szerepelnek, hiszen nekik – bármennyire is fontos a mozgás és az egészséges táplálkozás –, még nehezebb elkezdeni. A csapat már tudja, hogy amit rendszeresen gyakorolnak, az szokássá válik. Ezért szeretnének egy olyan aktív, nyitott közösséget összeverbuválni, akik a hét hónapos előadássorozat, közös programok, túrák során új szokást tesznek magukévá: a mozgás, helyes táplálkozás, azaz az egészség csodálatos szokását.

Lépésről lépésre – életmódváltás
Csapatvezető: Dr. Borsos Gizella 
Csapattagok: Csetreki Jánosné, Gál Tiborné, Perei Gizella Sarolta, Perei Dorottya Klára

 

A rovat legfrissebb cikkjei

Olajos baleset, teljes útzár az M35-ösön
Fétékenység Tiszacsegén: fejszével zúzta be a szélvédőt
Ne így akarj őzhúst enni!
A tél visszatámad a hétvégén
!!! Akcióban Derecskén a TEK! +videó

Hozzászólások