°C
TIME DATE
Ma Auguszta nap van.

Hajdú + Bihar

Ittasan akart átvezetni a határon egy 62 éves román férfi

Járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást a berettyóújfalui rendőrök egy 62 éves férfival szemben. Ártánd Közúti Határátkelőhelyen belépésre jelentkezett 2017. március 25-én 7 órakor egy Ford típusú kisteherautóval közlekedő 62 éves férfi, akivel szemben a határrendészek alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. A rendőrök a sofőr vezetői engedélyét a helyszínen elvették, majd további mintavétel céljából előállították a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a román állampolgárt, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését. A gyanúsítottal szemben a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2017. március 25-én befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította a járási ügyészség részére. (police.hu)

Krisztián nagyot ment: mindenütt lopott

Egy fiatal pártól és két üzletből is lopott a gyanú szerint az a férfi, akit a debreceni rendőrök elfogtak és őrizetbe vettek. A Debreceni Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást - bűnügyi őrizetbe vétele mellett - B. Krisztián hajdúhadházi lakossal szemben. Egy fiatal pár 2017. március 26-án 3 óra körül bement egy debreceni étterembe, ahol leültek egy asztalhoz. Amíg a nő és a férfi egymással beszélgetett, a gyanúsított kivette a hölgy táskájából a pénztárcáját, majd az étteremből kiszaladt az utcára és elmenekült a Nagyállomás irányába. Másnap délután 13 óra 30 perc körül a 20 éves hajdúhadházi lakos bement egy debreceni, Csapó utcai bevásárlóközpontba, ahol az egyik ruházati üzletben az áruvédelmi eszközt kitépte az egyik pólóból, amit a kabátja alá rejtett. A biztonsági őrök a férfit tetten érték és rendőrök kiérkezéséig visszatartották. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy B. Krisztián aznap egy másik üzletből nadrágot és pólót is lopott, amiket a járőrök a gyanúsítottnál megtaláltak és lefoglaltak. Kihallgatása során a férfi a nyomozóknak a bűncselekmények elkövetését elismerte. (police.hu)

Ezen a nyáron is nagyot megy Tiszafüred

Tiszafüred idén is kiemelt helyszíne lesz a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztiválnak   Kerékpáros és csónakos túrákkal egybekötött minikoncertek, operajóga és táncelőadások is várják az érdeklődőket július 28. és 30. között a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztiválon - hangzott el csütörtökön, a programokat beharangozó budapesti sajtótájékoztatón.    Az Opera Caféban az érdeklődő újságíróknak Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója elmondta, hogy mennyire fontosnak tartja, hogy a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztiválhoz, ehhez a Magyarországon egyedülálló, civil kezdeményezésre létrejött projekthez, idén a Magyar Állami Operaház művészei is csatlakozhatnak.   Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés a térség zászlós hajójának nevezte a fesztivált. A Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke azt is bejelentette, hogy egy régi álom is valóra válhat a jövőben. Felépülhet a Természet Operaháza épülete, amely ha megvalósul, akkor egy európai színvonalú építészeti remekmű lesz, és nagymértékben hozzájárulhat majd a régió fejlődéséhez.   Ujvári Imre Tiszafüred polgármestere azt hangsúlyozta, hogy Tiszafüred méltó a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál házigazda szerepkörére. Az utóbbi két évben folyamatosan emelkedik a Tiszafüredre látogató vendégek száma, és az itt eltöltött vendégéjszakák száma is növekszik. Míg 2015-ben a vendégek száma alig haladta meg a 37 ezret, addig 2016-ban több mint 39 ezer vendég látogatott városunkba. Az itt eltöltött vendégéjszakák száma pedig közel öt százalékkal haladta meg az előző évit. Idén a TO'pera programjai tartják Tiszafüreden. Többek között július 28-án különleges operajógán vehetnek részt az érdeklődők, majd a tiszafüredi Morotva félszigeten megrendezik a gálaestet, ahol a Miskolci Nemzeti Színház Zenekar, a szolnoki kibővített Bartók Béla Kamarakórus lép fel Sándor Szabolcs karmester vezényletével.   Jakus Anita, a Természet Operaháza Tisza-tavi fesztivál projektvezetője, részletesen beszámolt a 3 nap alatt fellépő művészekről. Kiemelte, hogy idén egyedülálló módon a Tisza-tó partján, a tó vizén és a tó vizében is láthatnak az érdeklődők produkciókat. Ismertette a kezdeteket, és hogy az évek alatt a kezdeményezés hogyan fejlődött 3 napos fesztivállá. Jakus Anita arra is emlékeztetett, hogy a fesztivál koncepciója Debreczeni Ildikó ötlete alapján született meg 2014-ben.   Sándor Szabolcs karmester érdekes részleteket osztott meg a Magyarországon teljesen egyedülálló, operajóga interaktív programról, melyhez külön erre az alkalomra komponál zenét. Bakos Kornélia operaénekesnő, aki Tiszafüreden nőtt fel, meghatódva mesélte el, hogy kislányként gyakran a Morotva képzeletbeli színpadán énekelt. Ezért óriási élmény számára, hogy gyermekkori álma megvalósul a fesztivál első napján, amely ráadásul édesapja születésnapja is.   További részletek a programokról: http://www.operaofthenature.com/

Brutál baleset, útzár, terelés a 4-esen

Egy személygépkocsi és egy mikrobusz ütközött össze Debrecen közelében. A rendelkezésre álló adatok szerint 2017. március 23-án 16 óra 50 perc körül a 4. számú főúton a 127. kilométerszelvényben, a főút és a Határ út kereszteződésében eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött egy személygépkocsi és egy mikrobusz. A helyszínelés és a műszaki mentés idején teljes útlezárás van érvényben. A rendőrök a forgalmat mindkét irányból a 4805-s számú útra Ebes felé terelik. A mentők tájékoztatása szerint a baleset két sérültjét a debreceni Kenézy kórházba szállították.  UPDATE: A helyszínelés és a műszaki mentés 18 óra 10 perckor befejeződött, a forgalom zavartalanul haladhat. (police.hu, MTI, HP)

A kerti budiban bujkált az esztári betörő

A pocsaji rendőrök azonosították a férfit, akinek a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy esztári férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint 2017. március 19-én éjszaka két ingatlan területére is bement engedély nélkül. Egy férfi tett bejelentést 2017. március 20-án a rendőrségre arról, hogy idős rokona telefonon kért tőle segítséget, mert hallja, hogy valaki az előszobájában kutat. A bejelentő és családja az idős hölgyhöz sietett és a pocsaji családi ház kertjében meglátták a házból kilépő ismeretlent, aki a rokonok elől megpróbált elmenekülni. A férfi azonban a kerítésen nem tudott átmászni, így a kerti illemhelyre bement és magára zárta az ajtót. Rövid idő elteltével az ismeretlen az illemhelyről kirohant, majd a kert hátsó kerítésén átmászott és elfutott. A helyszínen a rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható B. Ferencet, valamint megállapították, hogy az esztári lakos a gyanú szerint korábban egy másik ingatlan udvarára is engedély nélkül bement, ahol megzavarták, ezért nem vitt el onnan semmit. A férfi egy pocsaji családi házban lévő szekrénybe rejtőzött a rendőrök elől, azonban megtalálták és elfogták őt, majd előállították a rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a 37 éves férfit, akit bűnügyi őrizetbe vettek és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet 2017. március 22-én a bíróság elrendelt. (police.hu)

Horror Sámsonban: kaukázusi marta meg a gyereket

A gyanúsítottat zavarta az utcán a gyerekek hangoskodása, ezért kutyáját elengedte a láncról. Az eb egy kisfiút megharapott. A debreceni rendőrök elfogták és gyanúsítottként kihallgatták a nőt. A rendelkezésre álló adatok szerint 2017. március 22-én 14 óra 30 perc körül Hajdúsámsonban egy nő vitatkozott az utcán kerékpározó gyerekekkel, akik szerinte hangosan játszottak. Az asszonyt a zaj annyira zavarta, hogy a háza udvarán, láncon tartott kaukázusi juhász kutyájával kiment az utcára, majd az ebet elengedte a láncról. Az egyik kisfiú elszaladt, azonban a kutya utolérte és beleharapott a bal combjába, majd behúzta egy közeli bokorba. A nő ekkor odament és a kutyáját elhúzta a sértettől. A kisfiú riadtan hazaszaladt és elmondta a történteket édesapjának, aki bejelentést tett a rendőrségre. A helyszínre érkező rendőrök adatgyűjtést végeztek és azonosították a kutya gazdáját egy 40 éves debreceni nőt, akit bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a Debreceni Rendőrkapitányságra előállítottak. Sz. Szilárdné a nyomozóknak beismerő vallomást tett. A mentőszolgálat munkatársai a 13 éves gyermeket kórházba vitték, az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyű sérülést szenvedett. A Debreceni Rendőrkapitányság a gyanúsítottal szemben súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást. (police.hu)  

10 éves a BAGE

Jubileumi konferenciával ünnepelte 10. születésnapját a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete a Megyeháza Árpád termében. A rendezvényen – melyen szakmai előadások is elhangzottak – az egyesület partnerei és támogatói vettek részt, akik az elmúlt tíz évben segítették, támogatták az egyesület munkáját, célkitűzéseit. PL371101 zongora Dezső Márton zongorajátéka nyitotta meg a Bihari Állami Gondozottak Egyesületének jubileumi konferenciáját csütörtök délelőtt a Megyeházán. Az előadást követően Buzás Lajos, a BAGE elnöke a teltházas közönségnek köszöntőjében elmondta, különösen fontos az egyesület mögött álló tíz év, hiszen ő maga is állami intézményben, árva gyermekként nőtt fel. Hozzátette, idén a jubileumi évben még inkább odafigyelnek majd a nehéz sorban élőkre. Daróczi Iván alelnök előadásában ismertette a BAGE 2017. évi szakmai programját, melyet a tehetséggondozásra és a Domb utca 1. szám alatt nyíló irodának a munkásságára építettek fel. A programok között szerepel, hogy ingyenes sportolási lehetőséget biztosítanak a lakásotthonokban élő fiatalok számára, továbbá a rászoruló családoknak a belépőjegyek megfizetésével igyekeznek kulturális programlehetőségeket nyújtani. A BAGE Tehetséggondozó Pályázat pedig olyan tehetséges gyermekeknek kíván segíteni, akik nem tudják megfizetni az iskolán kívüli oktatást. Daróczi Iván elmondta, a BAGE Iroda a jövőben kibővített szolgáltatásokkal várja az ügyfeleit, többek között beszélgető klubbal és ruhabörzével. A tervek szerint a BAGE Népkonyhát is működtetne, melynek során a rászorulóknak rendszeresen biztosítanának ingyenes étkezést. Fotók: Pénzes László

Majdnem tragédia: autóval hajtottak a sínekre

A berettyóújfalui rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást, azzal a férfival szemben, aki a gyanú szerint gépkocsijával felhajtott egy nyílt vasúti pályára. A sofőr és segítői telefonjaikkal jeleztek a vonat vezetőjének. Egy 48 éves férfi az általa vezetett Skoda típusú gépjárművel közlekedett 2017. február 5-én 18 óra körül a 4808-as számú úton Nagykereki felől Kismarja irányába. A debreceni férfi az út 35. kilométerszelvényében található vasúti átjárónál figyelmetlenségből felhajtott a nyílt vasúti pályára, ahol 40 méter haladást követően megállt, viszont a sínekről lehajtani már nem tudott a gépkocsival. A gépjármű vezetője értesítette a rendőrséget, eközben észrevette, hogy jön a vonat. A férfi egy a közelben lévő úton közlekedő gépjármű sofőrjétől és utasától kért segítséget, majd mobiltelefonjaik világításait használva jeleztek a vonat vezetőjének, akinek a síneken rekedt gépkocsitól mindössze 20 méterre sikerült megállítania a szerelvényt. Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a gépkocsi vezetője ellen a vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2017. március 20-án befejezte és az ügy iratait bíróság elő állítási javaslattal továbbította a járási ügyészség részére.       (police.hu)

Tizenéves sámsoni fiúk loptak értékes bőröndöt

A debreceni rendőrök elfogták azt a két fiatalt, akik a megalapozott gyanú szerint ellopták egy nő bőröndjét. A házkutatáskor megtalálták a sértett értékeit. Egy nő bejelentést tett a Nyíradonyi Rendőrőrsön arról, hogy 2017. március 2-án a debreceni buszvégállomásról 17 óra körül indult el autóbusszal Nyíradonyba. Amikor megérkezett észrevette, hogy valaki ellopta a bőröndjét, amelyben ruhái, kozmetikai szerei és laptopja volt. A rendőrök nyomozást indítottak és adatgyűjtést, tanúkutatást végeztek. A beszerzett információk alapján azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható hajdúsámsoni fiúkat, akiket 2017. március 21-én otthonukban elfogtak és előállítok a rendőrkapitányságra. A nyomozók a gyanúsítottaknál tartott házkutatáskor megtalálták a sértett értékeit, amelyeket lefoglaltak. A Debreceni Rendőrkapitányság a 18 éves Cs. Zoltánnal és 14 testvérével szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást. (police.hu)

Ütközött: baleset történt Létavértesnél

A Debrecen felé vezető úton történt a baleset. Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó kedden kora este Létavértes határában, a Debrecen felé vezető úton. A létavértesi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, valamint biztosították a területet. A gépkocsi az úttesten helyezkedett el, ezért a rendőrségi helyszínelés és a műszaki mentés végeztéig forgalomkorlátozás volt az érintett útszakaszon.

Durva emberölési kísérlet Tiszacsegén

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök befejezték a nyomozást azzal a férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint bántalmazta ismerősét Tiszacsegén. A nyomozás adatai szerint 2016. szeptember 4-én két férfi egy tiszacsegei vendéglátóhelyen összeszólalkozott, ezt követően a szóváltás az utcán már verekedésig fajult. A dulakodás közben a 33 éves sértett a földre esett, majd ekkor a 45 éves T. Attila a férfi fejét több alkalommal az aszfaltba ütötte. Az elkövető a bántalmazást követően egy ismerősét megkérte, hogy gépkocsijával vigye haza. Az esetről a szórakozóhely egyik vendége értesítette a mentőket és a rendőrséget. A helyszínre érkező rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható T. Attilát, akit tiszadadai otthonából állítottak elő a Balmazújvárosi Rendőrkapitányságra. A nyomozók a férfit gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amit az eljáró nyomozási bíró 2016. szeptember 6-án elrendelt. A nyomozás során kirendelt igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a sértettnek olyan súlyos sérülései keletkeztek, hogy csak a véletlennek köszönhetően nem vesztette életét a bántalmazás következtében. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a gyanúsítottal szemben emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2017. március 20-án befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a főügyészség részére. (police.hu)

Gyilkosság Bocskaikertben: életfogytiglan

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék azt a vádlottat, aki tartozásai miatt 2014 júniusában, brutálisan meggyilkolt egy 81 éves asszonyt Bocskaikertben. T. Józsefnét a bíróság nyereségvágyból, előre kitervelten, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében, valamint lopás vétségében mondta ki bűnösnek, 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és kötelezte az eljárás 8,3 millió forintos bűnügyi költségének megfizetésére. A vádlott leghamarabb 25 év múlva szabadulhat feltételesen. A törvényszék néhány kiegészítéssel elfogadta a vádirati tényállást. Eszerint T. Józsefné 2007 óta dolgozott a házi segítségnyújtásban, általában 9 – 11 gondozottja volt. Megbízhatónak tartották, éveken át nem volt rá panasz. 2013-ban jött össze barátjával, attól fogva többet adott magára, és ez az életvitel több jövedelmet kívánt. Több millió forintos adósságot halmozott fel, hitelkártyákat igényelt. 2014 márciusára teljesen ellehetetlenült, így eldöntötte, hogy gondozottjaitól szerez értékeket. 2014 júniusában egyik gondozottjától 143 ezer forint értékben arany és bizsu ékszereket lopott el. P. Mné-ről tudta, hogy jó körülmények között él. Eldöntötte, hogy megkörnyékezi, hátha megbízza őt gondozási feladatokkal, és úgy „jövedelem-kiegészítésre” tud majd szert tenni. 2014. június 20-án reggel érkezett a közelben lakó gondozottjához, majd azzal az ürüggyel csengetett be a sértetthez, hogy kölcsön venné a sértett által hirdetett betonkeverőt. A néni beengedte az udvarára, és megmutatta a gépet. Távozás közben T. Józsefné rosszullétet színlelt, ezért a sértett behívta a házba. Mialatt vízzel kínálta, a vádlott meggyőződött arról, hogy a néni valóban szépen berendezett otthonában, egyedül él. A vádlott ismét felvetette a jelzőrendszeres betegellátás lehetőségét, de a sértett visszautasította azzal, hogy van saját gondozónője. Ezek után a vádlott távozott a sértett házából. Aznap egyébként egy 8 és egy 35 ezer forintos törlesztést, illetve egy magánszemélynek egy korábban megrendelt áruért 66 ezer forintot kellett kifizetnie. A vádlott nem látott más lehetőséget, így elhatározta, ismét felkeresi a sértettet, és mindenképpen szerez tőle pénzt, és egyéb értéktárgyakat. Az idős nő újra beengedte, majd a kazánházba kísérte, ahol a vádlott rátámadt. A sértett – a tanúk szerint hátborzongató – segélykiáltásait: „Miért bántasz engem? Én sem bántottalak téged” többen hallották, de hiába siettek le a szomszédos iroda emeletéről, semmit nem észleltek. A vádlott a garázsban egy rendkívül éles késsel többször megszúrta a sértettet, majd nagy erővel elvágta a nyakát. Kiszakította az aranyláncát, majd az előszobából magához vette a néni pénztárcáját, és sietősen távozott. Ruházata egy részétől megszabadult, majd Debrecenbe autózott, ahol kifizette 66 és 35 ezer forintos tartozását, este pedig a 8 ezer forintos részletet is rendezte. Mocsáry Eszter tanácselnök indoklásában kiemelte: a vádlott többekre próbálta áthárítani a felelősséget, még saját barátjára is, a nyomozót pedig azzal gyanúsította meg, hogy a halott asszony tenyerébe csempészte a hajszálát. Az asszony valódi gondozónőjét is megvádolta, de az ő bűnösségét is egyértelműen ki tudta zárni a bíróság. A vádlott tagadásával szemben többek között a 45 tanú vallomása, a 12 szakértő szakvéleménye, a kamerafelvételek, és a bizonyítási kísérlet eredménye mellett még számos okirati bizonyíték is a vádlott bűnösségét támasztotta alá. A bíró szerint könyörtelenül, szinte kivégzésszerűen ölte meg az asszonyt. A törvényszék súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott éppen azzal a bizalommal élt vissza, amelyet házigondozói hivatásával keltett az idős emberekben. Az ügyészség súlyosításért, a vádlott felmentésért, védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett. A vádlott előzetes letartóztatásban marad.

Sámsoni balhé: kaszával ment át a szomszédba

A debreceni rendőrök elfogták azt a férfit, aki megfenyegette szomszédjait. A Debreceni Rendőrkapitányság garázdaság bűntett és magánlaksértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást S. János hajdúsámsoni lakossal szemben. A gyanúsított 2017. március 20-án 15 óra körül szomszédja feleségével veszekedett az utcán, amit meghallott a nő férje, aki kiment a házuk elé, majd gépkocsijukkal távozni akartak. Ezt látva S. János megfenyegette őket és a férfit egyszer megütötte. A 35 éves sértett védekezett, ellökte a támadót. A 43 éves helyi lakos ekkor beszaladt az udvarára, magához vette a kaszáját, amit a magasba emelt és közben megöléssel fenyegette a házaspárt, akik a házuk udvarára menekültek, ahová követte őket támadójuk. A megrémült nő telefonon kért segítséget a rendőrségtől, ezt hallva az agresszív férfi elmenekült a helyszínről. A rendőrök a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható S. Jánost elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és kihallgatták. A gyanúsított az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet. (police.hu)

Autós üldözés Hajdú-Biharban: lopott autóval menekült a tolvaj - videó

A hajdúszoboszlói rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint ellopott egy gépkocsit. A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 31 éves Cs. Norberttel szemben. A nyomozás adatai szerint egy férfi tett bejelentést 2016. június 1-jén 15 óra 16 perckor a rendőrségre arról, hogy aznap a hajnali órákban egy hajdúszoboszlói panzió előtt leparkolt gépkocsijával, amit ismeretlen tettes ellopott. A rendőrök a helyszínen adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 31 éves helyi lakost, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki, valamint elrendelték a Nissan típusú terepjáró körözését. A helyi körzeti megbízottat 2016. június 2-án 18 óra körül kaptak olyan információt, hogy Hajdúszováton látták azt a Nissant, amit előző nap Hajdúszoboszlón elloptak. A rendőrök ellenőrizték a környező utakat, amikor meglátták a velük szemben közlekedő körözött gépkocsit. Az egyenruhások hangosbemondón keresztül többször felszólították a sofőrt, hogy álljon meg, ő azonban ennek nem tett eleget. A gépjárművet vezető férfi a 4805-ös számú útról egy földútra kanyarodott, ahol a szántóföldre lesodródott, majd megfordult és elindult a rendőrautók irányába. Az egyik járőr a szolgálati gépkocsiból kiszállt és többször felszólította Cs. Norbertet, hogy álljon meg, aki ekkor gázt adott és a gépjárművel a rendőr irányába hajtott. A járőr az ütközés elkerülése érdekében hátralépett, majd saját élete és testi épsége védelme érdekében egy lövést adott le a menekülő autó jobb első kerekére, amelyet el is talált. A lövés következtében személyi sérülés nem történt. A 31 éves férfi még ekkor sem állt meg, azonban a járművel egy vízelvezető árokban elakadt. A járőrök ekkor Cs. Norbertet elfogták. A nyomozók Cs. Norbertet kihallgatták, a terepjárót pedig lefoglalták. A bíróság korábban elrendelte a gyanúsított elővezetését a szabadságvesztés-büntetés letöltésének megkezdése miatt, ezért a rendőrök a férfit átadták a büntetés-végrehajtási intézet munkatársainak. A rendőrség a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a járási ügyészség részére. Hivatalos személy elleni erőszak bűntettének és közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt Cs. Norberttel szemben a Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség folytatott eljárást. (police.hu)

Baleset: teljes útzár a 42-esen

Egy kisteherautó és egy kamion ütközött össze Biharkeresztes közelében. Egy kisteherautó közlekedett 2017. március 20-án 11 óra 35 perc körül a 42-es számú főúton Biharkeresztes felől Mezőpeterd irányába, amikor a jármű a főút 54. kilométerszelvényében eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött egy kamionnal. A baleset során személyi sérülés nem történt. A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt teljes útlezárás van érvényben a balesettel érintett szakaszon. A gépjárművek terelése nem lehetséges. Kérik az arra haladókat, fokozott körültekintéssel közlekedjenek!   A helyszínelés és a műszaki mentés véget ért, a főút balesettel érintett szakaszán 2017. március 20-án 12 óra 35 perctől a forgalom zavartalanul haladhat.                                                                   Térképadatok ©2017 Google     Általános Szerződési Feltételek     Térképhiba bejelentése   Térkép Műhold Megosztás: Facebook Twitter Google Plus  Cikk nyomtatása:    

Brutális baleset Darvason: megrázó fotók

Egy Darvason történt közúti közlekedési balesetben két személygépkocsi ütközött, négyen sérültek meg. Egy 62 éves férfi 2017. március 18-án 18 óra körül az általa vezetett Toyota típusú személygépkocsival közlekedett Darvason, a Rákóczi utcán Csökmő felől Zsáka irányába. A sofőr gépjárműve sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg és a vizes úttesten egy jobbra ívelő útkanyarulatban fékezéskor átcsúszott a szemközti sávba, ahol összeütközött a vele szemben közlekedő Lada típusú gépkocsival, amely ennek következtében nekicsapódott egy közúti jelzőtáblának. A közlekedési balesetben az elsődleges orvosi vélemény szerint a Lada sofőrje és utasa súlyos, míg a Toyota vezetője és utasa könnyű sérülést szenvedtek. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

Szevasz, tavasz! Melegszik az idő

A következő napokban ismét melegszik a levegő. Napközben többfelé 20 Celsius-fok felett, s helyenként a leghidegebb órákban is 10 fok körül alakul a hőmérséklet. Túlnyomóan száraz lesz az idő, néhol előfordulhat eső - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.     Hétfőn hajnalban a Kisalföldön, napközben a Győr-Szeged vonal széles sávjában megerősödik a szél. Változóan felhős lesz az ég. Helyenként - nagyobb eséllyel az Alföldön és az Északi-középhegység területén - fordulhat elő eső.  A legalacsonyabb hőmérséklet 2-9 fok között alakul, az Alpokalján és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében mérhetik az alacsonyabb, a Kisalföldön a magasabb értékeket. A legmagasabb hőmérséklet általában 16-21 fok között valószínű, de Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti részén 14-15, a Dráva mellett 22 fok is lehet.     Kedden nem valószínű csapadék. A leghidegebb órákban 2-9 fok lehet. Napközben 16-22 fokig emelkedik a hőmérséklet, északon lesz a hűvösebb, délen a melegebb.     Szerdán szórványosan várható csapadék. Délután elsősorban az Alföldön lehet zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 4-9 fok között valószínű. A nappali maximumok általában 18-23, de északon, északnyugaton néhol csupán 14-17 fok között alakulnak.     Csütörtökön sok napsütés várható, de főként északon, északkeleten elszórtan záporok is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 6-11, a legmagasabb hőmérséklet 19-24 fok között alakul.     Pénteken és szombaton nem valószínű csapadék. Szombaton többórás napsütés várható. A leghidegebb órákban mindkét nap 5-10 fok lehet, napközben 18-23 fokig melegszik a levegő.     Vasárnap már lehet helyenként kisebb eső, zápor. Emellett néhol a szél is megerősödhet. A minimumhőmérséklet 5-10 fok között valószínű. A nappali maximumok 16-21 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Rablás Biharnagybajomban: elkapták őket

A gyanú szerint egy biharnagybajomi férfit otthonában raboltak ki. A nyomozás adatai szerint 2017. március 18-án 17 óra és 17 óra 30 perc között a három helyi lakos egy biharnagybajomi férfi házába bement, egy kalapáccsal megfenyegették és készpénzt, valamint értékcikekket vittek el tőle. A 36 éves M. Sándort és fiatal társait a rendőrök rövid időn belül otthonukban elfogták és előállították a Püspökladányi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket. A Püspökladányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett – folytatja a nyomozást a gyanúsítottak ellen. (police.hu)

Eltűnt egy 51 éves létavértesi nő

A létavértesi rendőrök a lakosság segítségét kérik. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Létavértesi Rendőrőrs körözési eljárást folytat az 51 éves Sulán Józsefné eltűnése ügyében.   A nő 2017. március 14-én létavértesi otthonából ismeretlen helyre távozott és azóta életjelet nem adott magáról. A felkutatására tett rendőri intézkedések eddig nem vezettek eredményre. Személyleírása: 170 centiméter magas, normál testalkatú, haja elől őszes, hátul barna, fogazata hiányos. Járás közben testtartása hajlott. Eltűnésekor fekete félcipőt, zöld szabadidőnadrágot, sötétzöld pulóvert és fekete kapucnis bőrkabátot viselt. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható nőt felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Létavértesi Rendőrőrsön (Létavértes, Baross utca 9. szám), vagy tegyen bejelentést telefonon a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöld számán, illetve a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli. (police.hu)

Életfogytigot kapott a nagyszüleit megölő unoka

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék azt a 28 éves vádlottat, aki 2015 áprilisában egy húsvágó bárddal és egy késsel azért ölte meg nagyszüleit Hosszúpályiban, mert nem adtak neki 70 ezer forintot. A debreceni K. Csabát a bíróság több ember sérelmére, előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személyek sérelmére elkövetett emberölés bűntette, valamint közokirattal visszaélés vétségében mondta ki bűnösnek és 10 évre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta. A vádlott legkorábban 35 év múlva szabadulhat feltételesen. K. Csabának az eljárás 3 és fél milliós bűnügyi költségét is ki kell fizetnie. A törvényszék elfogadta a vádirati tényállást. Eszerint a debreceni vádlott és a Hosszúpályiban élő nagyszülők kapcsolata éveken át nem volt konfliktusmentes. Előfordult, hogy a sértetteknek nagyobb összegű készpénze tűnt el ismeretlen körülmények között, a nagyszülők a vádlottra gyanakodtak. K. Csaba különböző szórakozóhelyeken, szállodában végzett alkalmi munkát, tartós munkaviszonya nem volt. Anyagi helyzete folyamatosan romlott, édesanyja és nevelőapja rendszeresen támogatták, de ez nem fedezte költséges életformáját. Elhatározta, hogy nagyszüleitől fog mindenáron pénzt szerezni, és ha az időskorú nagyszülők önként nem adnak neki, akkor erőszakos úton, fenyegetés, vagy akár bántalmazás útján is megszerzi. 2015. április 3-án Debrecen belvárosában sétálgatva gondolta ki, hogy milyen ürüggyel keresse fel a Hosszúpályiban lakó öregeket. Kora délután lakásában magához vett egy húsvágó bárdot, majd autóbusszal nagyszüleihez indult. K. Csaba megérkezése után arra várt, hogy nagymamája egyedül maradjon, mert tőle akart pénzt kérni. Közölte az idős asszonnyal, hogy hetvenezer forint készpénzre lenne szüksége, az asszony azonban visszautasította. Vallomása szerint ekkor „felment benne a pumpa”, elővette a bárdot és fejbe vágta vele a 74 éves asszonyt. Azt gondolta, hogy ezek után a 80 éves nagyapjával is tennie kell valamit, így behívta a szobába és őt is fejbe verte a bárddal. Még többször megütötte a földön fekvő öregeket, majd a konyhából egy késsel tért vissza és többször megszúrta nagyszüleit. Miután úgy vélte, hogy mindketten meghaltak, készpénz után kezdett kutatni, végül csaknem 400 ezer forinttal és néhány ékszerrel távozott. Taxival jött vissza Debrecenbe, otthon a szemétledobóba kidobta véres ruháját és a bárdot, rendbe tette magát, majd elvitte a szüleit vacsorázni. A családtagok másnap a kora délutáni órákban mentek vissza Hosszúpályiba, és találtak rá az elhunyt sértettekre. K. Csaba Debrecenben maradt, felkereste barátnőjét, akinek a meggyilkolt nagyszülőktől elhozott pénzből virágcsokrot, süteményt, parfümöt és ékszert vásárolt. K. Csaba előbb tagadta, hogy ő követte el a bűncselekményt. Azt mondta, hogy egy nagyobb összegű uzsorakölcsön miatt mások ölték meg a nagyszüleit és azok kutatták át a házat is. Az ítélet indoklásában azonban elhangzott: a helyszínen csak a vádlott DNS nyomait rögzítették a helyszínelők, idegen személy DNS-ét nem találták. A vádlott történetét a tanúvallomások sem támasztották alá. K. Csaba később beismerő vallomást tett és feltárta a bűncselekmény minden részletét. Lányi Csaba tanácselnök hozzátette: egy családtag tanúvallomása szerint a vádlott volt a kedvenc unoka, többször is támogatták őt a nagyszülők, kivételezett helyzetben volt. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség mellett a vádlott és védője is 3 nap gondolkodási időt kért. A bíróság döntése értelmében a vádlott előzetes letartóztatásban marad.

Képek az újvárosi balesetről: durva volt

Egy traktor és egy személygépkocsi karambolozott tegnap este a 3316-os úton, a Keleti-főcsatorna hídján, Balmazújváros közelében. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket. Nagymennyiségű olaj folyt el, amit homokkal felitattak, szennyeződés a vízbe nem került, a hidat a közútkezelő szakemberek tisztították meg. A sérült traktort két erőgéppel mozdították el a hídról. A beavatkozást a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Szolgálat irányította, a mentés idején teljes útlezárás volt. A mentőszolgálat egy sérültet szállított kórházba. Fotós: Balmazújvárosi ÖTP

Csúnya baleset történt a Keleti hídon

A Debrecen felőli Keleti hídon történt személyi sérüléssel járó közlekedési baleset. A rendelkezésre álló adatok alapján 2017. március 16-án 18 óra 45 perc körüli időben a 3316-os számú út 33-as kilométerszelvényében, Balmazújváros közelében a Keleti hídon egy vontató és egy személygépkocsi összeütközött. A balesetben egy ember megsérült. A helyszíni szemle idejére teljes útlezárás van érvényben az adott útszakaszon. A rendőrők mindkét irányból Nagyhegyes felé terelik a forgalmat. A rendőrük kérik az arra közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek!

Nánási csalás: sportcipőket hirdetett, téglát küldött

Csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy helyi lakossal szemben. Egy 18 éves nő tett feljelentést a Polgári Rendőrőrsön 2017. január 23-án 9 óra 36 perckor arról, hogy egy közösségi oldalon található zárt csoportban, nőnek adta ki magát egy férfi és álnéven regisztrált felhasználóként egy pár női sportcipőt hirdetett eladásra. A hirdető megállapodott a cipő megvásárlásáról a sértettel, aki a vételárat átutalta a megadott bankszámlaszámra, azonban a terméket nem kapta meg. A nyomozók széleskörű adatgyűjtést végeztek és azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható Cs. Zsolt Attilát, akit otthonában 2017. február 20-án elfogtak és előállítottak a Hajdúnánási Rendőrkapitányságra. A rendőrök a 21 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozás adatai szerint az egyik esetben számítógépet árult álnéven és miután a vevő átutalta számára a pénzt, a hajdúnánási lakos egy dobozban téglákat küldött neki. A férfit kihallgatását követően a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amit a debreceni járásbíróság 2017. február 22-én elrendelt. A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy a 21 éves férfi 70 hasonló módszerrel elkövetett bűncselekménnyel gyanúsítható megalapozottan, összesen közel 700.000 Forint kárt okozva a sértetteknek. A nyomozóhatóság a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást 2017. március 14-én befejezte és az ügy iratait bíróság elé állítási javaslattal továbbította a járási ügyészség részére. (police.hu)

150 milliárdról volt szó Hajdúszoboszlón

Megnyílt az első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal megrendezett Kárpát-medencei Gazdasági Konferencia és Kiállítás csütörtökön Hajdúszoboszlón.      A Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára megnyitójában kiemelte: a rendszerváltás óta sokan sokat tettek annak érdekében, hogy a kárpát-medencei magyarság gazdasági értelemben is erősödjön, de senki nem tett annyit, mint az utóbbi egy évben a magyar kormány.      A kormány által biztosított mintegy 150 milliárd forintból soha nem látott léptékű fejlesztések valósulnak meg a délvidék legdélebbi pontjától a kárpátaljai hágókig, Kézdivásárhelytől Pozsonyig - tette hozzá Magyar Levente.      A konferenciára és kiállításra kétszáz határon túli magyar vállalkozó érkezett. (MTI)

Dicső múltunkra emlékeznünk kötelesség – nemzeti ünnep Tépén

Méltóságteljes megemlékezés volt Tépén az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulóján. Az ünnepség a templomban, Oláh Attila helyi református lelkipásztor igehirdetésével kezdődött. A lelkész kifejtette, hinni kell a hinnivalót, nemes célokért érdemes harcolni, ha kell, vérünket ontani, így őrizve meg az anyaföldet, az anyanyelvet. „Kossuth, Petőfi és a márciusi ifjak hittek a határozott kiállás erejében, s mindent megtettek azért, amit megkövetelt a Haza tőlük: hősies, bátor helytállást a közérdek mellett, minden egyéb érdek ellen.” A továbbiakban utalt arra, hogy Tépéről mintegy 150 fiatal indult el a szabadságharcba, akiknek emlékét tábla őrzi, s akikre büszke főhajtással emlékezik a hálás utókor. A Csokonai Nemzeti Színház énekkara ünnepi műsort adott elő, felelevenítve a forradalom eseményeit. Ismert és népszerű dallamok csendültek fel Erkel, Huszka, Liszt és Kodály műveiből. Az ünneplők megkoszorúzták a templomkertben Török István honvéd síremlékét, majd a polgármesteri hivatal falán lévő emléktáblánál is elhelyezték a megemlékezés koszorúit. Az imaházban idén is lebonyolították a minden korosztály számára meghirdetett szavalóversenyt, melynek kitétele volt, hogy a versek ’48-as témájúak legyenek. Az óvodások korosztályából Kovács Anna és Oláh Zétény Attila lett a győztes, míg az alsó tagozatosok versenyét Krinis Edit nyerte. Kép és szöveg: Nyírő Gizella

Elfogták a püspökladányi rablót

A rendőrök elfogták a püspökladányi utcai rablás feltételezett elkövetőjét. A rendelkezésre álló adatok szerint egy fiatal férfi 2017. március 11-én 19 óra 20 perc körül Püspökladány, Bajcsy-Zsilinszky utcában a járdán egy idős hölgy válláról letépte a táskát, amitől a nő elesett és megsérült. A nyomozás során gyanú merült fel, hogy a bűncselekményt egy 19 éves helyi lakos követhette el, akit a nyomozók 2017. március 14-én otthonában elfogtak és előállítottak a Püspökladányi Rendőrkapitányságra. K. Balázs kihallgatásakor vallomást tett, amely során beismerte a bűncselekmény elkövetését. A Püspökladányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt - őrizetbe vétele mellett - folytatja nyomozást a 19 éves fiatallal szemben. (police.hu)

Építészek dugták össze a fejüket Debrecenben

Az Országos Területrendezési Terv és megyei területrendezési tervek felülvizsgálatával kapcsolatos tudnivalókról, a várható feladatokról, valamint az Országos Fejlesztési és Területfejlesztési Koncepció módosításáról is hangzott el előadás a Megyeházán, kedden megtartott szakmai fórumon. A Hajdú Bihar Megyei Önkormányzat rendezvényének célja az volt, hogy egységes gondolkozásra sarkalja a megyében dolgozó települési főépítészeket és településtervezőket. A fórumot Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke nyitotta meg, ezt követően Gonda-Magyar Andrea megyei főépítész tájékoztatta a jelenlévőket. Jambrik Imre állami főépítész, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal képviselője szakmai beszámolót tartott a településképi arculati kézikönyv, valamint a településképi rendelet szakmai hátteréről. A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat naprakész információk átadásával kívánja segíteni a megyében dolgozó települési főépítészek és településtervezők munkáját a jövőben várható feladatok elvégzése során. E cél elérése érdekében az Önkormányzat az indító szakmai fórumot követően, további szakmai találkozók megrendezését tervezi.

12 házból lopott a debreceni István

A rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a debreceni férfival szemben, aki 12 házba surrant be. A nyomozás adatai szerint a rendőrök 2017. február 28-án 9 óra 30 perc körül Debrecenben, a Böszörményi úton megállítottak egy a Füredi út irányába közlekedő személygépkocsit és igazoltatták a vezetőt, valamint két utasát. A gépjárműben utazó B. István a gyanú szerint több családi házba is besurrant, ezért őt a rendőrök elfogták és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították. A 48 éves debreceni lakos a nyomozóknak beismerő vallomást tett. A gyanúsított Debrecenben és Hajdúsámsonban, a helyszíni kihallgatásán megmutatta azt a 12 családi házat, ahová főleg az éjszakai órákban, a nyitva hagyott bejárati ajtókon bement, majd a szobákban értékek után kutatott. B. István az ingatlanokból főleg készpénzt, laptopot, ékszereket és karórát tulajdonított el. A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a férfi ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2017. március 13-án befejezte és az ügy iratait bíróság elé állítási javaslattal továbbította a járási ügyészségnek. (police.hu)

Személyautó és teherautó ütközött

Teherautónak ütközött és felborult egy személyautóhétfőn kora este Balmazújvárosnál, a Hajdúböszörménybe vezető úton. A műszaki mentést a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók végezték. A raj az útszakasz megvilágításával is segítette a műszaki mentést és a helyszínelést. Az érintett útszakaszon jó ideig csak az egyik forgalmi sávban közlekedhettek a járművek. Részletek: a rendelkezésre álló adatok szerint 2017. március 13-án 17 óra 45 perc körül egy férfi a 3318-as számú úton közlekedett gépkocsijával Hajdúböszörmény felől Balmazújváros irányába. A sofőr járműve sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, ezért egy kanyarban autójával megcsúszott és nekiütközött egy vele szemben közlekedő járműszerelvény hátuljának, majd az árokba hajtott és a tetejére borult. A rendőrök a személyautó sofőrjével szemben a helyszínen alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott. A személygépjármű vezetője az orvosi vélemény szerint súlyos sérüléseket szenvedett, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. A baleset körülményeit a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság vizsgálja.

Rablás szemtanúit keresik a hajdú-bihari rendőrök

Egy Püspökladány, Bajcsy-Zsilinszky utcai rablással kapcsolatosan kérik a rendőrök a lakosság segítségét. A Püspökladányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettessel szemben. A rendelkezésre álló adatok szerint egy ismeretlen 2017. március 11-én 19 óra 20 perc körül Püspökladány, Bajcsy-Zsilinszky utca 1-3. szám előtti járdán egy idős hölgy válláról letépte a táskát, amitől a nő elesett és megsérült. A sérülthez egy tanú odament segíteni, aki feltételezhetően látta a menekülő tettest. A szemtanú a sértett elmondása szerint 20 év körüli nő, 160 centiméter magas, haja vállig érő. A rendőrség kéri a nőt, valamint azokat, akik a bűncselekmény szemtanúi voltak, vagy azzal kapcsolatban érdemleges információval rendelkeznek, jelentkezzenek személyesen a Püspökladányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán, vagy telefonon tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöld számán, illetve a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli. (police.hu)