°C
TIME DATE
Ma Kelemen és Klementína nap van.

Buli

A Náray: zenés irodalmi est és divatbemutató

Könnyed és tartalmas beszélgetést rendeznek a debreceni Lovardában december 4-én, hétfőn Náray Tamással életről, divatról, irodalomról.   Az est háziasszonya Szily Nóra, közreműködik Farkasházi Réka színművésznő és Bornai Szilveszter zeneművész. Közben... Náray Tamás Zarah című regényének bemutatója A regényből részleteket olvas fel Farkasházi Réka Hangszeren játszik Bornai Szilveszter Divatbemutató - Exkluzív válogatás a Snow Ballerinas 2017/18 F/W kollekcióból Dedikálás és könyvvásárlási lehetőség Időpont: 2017. December 4. (hétfő) 20.00 - Kapunyitás: 19.30 Helyszín: Lovarda Egyetemi Kulturális és Konferenciaközpont (4028 Debrecen, Kassai út 26.)

Nagy utazás: magyar zenezseni lép fel Debrecenben

Egy zseniális zeneszerző és zenész koncertjén tapsolhatunk november 21-én 19 órától Debrecenben, a Kölcsey Központban. Dés László nem egyedül érkezik. Szerelem első vérig, Nagy utazás, Vigyázz rám, Trió Stendhal, Jazz+Az, Dzsungel Könyve, Valahol Európában, Pál utcai fiúk, Férfi és Nő – hogy mi a közös ezekben a különböző műfajokban született, sikeres dalokban, produkciókban? A Kossuth-díjas zeneszerző és előadóművész, Dés László személye köti össze ezeket, akinek nevéhez számtalan népszerű dal, színpadi és filmzene, jazz formáció fűződik. Hosszas várakozás után végre megszületett ez a várva várt koncert, amelyen saját dalait adja elő, elsősorban a popzene műfajából. De lesznek filmzenékből slágerré vált szerzemények, régi és új zenei gyöngyszemek. Az új dalok mellett természetesen hallhatja majd a közönség a Nagy utazást, a Vigyázz rám-ot, a Legyen úgy-ot, de a Férfi és Nő és az Átutazó produkcióból is elhangzanak természetesen dalok, ezúttal új interpretálásban. Dés a koncerten számos zenei meglepetésre készül, kivételes tehetségű muzsikusok közreműködésével. Vendégként a kiváló énekesnőt, Tóth Verát köszönthetjük, akivel Dés László már korábban dolgozott együtt, - akkor jazz produkcióban -, tehetségéről muzikalitásáról és remek hangjáról viszont az évek során már sokszor meggyőződhetett.  Dés Lászlót azon kevés zenészek egyikének tartják, akiket a szakma és a kritikusok egyaránt tisztelnek, ugyanakkor – és ez a legfontosabb – közönség nagyon szeret. És hogy ez mennyire nem véletlen, az ismét bebizonyosodik ezen a Nagy utazás koncerten is.  

Hatalmas dobásra készülnek Kowáék: a debreceni közönséget is meglepi a zenekar

A Kowalsky meg a Vega 15 évet és 9 albumot gyúr össze egy Papp László Sportarénás jubileumi buli kedvéért. Katonai járművekkel, fegyverekkel tarkított vadonatúj klipjük premierjével és egy különleges „Esszencia” mini turnéval melegítenek az Arénás nagy napra, amelyet így foglalnak össze: „Mi „csak” az életről beszélünk!” A sajtótájékoztató közreműködői és maga a helyszín sem egy megszokott keretet biztosít majd a média képviselőinek vendéglátásához.    A zenekar másfél évtizedes jubileumot ünnepel, melynek csúcspontja lesz a 2018. február 17-i Papp László Sportarénás koncert. De ezúttal nem csak öten állnak majd színpadra, hiszen mind a helyszín, mind maga az esemény is megkívánja a bővített előadói gárdát. A mondanivaló erejében hívő csapat a technikai körítést sem hagyja figyelmen kívül.  A tőlük megszokott led falakat és vizuális effekteket is felsorakoztatják egy monumentálisabb, megújult köntösben tálalva. Hogy minden professzionálisan működjön, egy vidéki aréna színpadát rendezik majd be próba helyszín gyanánt, ahol a koncertet lemodellezve készülnek az Arénás nagy napra. A Kowalsky meg a Vega a 15 évüket összefoglaló eseménnyel egy igazán különleges, spirituális utazást ígér közönsége számára. A Sportaréna buli „safty car”-ja az a mini koncert turné, amely az „Esszencia” címet viseli. Másfél évtized gondolatai fogalmazódnak meg ezekben a nem szokványos akusztikus, beszélgetős előadásokban, ahol a közönség választ kaphat arra, mi inspirálta a dalszövegeket. Novemberben hét vidéki és egy fővárosi helyszínen szólal meg Kowalsky és nem „csak” dalolva.  Sopronban, Győrben, Zalaegerszegen, Veszprémben, Székesfehérváron, Szentesen, Debrecenben, majd utolsó állomásként Budapesten csapnak a húrok közé. A közvetlen, letisztult hangvételű találkozás után kis pihenőre mennek a fiúk, aztán februárban pedig kibővülve, felpörgetve düböröghet az Arénára tervezett 15 évből és 9 album anyagából szuper koncert. A februári 17-i Papp László Sportaréna koncert sajtótájékoztatójára egy fordulatokban gazdag eseményt tervezett a csapat helyszín és résztvevők tekintetében is. A legújabb klipjük premier vetítésére is itt kerül sor. A zenekar „Tizenötmillióból egy” című dala a 2017. októberben megjelent „Kilenc” című dupla albumon (3 hét alatt tripla platina!) kapott helyet. Ehhez készült a bemutatásra kerülő képi anyag. Kowáék a mély üzenet vizuális megfogalmazásához a Honvédelmi Minisztertől és a Magyar Honvédségtől kaptak segítséget. A professzionális szaktudást és a honvédség különleges alakulatát valamint a hadi jármű park eszközeit láthatjuk majd ebben a nem mindennapi, látványos klipben. A zenekar tagjai nem szerepelnek csak a werkfilmben. Viszont ahhoz, hogy át tudják érezni, amit megmutatnak egy rövidített alapkiképzésen is részt vettek. A klip forgatási helyszínén, Táborfalván lesz a sajtótájékoztató 2017. november 21-én. A különleges helyszín, különleges körítést tartogat a média képviselői számára. 

Több száz rockzenész muzsikál együtt jövő tavasszal

Szeged Rocks címmel Magyarország első olyan rockprodukcióját rendezik meg 2018. április 1-jén Szegeden, amelyen több száz vagy akár ezer zenész ad elő közösen négy dalt.      Gajda Ferenc főszervező a kezdeményezésről tartott pénteki sajtótájékoztatón elmondta, hogy az olasz ötlet alapján szervezett különleges esemény célja az élő zene és a rock népszerűsítése.      A közös muzsikálásra a kisgyerekektől az ősz veteránokig mindenkit várnak, a képzett zenészek mellett olyanokat is, akik máskor csak otthon, a négy fal között, saját kedvtelésből játszanak. A résztvevők két külföldi világslágert és két magyar számot adnak elő. Az együtt zenélés egy egész napos rendezvény része lesz, melyen több koncert is szórakoztatja majd a közönséget.      A Szeged Rocks időpontjául április elsejét, a közelmúltban elhunyt szegedi zenész, Szurdi Zsolt születésnapját választották, ezért rá emlékezve a tervek szerint az egyik magyar dal hozzá kötődik majd.      Tátrai János basszusgitáros elmondta, az együttesek, zenészek, énekesek online jelentkezhetnek majd, egy egyszerű videofelvétel beküldésével. A szervezők ezek alapján választják ki a résztvevőket. Hozzátette: olyan dalokat választanak, melyek előadásához nem kell kiemelkedő technikai tudás.      Pleskonics András kifejtette, ma már a rockzene nemzedékektől független műfaj, az unoka, a szülő és a nagyszülő együtt zenélhet, erre pedig kiváló alkalmat teremt majd a Szeged Rocks. (MTI)

Nagyszabású operettgála lesz Debrecenben

Élőzenés operettgála lesz október 22-én vasárnap 17 órai kezdettel Debrecenben a Vasutas Művelődési Központban (Faraktár utca 67.). Azt est vendége Tordai Zoltán és zenekara lesz. Fellép továbbá Szepessy Andrea énekes-előadóművész, Harsányi Tamás operaénekes, Simon Erika operaénekes, és Soós Judit énekes-előadóművész. A gálán közreműködnek a Hajdú Táncegyüttes táncosai is. További információk a fenti plakáton.  

Esőhelyszínre költözik a Csík koncertje

Az OMSZ előrejelzése szerint az esti órákban (nagyjából a 18 órától késő estig terjedő időszakban) Debrecen térségében északnyugat felől érkező záporok, esetleg zivatar várható (60-80 %). A záporokat megerősödő (40-50 km/h), zivatarban esetleg viharost elérő (50-60 km/h) szél kísérheti, így a Csík zenekar hétfő esti telt házas koncertjét az esőhelyszínen, a Kölcsey Központban tartják meg!   Megértésüket köszönik, az előadás megtekintéséhez jó szórakozást kíván a szervező, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.

Nemes ügyért futnak Debrecenben

Igyenes jótékonysági futást szervez szeptember 30-ra egy debreceni alapítvány: a Tündérkör Alapítvány célja, hogy a jövő ifjúsága kiegyensúlyozott és hasznos tagja legyen a társadalomnak, ehhez viszont elengedhetetlen egy támogató és biztonságos környezet, amelyben boldogan tölthetőek a gyermekévek. Vannak azonban olyan gyermekek, akiknek sajnos ez nem adatott meg. Sok tanulmány támasztja alá azt a tényt, hogy ahhoz, hogy egy gyermek egészséges felnőtté cseperedhessen, szükséges, hogy megismerje önmagát, felismerje képességeit és fejlessze azokat, így téve szert egészséges önbizalomra.   A Tündérkör Alapítvány a főszervezője az első Tündérfutásnak, melyet a debreceni Nagyerdőben fognak lebonyolítani. Célja a halmozottan hátrányos helyzetű, rászoruló, elesett gyermekekre való nagyobb odafigyelés elősegítése.  A regisztráció teljesen ingyenes lesz, jelenleg szponzorok és tagok által összeadott adományokból finanszírozzák a költségeket. Társszervező a Hajrá Futás Egyesület és a BAGE  Bihari Államigondozottak Egyesülete.  Az alapítványt egy olyan személy is (kurátor) vezeti, aki ugyancsak állami gondozott, illetve árvaként nőt fel Debrecenben.  A gyermekotthonokban nevelkedő gyermekek mögött nem áll család, amely megadhatná mindazt a támogatást és törődést amely elengedhetetlen egy gyermek nevelésében. „Alapítványunk célja, hogy ezen gyermekeket segítsük, ösztönözzük és felkészítsük a felnőtt életre. Ezért szándékunkban áll látókör szélesítő tanulmányi utak szervezése, táboroztatás és különböző foglalkozások, előadások tartása, például népi mesterségeink bemutatása, különböző szakmák ismertetése, drog prevenciós előadások. Ily módon a Tündérkör Alapítvány segélyezési, tanácsadási, oktatási és képzési tevékenységével elő kívánja segíteni a szociálisan rászoruló gyermekek életminőségének javítását, különös tekintettel a veszélyeztetett környezetben élő fiatalkorúakra. Mindezek mellett az otthonokból kikerülő fiatal felnőttek nyomon követése, támogatása és a munkába való elhelyezkedésüknek a segítése. Az alapítvány kiemelt célja az is, hogy együttműködve más non-profit szervezetekkel megtaláljuk a segítségre szorulókat, összehangoljuk programjainkat a minél szélesebb körben történő segítségnyújtás érdekében" – olvasható az alapítvány honlapján. Az alapítvány fontosnak tartja azt is, hogy összekösse azokat, akik nyitottak a segítségnyújtásra azokkal, akik a legnagyobb segítségre szorulnak. Minden további részlet a fenti plakáton.

Hrabal kocsmája is a Nagyerdőbe költözik!

„Beledugtam az orrom a habba, föltartottam a kezemet, mintha imára emelném, és lassan, élvezettel ittam az édesen keserű italt, és mikor elfogyott, mutatóujjammal megtöröltem a számat…” - olvashatjuk a több mint száz éve született Hrabal Sörgyári Capriccio című művében. Azoknak, akiknek még nem volt szerencséjük megízlelni a legendás cseh író, Bohumil Hrabal kedvenc söreit, ezt Debrecenben most könnyen megtehetik. 10 napra ugyanis a Nagyerdőbe, a Békás-tó partjára költözik "Hrabal kocsmája*. A legendás Nymburki sörgyár hatféle sörét már augusztus 11-tól megkóstolhatjuk, ez a csapfoglalás napja és ettől a naptól fogadják aszomjas vendégeket Debrecenben. A debreceni fesztiválon Csehország minden régiójából kerülnek csapra jobbnál-jobb sörök a Nagyerdő hűs fái között. Idén a főszervező, Martin Imre csúcsot dönt, mert a korábbi évek pazar kínálatát túlszárnyalva, több mint 100-féle sört lehet megkóstolni augusztus 20-ig. Juraj Chmiel, a Cseh Köztársaság budapesti nagykövete - Komolay Szabolcs Debrecen alpolgármesterének meghívására - pohárköszöntőt mond 2017. augusztus 12-én (szombaton) 18.30 órától a Cseh Sörkert színpadán. A rendezvényen a sörök szerelmesei a következő cseh kézműves sörgyárak söreit ízlelhetik: POSTŘIŽINSKÉ, BERNARD, ZUBR, FERDINAND, NOVÁ PAKA, HOLBA, CHODOVAR, EGGENBERG, PERNŠTEJN, JAKAB, PRIMATOR, LOBKOWICZ, KONRAD, OPAT, PARDUBICKY PORTER, BOHEMIA REGENT, SVIJANY, MERLIN, VYSOKY CHLUMEC, JEŽEK, KOCOUR, JIHLAVA, STAROPRAMEN, ČERNÁ HORA, PERMON, KRUSOVICE. Érdekesség, hogy belga sörök is lesznek és megkóstolhatjuk a legfinomabb kézműves magyar söröket, amelyek közül néhányat cseh receptúra alapján készítettek. Különleges lesznek a korelnök, miskolci sörfőző mester, Vaskó György sörei a Serforrástól, vagy a debreceni MIANYÁNK, illetve a BOCSKAI FREEDOM, és a HAJDÚ sörök. Két faházzal készül a debreceni STAY Kézműves Söröző is. *A Dalesicében forgatott Sörgyári Capriccio történetének eredeti Rovatok  helyszíne Nymburk volt, itt található a nymburki sörfőzde, vezetője az államosítást megelőző húsz évben Bohumil Hrabal apja volt és maga az írói is sokáig élt a Prágától 40-50 km-re keletre levő városban. Végezetül egy szakmai leírás Bohumil Hrabal egyik kedvenc söréről. A Postřižinské Něžny Barbar borostyán színű, illatos, közepesen testes sör, kevés karamellás édességgel, az utóízében felbukkanó finom komló aromával." PROGRAMKÍNÁLAT: http://www.fonixinfo.hu/cseh-sorkert-cikk

Kezdődik az arTúr Fesztivál - íme a program

Csütörtökön kezdetét vette a XVI. arTúr Fesztivál. A fesztivált Herczeg Zsolt Mezőtúr város polgármestere nyitja meg, a megjelenteket Boldog István országgyűlési képviselő köszönti a Közösségi Ház nagytermében.   Csütörtökön 18:10-kor Kelemen Sándor - Harminchat című fotókiállításának megnyitójára kerül sor, ahol a kiállítást megnyitja Szabó András nyugalmazott rajztanár. Kelemen Sándor mezőtúri születésű fotóművész, képeivel rendszeresen szerepel hazai és nemzetközi versenyeken. A megnyitót követően a Szabadság térre Keresztes Ildikó érkezik 19 órakor, majd a napot arTúr kertmozival zárjuk a Túri Fazekas Múzeumban.  A fesztivál szombati, valamint vasárnapi programjaiban változás történt. A programok helyszíne és időpontjai: Augusztus 12. (szombat) 16:00 - Népi játszóház - Kézműves Ház 17:00 Bűvész show - Kézműves Ház 17:00 - Vivace Kamarakórus - Városi Galéria 19:30 - Glasso -Éneklő poharak - Városi Galéria 18:00 - Ladánybene 27 nagykoncert - Fesztivál színpad 21:00 - Sub Bass Monster nagykoncert - Fesztivál színpad 23:00 Dj Henrik - fesztiválsátor   Augusztus 13. (vasárnap) - TÚRI VÁSÁR 9:30 Mazsorett felvonulás - indulás a sétáló utcából 10:40 “Leg a láb” néptáncbemutató - Fesztivál színpad 11:30 Tihanyi Tóth Csaba és Bognár Rita nóta és operett műsora - Fesztivál színpad 12:40 Dalma Dance Club táncbemutató - Fesztivál színpad 13:20 Polgármesteri köszöntő, házassági évfordulósok köszöntése, főzőverseny eredményhirdetés - Fesztivál színpad 14:00 Kovácsovics Fruzsina gyermekelőadása - Fesztivál színpad 15:05 Torres Dani - Fesztivál színpad 15:40 Kökény Attila- Fesztivál színpad 16:25 Mr. Rick - Retro - Fesztivál színpad 17:10 Unique -- Fesztivál színpad 18:00 Brazil Samba Show- Fesztivál színpad 19:00 Batucada Band dobshow 20:00 CHARLIE és a Charlie Band nagykoncert 21:45 TŰZIJÁTÉK 18:00 Ámokfutók - fesztiválsátor 18:35 Betty Love - fesztiválsátor 19:10 Groovehouse - fesztiválsátor A változás a szerdai, csütörtöki és pénteki napok programjait nem érinti, azok a korábban meghirdetett időpontban láthatóak.

Nagyon csúszós buli lesz az Aquaticumban

Az előző évekhez hasonlóan, idén újra összemérhetik ügyességüket a csúszdázás szerelmesei: 2017. augusztus 11-én (pénteken) rendezik az Aquaticum VIII. Országos Csúszdabajnokságot, a debreceni Aquaticum Mediterrán Élményfürdőben. Az évről-évre növekedő érdeklődés alapján idén is 9 kategóriában nevezhetnek a versenyző kedvű fürdőzők.   Minden regisztrált versenyző 20%-os kedvezménnyel válthat belépőt. A versenyzőknek váltható kedvezményes jegyek egész napos élményfürdő használatot tartalmaznak. Értékes nyeremények, családi programok, meglepetések lesznek egész nap, sztárvendég Kocsis Tibor.   A bajnokságra kétféleképpen lehet regisztrálni: 1. 2017. augusztus 10-én, 14:00 óráig a weboldalon. 2. A verseny napján, a helyszínen 09:00-11:00 óra között.   Szeretettel várnak minden versenyzőt, szurkolót!

Kezdődik a Sziget: Pink, Billy Talent és Somló Cirqsz

A mínusz egyedik nappal ma megkezdődik a 25. Sziget fesztivál. A Dan Panaitescu Nagyszínpadon Pink a sztárfellépő, de lesznek koncertek előtte is a nagyszínpadon és más színpadokon is, a Magic Mirror Sátorban Somló Cirqsz címmel a tavaly elhunyt Somló Tamás emlékére tartanak zenés estet.     Pink 21 óra 30 perckor lép a nagyszínpadra, ahol már 16 órakor elkezdődnek a koncertek. Először a Lóci Játszik (mint a Nagy-Szín-Pad! idei győztese), majd a Szigeten immár sokadszor hallható bosnyák Dubioza Kolektiv zenél. 19 órakor tapsrúd partyt rendeznek a nagyszínpad előtt, majd a kanadai Billy Talent játszik közvetlenül Pink előtt.     A hazai könnyűzenei színtér kiválóságainak teret adó Petőfi Rádió-Telekom VOLT Fesztivál Színpadon 15 órakor a Maxisun kezd, ezt követi a Jónás Vera Experiment, a Biebers, a Bëlga, Sub Bass Monster, végül 23 óra 15 perckor Majka & Curtis lép színpadra.     A Magic Mirror Sátorban a tavaly elhunyt kiváló zenész, Somló Tamás emlékére tartanak zenés estet. A Non-Stop, a Kex, az Omega és az LGT egykori tagja most lenne 70 éves, dalait baráai, kollégái, pályatársai idézik fel. A produkció zenei alapját a Modern Art Orchestra tagjai által áthangszerelt számok adják, színpadra lép mások mellett Charlie, Frenreisz Károly, Gerendás Péter, Vitáris Iván, Peter Ogi, a Blahalouisiana, Roy és Ádám, Bornai Tibor és Bródy János.      A nemzetközi színtér fiatal tehetségeit bemutató Európa Színpadon például az izraeli Lola Marsh, a brit Elle Exxe és a finn Alma, a Music Box helyszínen Upor András, Frenk, a brit Daniel Docherty és az ausztrál Pierce Brothers zenél, az Afro-latin-reggae faluban egyiptomi hastánc- és brazil dobshow lesz. A Budapest Park Tribute Színpadon a Ladánybene 27 Bob Marley számait játssza, a KoRn előtt a gRain tiszteleg, de lesz program a Tábortűz helyszínen is, a Snowattack Retro Színpadon pedig a Bon-Bon, a Happy Gang, az UFO és Náksi Attila lép fel. (MTI)

Debrecenben választják meg a magyarok világszépét

Ismét Debrecenben választják meg a magyarok világszépét! Fásy Ádám 2016-ban indította útjára a „Magyarok Világszépe” elnevezésű versenyét. A világból azon hölgyek jelentkezését várták, akik igazoltan tudják bizonyítani magyar származásukat, valamint 17. életévüket betöltötték, de még nem idősebbek 27 évesnél. Ennek megfelelően a versenyen részt vehet az anyaországon kívül bármely földrészen élő hölgy. A versenyző hölgyeken keresztül nagy hangsúlyt fektetnek a nemzeti, magyaros népviselet (kalocsai, matyó stb.) bemutatására, népszerűsítésére. A verseny első döntőjét Debrecen főterén rendezték meg tavaly augusztus 19-én. Az idei fordulót augusztus 11-én, pénteken, este hét órától tartják a debreceni Nagyerdei Szabadtéri Színpadon. A lányok között két debreceninek is drukkolhat a közönség, hiszen ott lesz a színpadon Varga Regina és Senánszky Flóra, aki a szintén gyönyörű világbajnok és Világjátékok győztes uszonyosúszó testvére, Petra nyomdokain (is) halad. A hölgyek között van, aki Erdélyből érkezett, van, aki a Délvidékről, de hazánk szinte mindegyik tájegysége képviselteti magát a fináléban. A kiválasztott hölgy – aki nem mellékesen 5000 euróval gazdagodik – az indiai Mumbaiban a Miss Intercontinental világversenyen képviselheti majd hazánkat novemberben.   Közreműködik: Bebe, Singh Viki, Peller Anna, Dolly Plusssz és barátaik.   A rendezvény ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött! Regisztrálni a Kölcsey Központ (Debrecen, Hunyadi u. 1-3.) információs pultjában lehet hétfőtől-csütörtökig 9 és 16 óra között, pénteken 9 és 14 óra között. Közvetlenül a regisztrációt (név, e-mail cím, aláírás) követően kerül átadásra az a karszalag, amelynek felmutatásával a rendezvény látogatható. A karszalagot a rendezvény helyszínén helyezik fel, így azt mindenkinek magával kell hoznia a rendezvény napján a Nagyerdei Szabadtéri Színpadra. A rendezvény kezdete előtt (19:00) 15 perccel mindenképpen foglalják el ülőhelyeiket! Egy karszalag egy személy belépésére jogosít. A karszalag nem helyre szóló, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.   Időpont: augusztus 11, Péntek (19:00) Helyszín: Nagyerdei Szabadtéri Színpad (esőhelyszín: Kölcsey Központ, Nagyterem)  

Megnyílt a Természet Operaháza Tiszafüreden

Kovács Sándor a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke az esemény megnyitóján kiemelte, hogy a Tisza-tavi Fesztivál otthonra lelt a térségben és az ország határain belül és kívül egyre nagyobb hírnévnek örvend.   Tiszafüred főterén megtartott péntek délelőtti ünnepségen Kovács Sándor a rendezvény fővédnöke arra emlékeztetett, hogy 2014-ben sokaknak még álomnak tűnt az, amiben Debreczeni Ildikó munkatársaival már akkor hitt: a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál sikeres lehet ebben a régióban! A program - amely a természet, az aktív pihenés és a kultúra ötvözi – azóta valóra váltotta a reményeket, és örvendetes módon mára az ország határain túlnyúló értékeket közvetítő fesztivállá erősödött.   Tiszafüred és a Tisza-tó gazdag nyári programkínálatának fontos eseménye a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál - jelentette be a házigazda település, Tiszafüred nevében Ujvári Imre polgármester. A vendégéjszakák számának rohamos emelkedése is igazolja, hogy az ilyen országos hírű rendezvények miatt is egyre többen választják Tiszafüredet. A növekedéshez a programkínálat mellett természetesen az is hozzájárult, hogy Magyarország második legnagyobb tava a Tisza-tó, és fővárosa Tiszafüred az utóbbi években látványosan megszépült, szolgáltatásaiban fejlődött - hangsúlyozta a település vezetője.   A polgármester megköszönte az ötletgazda-szervezőnek, Debreczeni Ildikónak, hogy ismételten Tiszafüredet választották. Célkitűzésük, hogy a minőségi kultúrát kapcsolják össze az egészséges életmóddal, illetve, hogy minél több hazai és külföldi résztvevővel ismerje meg a Tisza-tó természeti adottságait, madár-és állatvilágát valóra vált és Tiszafüred befogadta a rendezvényt.   A Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál 2017. július 28-i ünnepélyes megnyitóját követően egy különleges operajógán vehettek részt az érdeklődők. Vizin Viktória mezzoszoprán és egy vonós négyes kíséretével, közvetlen a Tisza-tó partján, Sándor Szabolcs zongoraművész által komponált zenéjére, Benkő Ildikó jógaoktató tartott lelki békét és nyugalmat árasztó környezetben jógaórát. A TO'PERA gálakoncertjét idén szabad téren, a tiszafüredi Morotva félszigeten, közvetlenül a Tisza-tó partján rendezik meg, ezzel is jelezve a kultúra és a természet összefonódását. A Gálakoncert rendezője, Radó Denise, Jászai Mari-díjas színésznő. Az est alkalmával közreműködik a Miskolci Nemzeti Színház Zenekara és a szolnoki kiegészített Bartók Béla Kamarakórus, Sándor Szabolcs vezényletével.   A gálán fellépnek: Miklósa Erika koloratúrszoprán, Lajkó Félix hegedűművész, Kristin Sampson szoprán, NYC Operaház, Vizin Viktória mezzoszoprán, Bakos Kornélia mezzoszoprán, Daragó Zoltán kontratenor, Nyári Zoltán tenor, Szegedi Csaba bariton, Dr. Báll Dávid zongoraművész, Péter Szabó Szilvia ének, valamint közreműködik a SINOSZ (Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége), és a Klúg Péter Iskola 18 siket és nagyothalló tanuló jelnyelv tolmácsolásával.   A Gálakoncert tűzijátékkal ér véget, majd azt követően pedig igazi hungarikummal zárul az este: Sóki Ferenc tárogatóművész előadásával.   További információ: http://operaofthenature.com/

A búzadarás srácok meg sem állnak a Szigetig

"Kérsz valamit enni?" A kérdés, ami egyeseket megnevettet, mások pedig egyenesen a falnak mennek tőle. Kicsivel több mint egy hónapja debütált a legnagyobb videómegosztó portálon a Debrecenben tanuló, nigériai egyetemisták, Dubem K és Tboy Búzadara című klipje. A megtekintések száma már megközelíti az 1 milliót. A srácok nemrég a Campus Fesztivál Egyetem téri színpadán léptek fel és most meghívást kaptak a Sziget Fesztiválra. Dubem K a Facebook-oldalán számolt be róla, hogy augusztus 15-én a Sziget afro-latin színpadán láthatja őket a közönség. A Búzadara és a Gulyás így már Budapestről sem hiányozhat. A fiúk már készülnek a fellépésre, erről egy videót is közzétettek a közösségi oldalon. Nézzék csak: Fotó: Dubem K Facebook-oldal

Nem viccelnek: a Balaton közepén koncertezik a Tankcsapda

A Stereo MC's brit hiphop csapat, az Alma együttes és a Tankcsapda ad koncertet idén a Balaton közepén, a Nagyon Balaton rendezvénysorozat keretében megvalósuló kompkoncerteken.      A koncertek az Alma zenekar esetében egy, a másik két előadónál két komp fedélzetén zajlanak. A vízi járművekre Tihanyban lehet felszállni és a vízen kapcsolódnak össze, majd a koncertek végén  kiteszik az utasokat - közölték a szervezők az MTI-vel.      A 2014 óta futó kompkoncertek első nemzetközi előadójaként fellépő Stereo MC's július 28-án zenél a Balatonon, az Alma zenekar augusztus 25-én száll vízre, a Tankcsapda pedig szeptember 16-án lép fel.      A koncertek után a kompok Szántódon és Tihanyban is kikötnek, így mindkét oldalon lehetőség van a kiszállásra. (MTI)

Ez jó: idén is lesz ArTúr Fesztivál

Mezőtúron az idei évben is rendezvényekben gazdag lesz az augusztus. Ez alkalomból Herczeg Zsolt Mezőtúr város polgármestere, Szűcs Dániel a Művelődési, Oktatási és Sport Bizottság elnöke és Bordács László a Mezőtúri Közművelődési és Sport KN Kft. ügyvezetője sajtótájékoztatót tartott 2017. július 18-án a Közösségi Házban. A tájékoztató középpontjában az arTúr Fesztivál és Túri Vásár szerepelt, de szó esett a kísérő programokról, valamint az augusztus 19 és 20-ai rendezvényekről is.   – Nagyon fontos eseményekről van szó, bár az év egészére igaz, hogy sok színes programmal várjuk az érdeklődőket városunkba. Az arTúr Fesztivál és Túri Vásár két kiemelt rendezvénye Mezőtúr Város Önkormányzatának. Rendkívül színvonalas programok kerülnek megszervezésre augusztus 9-13 között, ezért köszönet a Mezőtúri Közművelődési és Sport KN Kft-nek. Fontos hangsúlyozni, hogy ezek a programok ingyenesen látogathatóak. Erre is büszkék vagyunk, hiszen nem minden településen van ez így. Köszönet illeti támogatóinkat, ezúton is szeretném megköszönni, azoknak a vállalkozásoknak, cégeknek is a támogatását, akik az idei esztendőben is szponzorálják az eseményeket. Szeretettel invitálok mindenkit e két eseményre és jó szórakozást kívánok. Hangsúlyozni szeretném, hogy tartalmas a nyár településünkön, itt az East Fest, valamint a Túri Vásár után a Lampionúsztatás és a Sárkányhajó verseny is. Látogassanak el valamennyire – mondta el Herczeg Zsolt polgármester. Majd Bordács László, a főszervező Mezőtúri Közművelődési és Sport Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője ismertette az arTúr Fesztivállal és Túri Vásárral kapcsolatos tudnivalókat. – A kollégáim az idei esztendőben is egy nagyon gazdag, több művészeti ágat felsorakoztató programkínálatot állítottak össze, akik munkáját köszönet illeti. A fesztivál a szokásos módon városunk több pontján megjelenik, a helyszínek biztosítását ezúton is köszönöm – kezdte meg gondolatait ügyvezető úr. A hagyományőrzést erősítve ismét vár mindenkit a Mesterségek Tere, ahova különböző tárgyalkotó mesterek érkeznek, velük kipróbálhatóak lesznek a különböző mesterségek. Az egész napos színpadi programok mellett a gasztronómia élvezőit is várják, hiszen ismét lesz főzőverseny, amelyre még mindig van lehetőség nevezni. Ügyvezető úr kiemelte, hogy 2017-ben is számítani kell útzárra, ez szombat 13 órától lép életbe a Szolnoki úton és vasárnap éjfélig tart. – Ezúton is köszönöm a lakosok, cégek türelmét. A rendezvény helyszíneinek rendbetételében nyújtott segítségét köszönöm a Mezőtúri Intézményellátó és Ingatlankezelő KN Kft-nek, valamint köszönöm az útzárnál való segítségét a Polgárőr Egyesületnek. Amellett, hogy a fesztiválon megjelennek országosan ismert fellépők fontos szempont volt a helyi előadók bemutatkozási lehetősége is. A fesztivál kínálatában szerepelnek kiállítások, komoly- és könnyűzenei koncertek, szabadtéri filmvetítések. A Túri Vásár napját a városnéző kisvonat, Hagyományőrző Kelevézek és Betyártanoda is színesíteni fogja, valamint idén először a vásári forgatagban zenészekkel is találkozhatunk, hiszen a Dynamite Dudes formáció fel-feltűnik az árusok soraiban egy rögtönzött kiskoncertet adva. Végül Szűcs Dániel a Művelődési, Oktatási és Sport Bizottság elnöke, az augusztus 19-20-ai programok főszervezője tájékoztatója következett. – A kapcsolódó programokra is érdemes felhívni a figyelmet az arTúr Fesztivál és Túri Vásár idején. Augusztus 10-én a Takács Tanyán, nyílt nap keretében ismerkedhetnek meg a bronzöntéssel, érdemes megnézni: – a teljesség igénye nélkül – a Draskovits Kerámiagyűjteményt és az Alföldi Tégláriumot a Petőfi Sándor út 5. szám alatt, a Kun Zsigmond néprajzi gyűjteményt a Teleki Blanka Gimnáziumban, valamint a Túri Fazekas Múzeum tárlatait. E két esemény után augusztus 19-én Lampionúsztatás és Utcabál, augusztus 20-án pedig Berettyó Kupa 2017 - Sárkányhajó verseny lesz városunkban. Sokan kérdezték, hogy a Berettyó körüli változások miatt megrendezésre kerül-e idén a fent említett két program. Én erre azt tudom mondani, hogy szeretnénk megrendezni a jövőben is ezeket. A szükséges engedélyek bekérése megtörtént, folyamatban van. Mi úgy készülünk, hogy lesz Lampionúsztatás augusztus 19-én. Délután elindulnak a gyermekprogramok, a Napsugár bábcsoport után fellép a Dalma Dance Club, közben mezőtúri óvó nénik segítségével – amelyet ezúton is köszönök – mindenki elkészítheti saját lampionját. A Kossuth térre érkezik Bebe és a Kávészünet zenekar, majd utcabál lesz a Pop Filter zenekarral. Augusztus 20-án pedig Berettyó Kupa 2017 - Sárkányhajó verseny, amelyre 16-20 fős csapatok jelentkezését várjuk. – hangzott el a tájékoztatón.   A rendezvényekről bővebb információt olvashatnak a Mezőtúr és Vidéke különkiadásában, illetve a www.mezotur.hu, a www.turivasar.hu és a muveszetinapok.hu weboldalakon, valamint a facebookon.  

„Sokan aranyosnak gondolnak, ami teljesen félre van értve, mert egyáltalán nem vagyok az.” – Ráskó Eszterrel beszélgettünk

A stand-up humoristáinak garmadában tavaly tűnt fel Ráskó Eszter. Magabiztosan áll a színpadon, nem játszik szerepeket, állítja, ő ilyen a való életben is. Sőt már hivatalosan is szórakoztató, amit az is bizonyít, hogy a Dumaszínház, a Showder Klub és a Comedy Central is leszerződtette. „Minden fellépésemen eddig csend volt, és csak én voltam az, aki beszélt, itt pedig két oldalról is jött a behatás, ami nagyon nehézzé tette ezt a szituációt. Két ilyen mélynyomót konstans végighallgatni a színpadon nekem még új, de majd ezt is meg fogom szokni.” – mondta Ráskó Eszter, akinek első fesztiválon való fellépése a múlt heti Campuson debütált. Hozzátette, az sem volt könnyű, hogy kevésbé cizellált poénokat sütött el, aztán vette észre, hogy többen családosan, kisgyerekkel érkeztek.  Esztert egyébként éppen a szókimondó humoráért szeretik, nem rest szóba hozni saját cikis történeteit, férfiakkal átélt „kalandjait”, több poént épít a testalkatára, és szívesen beszél a szexualitásról is, sőt vallja, kell is róla beszélni.  „Első számú téma, amiről beszélni kell. Azért is, mert a nők keveset beszélnek erről, pedig pont azok építik az önbizalmat, amik a nehezebb dolgokat emelik ki. A nehezebben megélt, kínosabb pillanatok mások szájában, olvasatában, nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy az ember a saját dolgait könnyebben tudja megemészteni.” – szögezte le.  Eszterben egyébiránt nincs szándékos törekvés arra, hogy az önelfogadás helyes útján indítsa el az embereket, egyszerűen önmagát adja. „Az én színpadi perszónám gyakorlatilag megegyezik a hétköznapi személyiségemmel. Saját magamat képviselem, és ha ebből valaki azt a következtetést vonja le, hogy ez számára hasznos, annak nagyon örülök, de nem vagyok ilyen evangélista, aki megy az emberek után, és ezt hirdeti. Azt gondolom, hogy mindenkinek magának kell rájönnie a problémái mögött meghúzódó okokra. Én sziklaszilárdan szeretnék az az ember maradni, aki vállalja a hibáit, és tud ezzel boldogan együtt élni.” – mondta, kiemelve az önirónia fontosságát, ami szerinte minden jó humorista alapja ahhoz, hogy hiteles maradhasson. Eszter munkáját (jelenleg egy szoftverfejlesztő cég HR menedzsere) és stand-upos karrierjét is segíti a végzettsége: a Debreceni Egyetemen végezte el a pszichológia alapszakot, majd munkapszichológiát tanult Pesten. Vallja, a pszichológia mindennek az alapja, jó látásmódot szolgáltat. Ráadásul ő éppen az „observational comedy” területén szeretne elhelyezkedni, vagyis a vicces összefüggéseket, amiket szóba hoz, a megfigyelésekre szeretné alapozni. Eszter kiváló humora és meglátásai máskülönben cikkek formáiban is testet öltenek néha, ahogy mondta, hektikusan írogat cikkeket a wmn.hu-ra, és legutóbb a Hello, WMN különleges évadzáró estjének is vendége volt. Nem véletlen tehát, hogy egyre többen ismerik a nevét, és egyre több rajongója akad, akiktől pozitív visszajelzéseket kap. Természetesen, Eszter a férfiakat is ámulatba ejti. „Abszolút vannak férfi rajongóim is, de egyelőre a férfi vízilabda válogatottnak tartogatom magam.” Fotó: Ráskó Eszter Facebook oldala    

Csúcsot döntött a Campus Fesztivál: 105 ezren buliztak a Nagyerdőn

Vasárnap hajnalban véget ért a 10. Campus Fesztivál, amely rekordszámú közönséget, 105 ezer látogatót vonzott Debrecenbe. A „nulladik” nap kivételével, minden egyes nap átlagosan 30 ezren fordultak meg a jubileumi rendezvényen, ez a szervezők várakozásait is felülmúlta. A fesztivál a korábbiaknál is erősebb kulturális színezetet kapott, tizenhét programhelyszínen, két nagyszínpaddal, 252 zenei programmal, illetve további 300 nem zenei programmal várták a közönséget. Miklósvölgyi Péter a Campus Fesztivál igazgatója megerősítette, hogy ennyire kiegyensúlyozott és szervezett fesztiváljuk még nem volt az elmúlt tíz évben. „Örülünk, hogy sikeresen zártuk a jubileumi évet, úgy érzem sikerült megvalósítani azokat a terveket, újításokat, ami egy ilyen fesztiválhoz méltó. Idén valamennyi nap erős volt látogatószámban, ez azt mutatja, hogy a Campus már nem csak egy hétvégi esemény, a távolabbról érkezők egész héten Debrecenben tartózkodtak” – fűzte hozzá az igazgató. „Jó döntés volt, hogy a Nagyerdei Stadion körbejárható lett a fesztivál ideje alatt. Ez segítette a megnövekedett közönséglétszám kezelését, valamint így még több kulturált, beltéri mosdó szolgálta ki a fesztiválozók kényelmét.” Ami a jövőképet illeti, hamarosan jön a részletes kiértékelés és ez alapján fogják majd eldönteni, hogyan tovább egy év múlva. „Az biztos, hogy az idei siker jó alap a jövő évhez. Nem cél a nézőszám emelése, de természetesen örömteli, hogy nagy az érdeklődés a fesztivál iránt, viszont sokkal inkább szempont az, hogy egy év múlva is még jobb és komfortosabb Campus Fesztivál legyen programok és a szolgáltatások terén is. Magas minőséget szeretnénk nyújtani”- emelte ki a főszervező.  A Campus látványvilága lenyűgöző volt. Éjszaka több ezer lámpa világította meg a fesztivál területén található építményeket. A Nagyerdő, a Nagyerdei Stadion, a Nagyerdei Víztorony, a 30 méter magas Campus Eye óriáskerék és a több tucatnyi különleges installáció páratlan környezetet teremtett az ország egyik legnagyobb nyári eseményének. Ami a programokat illeti, természetesen a Campuson is a zenéé volt a főszerep. A legtöbben a Prodigy koncertjére voltak kíváncsiak, de Lukas Graham, a Tankcsapda, a Halott Pénz, a Bingo Players, a Punnany Massif és a Margaret Island koncertje is teltházas nézőtér előtt zajlott. A zene mellett hatalmas érdeklődés kísérte az egyéb, idén is rendkívül színesre sikeredett programokat. A Debreceni Egyetem igazi házigazdaként 2000 négyzetméteren széleskörű, minden igényt kielégítő programkínálattal, izgalmas napközbeni aktivitásokkal, később pedig dumaszínházzal, előadásokkal és hangulatos koncertekkel várta a fesztiválozókat. Idén először saját programsátrat épített a Csokonai Színház, új színfolt volt a Job Street, az álláskeresők és kínálók találkozási pontja, valamint a Debrecen-Korzó, a város kulturális intézményeinek utcája is.   A takarítás és bontás vasárnap reggel elkezdődött, hogy a Nagyerdei Stadion környezete rövid időn belül eredeti állapotába kerülhessen. 

Nézze csak! Hatalmas buli volt a Campuson

A Campus Fesztivál második napján, pénteken több mint száz program várta az érdeklődőket a debreceni Nagyerdőben: mások mellett a The Prodigy, a Kowalsky meg a Vega, Rúzsa Magdi, a Brains és a Kiscsillag is koncertezett. Fergeteges galériát készítettek a pénteki hangulatról fotóriportereink, Katona Renáta és Balló Béla.

Tovább dübörög a Campus: ma többek között színpadon a The Prodigy

A Campus Fesztivál második napján, pénteken több mint száz program várja az érdeklődőket a debreceni Nagyerdőbe: mások mellett a The Prodigy, a Kowalsky meg a Vega, Rúzsa Magdi, a Brains és a Kiscsillag is koncertezik - jelezte a fesztivál sajtófőnöke pénteken az MTI-nek. Bakó Csaba emlékeztetett rá, hogy sokan a "fények fesztiváljaként" emlegetik az idén tíz éves Campus Fesztivált. Éjszakánként impozáns megvilágítást kap a fesztivál valamennyi emblematikus építménye: ötezer színes és különleges lámpa kápráztatja el a fesztiválozókat, és beüzemelték az egyedi megvilágítású óriáskereket is. Az első napon mind a tizenhét programhelyszín beindult. A nagyszínpadon este Majka&Curtis, a Halott Pénz és a Tankcsapda koncertezett, akik Balázs Fecó Maradj velem című dalával emlékeztek meg a Linkin Park zenekar aznap elhunyt énekeséről, Chester Benningtonról, a Paddy and the Rats zenekar pedig a Numb című Linkin Park-dalt játszotta el az elhunyt énekes tiszteletére - ismertette Bakó Csaba. Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató a jubileumi Campus hivatalos megnyitóján kiemelte: büszke arra, hogy tizedik alkalommal szervezhetik meg a fesztivált, amely az egyetem, a város, és a civil szervezetek közötti példátlan összefogás eredménye. Hozzátette: a Campus immár a legnagyobb fesztivál a Dunától keletre. Míg az első Campuson 27 ezren vettek részt, addig tavaly már 98 ezer ember szórakozott a fesztiválon. Idén az a cél, hogy meghaladja a látogatók száma a 100 ezret. Az elmúlt napokat figyelembe véve minden reménye meglehet a szervezőknek a rekordszámú zárásra, a programok mellett az időjárás is nagyon kedvező az igazi fesztiválozásra - summázta a fesztiváligazgató. Forrás: MTI

Öngyilkos lett a Linkin Park énekese: jegyzet

Chester Bennington, a Linkin Park énekese öngyilkos lett.     A 41 éves férfi felakasztotta magát Los Angeles megyei otthonában. A nős Benningtonnak két házasságából hat gyermeke volt.     Az énekes évek óta drog- és alkoholproblémákkal küzdött. Korábban elmondta, hogy már foglalkozott az öngyilkosság gondolatával, mivel gyermekként egy idősebb férfi szexuálisan bántalmazta.     Chester Bennington nagyon közel állt Chris Cornellhez, a Sound Garden és az Audioslave májusban öngyilkos lett énekeséhez. Cornell csütörtökön lett volna 53 éves. Májusban Bennington nyílt levelet írt Chris Cornellnek öngyilkossága napján.     A Linkin Park nyitotta meg június 27-én, a jubileumi, 25. VOLT Fesztivált Sopronban. Az amerikai rockzenekar Meteora című albuma a zenei történet egyik legnagyobb alternatív albuma lett. JEGYZETÜNK ALÁBB. OLVASSÁK EL VASS KATA GONDOLATAIT. 41 évesen öngyilkos lett Chester Bennington, felakasztotta magát. Csak ülök, bámulok magam elé, és nem szégyellem, potyognak a könnyeim. Nem kezdek találgatásokba, nem keresem a miértjét, honnan is tudhatnám én innen, hogy mi történt vele? Honnan is lehetne tudni, mikor a saját családtagjainkon, barátainkon sem vesszük észre sok esetben, hogy legbelül milyen gondok gyötrik. Sőt, saját magunkkal, a saját félelmeinkkel sem akarunk tisztában lenni. Hazudunk saját magunknak. Felkelünk, tesszük a dolgunk, elkövetünk bármit, hogy ne kelljen szembenézni az igazi tükörképünkkel. Hogy rossz a párkapcsolat, hogy szar a meló, hogy ver a férj, hogy elhagyott az apánk, hogy nincs elég pénz, hogy nincsenek igaz barátok, hogy magányosak vagyunk, vagy, hogy kurva sok mindenkire irigykedünk. Hányan vannak, akik az alkoholba menekülnek? És akik droghoz nyúlnak? Nézzünk szét a saját környezetünkben, vagy csak nézzünk magunkba! Ne legyünk álszentek, kivel nem esett meg, hogy egy szar napot azzal zárt, hogy legalább jól bebaszott, mert átmenetileg egy picit jobb volt? Hányan vannak, akik óriási terheket cipelnek magukon, közben semmi sem látszik rajtuk? Velem többször előfordult már, hogy valakire azt hittem, boldog, gazdag, sikeres, semmi gondja sincs….és ha beszélgetni kezdtem vele úgy igazán, kiderült, hogy mögötte is tragédiák állnak. Hányan vannak, akik valamiért rossz döntéseket hoznak, és emiatt még talán támadják is őket? Akár fizikailag, akár verbálisan. Nem mintha a szavak nem tudnának fájni. Én számtalan ilyen kifejezést „őrzök” magamban. Legalább tíz évig éltem egy rettenetesen gonosz „mostohaapa” lelki zsarolása alatt, és évekig rémálmok gyötörtek. Elviseltem, amikor a szomszéd molesztálni próbált, vicceskedésnek álcázva. Végignéztem, hogyan hal meg rákban anyukám, miközben nem tehettem érte semmit. Három hónap után a kutyám is daganatos lett, akit szintén elveszítettem. Számtalanszor hittem, hogy nem élem túl. Voltam depressziós. Dühös. Csalódott. Szedtem nyugtatót. Ittam alkoholt. Többször meg akartam halni én is. Többször mondtam, hogy nem bírom, ki akarok szállni. Szerencsére a cselekvésig nem jutottam el. Sokan voltak mellettem, és mertem is segítséget kérni. De nem mindenki mer, és a depresszióból adódóan már nem is mindenki akar. Vajon véletlen lehet, hogy azok az ünnepelt sztárok, akiknek az életét annyira irigylik, az alkoholban és drogban találnak menedékre? Emiatt sárral kell őket dobálni, ahelyett, hogy a dolgok mögé néznénk? Akiknek már pusztán a létezésük óriási nyomás? Amikor százezrek elé kell kiállni, amikor teljesíteni kell minden nap. Amikor állandóan kattintgatják a fényképezőgépet, bárhol jársz, és kritizálnak, ha kell, ha nem. Amikor akárhányan is vesznek körül, tökéletesen egyedül vagy. Amikor nem tudod kordában tartani a körülötted lévő tömeget. Amikor hiába boldogít, mégis felőröl, ha milliónyian imádnak. Vagy amikor legalább ennyien utálnak is, aminek hangot is adnak. Amikor minden szavadnak és tettednek hatalmas felelőssége van. Amikor eltűnik a magánéleted. Amikor már nem tudsz úgy kilépni az utcára, hogy ne szólítsanak le lépten-nyomon. Amikor este altató kell ahhoz, hogy el tudj aludni. Amikor az a siker, amire titkon vágytál, ólomként nehezedik rá minden napodra. És mennyi minden más lehet ezek mögött, amiket még csak nem is sejthetünk? Persze, lehet azzal jönni, hogy minden döntés kérdése, máshogyan is lehet. Lehet választani az életet is. Szerencsére ez sokaknak sikerül is, legyen ezekből az esetekből minél több. De nem mindenki bírja, nem mindenki elég erős, és egy pillanatnyi gyengeség is a halálba taszíthat. Lehetett szeretni Chestert, lehetett nem szeretni is. Ez a jelenség túlmutat a személyén. De sajnos nagyon gyakori, amikor az ember azt érzi, hogy már nincs más kiút, csak a halál. Gyakoribb, mint gondolnánk. És ez mélységesen megijeszt. Nyugodj békében, Chester. Sosem felejtünk el. Boldog, mégis mérhetetlenül szomorú vagyok, hogy legalább egy koncerten láthattalak és hallhattalak.

Te is rajta vagy? Képek egy remek fesztiválnapról

Most már teljes erővel dübörög Debrecenben a Campus fesztivál. Nem is írunk semmit, nézzék a képeket! Fotók: Balló Béla

Friss a Campusról: hőségriadó van és Tankcsapda lesz!

A debreceni Campus Fesztivál az ÁNTSZ hőségriasztására vonatkozó figyelmeztetést rendkívül komolyan veszi, ezért felhívja a fesztiválra érkezőknek a figyelmét, hogy a fesztiválon megnöveli a vízvételi lehetőségi pontok számát. A Campus Fesztiválon számos ponton és folyamatosan van lehetőség friss, jó minőségű ivóvíz vételre, amelyet a tegnap kezdődött fesztiválon a fesztiválozók korlátlanul és ingyen használhatnak. A városi ivóvízellátásban üzemelő Nagyerdei Stadionban, a Nagyerdei Víztoronyban és a fesztiválozóknak megnyitott kempingben is épített vízvételi pontok találhatóak összesen 16. Az elérhető csapok száma pedig meghaladja a 70-et.  A fesztivál továbbá törekszik arra, hogy minél igényesebb körülményeket teremtsen a Debrecenbe látogatóknak. Eddig is nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a fesztiválra érkezők már előzetesen tájékoztatást kapjanak arról, hogy itt igényes, épített vizesblokkok és mosdók várják, mindamellett a nagyerdei környezet fás, árnyékos helyekben bővelkedik, amely nagyban segít a hőség elviselésében is. Természetesen az ÁNTSZ hőségriasztására vonatkozó figyelmeztetését is komolyan veszik, ezért a fesztivál további három napján növelik a vízvételi lehetőségi pontok számát és párakapukat is telepítenek. A jubileumot ünneplő fesztivál ma teljes üzemre kapcsol, a tegnapi 0. nap után immár valamennyi programhelyszín üzemel, szám szerint 17. A Nagyszínpadra este érkezik Majka&Curtis, a Halott Pénz és a Tankcsapda. Továbbá fellép többek között ma még a Supernem, az Irie Maffia, a Hősök és a Random Trip is.

Fotók: már most óriási buli van a Campuson

Hatalmas bulit nyomott a debreceni Campus Fesztivál szerdai napján a Ham Ko Ham az Egyetem téren, a többi helyszínen is rengeteg voltak már a nulladik napon. Csütörtök este jön a Tankcsapda, Majka, a Halott Pénz és Allle Farben is, sok mindenki más mellett. Mindemellett önálló standdal, órási LED-fallal, lézershow-val, kvízjátékkal, különleges szelfis-alkalmazással és értékes ajándéktárgyakkal várja a látogatókat a Fórum bevásárlóközpont, az Alföld Televízió és a hajdupress.hu a Campus fesztiválon. Lehet majd gyönyörű hoszteszekkel fényképezkedni, aki pedig a rendkívül érdekes, érintőképernyős kvízjátékokkal próbálkozik, messzelátót, kulacsot, frizbit vagy sapkát is nyerhet. Emellett táncosokban és látványban sem lesz hiány, érdemes a fesztiválon keresni a fórumos standot. Fotók: Pénzes László

Amit mi ajánlunk a Campus fesztiválról

Önálló standdal, órási LED-fallal, lézershow-val, kvízjátékkal, különleges szelfis-alkalmazással és értékes ajándéktárgyakkal várja a látogatókat a Fórum bevásárlóközpont, az Alföld Televízió és a hajdupress.hu a debreceni Campus fesztiválon. Lehet majd gyönyörű hoszteszekkel fényképezkedni, aki pedig a rendkívül érdekes, érintőképernyős kvízjátékokkal próbálkozik, messzelátót, kulacsot, frizbit vagy sapkát is nyerhet. Emellett táncosokban és látványban sem lesz hiány, érdemes a fesztiválon keresni a fórumos standot. Fotók: Balló Béla, Pálfi Tamás

Atyaég: Magyarországra jön a Despacito

Marilyn Manson és Luis Fonsi is fellép a szezon második felében a Budapest Parkban, ahol koncertet ad többek között a Quimby és a Punnany Massif is.     Marilyn Manson csütörtökön ad koncertet, Luis Fonsi - az idei év legnagyobb slágere, a Despacito előadója - augusztus 7-én lép fel, de ezen a nyáron a Budapest Parkba érkezik a technolegenda, Paul Kalkbrenner is - mondta el Kólya Dániel ügyvezető igazgató a legnagyobb magyarországi szabadtéri szórakozóhely keddi "szezon félidős" sajtótájékoztatóján.     Hozzátette: az idén már 200 ezer látogatója volt a Budapest Parknak, 5-6 teltházas koncertet tartottak, és még ugyanennyit várnak.     A szezon második felében a magyar előadók közül a Quimby és a Punnany Massif mellett többek között a Honeybeast, Zsédenyi Adrienn és a Kistehén koncertjére is várják a közönséget. (MTI)

Óriáskerék Debrecen fölött – Újdonságok a Campus Fesztiválon

Gőzerővel épül a fesztiválváros a debreceni Nagyerdőn, szerdán nyit a jubileumot ünneplő Campus Fesztivál. Hazánk egyik legfontosabb nyári eseményére idén is rengeteg sztárfellépő érkezik – itt lesz a The Prodigy, a Bingo Players, Alle Farben, Lukas Graham, a hazai fesztivál kedvencek közül pedig a Tankcsapda, a Wellhello, Rúzsa Magdi, a Halott Pénz, Majka&Curtis, a Brains és a Quimby is színpadra áll majd.  Népszerű hazai és külföldi előadók, rengeteg színes program négy napon át július 19-től Debrecenben, ahová vonattal akár fél áron is eljuthatnak az érdeklődők. Tizedik alkalommal nyitja meg kapuit a közönség előtt az immáron nemzetközi elismeréssel is büszkélkedő Campus Fesztivál. Az ország egyik legnagyobb nyári könnyűzenei rendezvényén a jubileumhoz méltó kínálattal várják az érdeklődőket – 17 helyszínen 500-nál is több program közül válogathatnak majd a fesztiválozók. A Campus Fesztivál családi eseményként is a köztudatban van. Nappal a Nagyerdei Stadion árnyékos sétáló útvonalain lehet a fesztivált bejárni és eljutni akár az Egyetem térről a Gyerekligetbe, ahol a Csokonai Színház sátra melletti füves területen gólyalábasok, mocsárjárók, zsonglőrök és Vitéz László vásári bábetűdök szórakoztatják majd a legfiatalabb fesztiválozókat. A Vidámpark kedvezményekkel készül, ingyenes belépés és ingyenes elvarázsolt kastély, valamint óriáshordó látogatás jár bármilyen fesztivál karszalag mellé. A debreceni fesztiválon a látogatók igényeit is maximálisan szem előtt tartják a szervezők – kulturált beltéri mosdók, a főbejáratnál kerékpártárolók, csomagmegőrzők biztosítják a fesztiválozók kényelmét, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. támogatásának köszönhetően pedig fél áron válthatnak vonatjegyet azok, akik az ország különböző pontjairól érkeznek Debrecenbe július 19. és 24. között. Érdemes autó helyett kerékpárral érkezni. Az elmúlt években is nagyon odafigyeltek a biciklisekre a helyszínen, idén még nagyobb kapacitású kerékpártárolókat telepítenek a fesztivál mellé, sőt kerékpárszerviz is üzemel majd és nappali bringás túrákat is szerveznek a városba. Ami pedig a helyi közlekedést illeti, idén már minden nap éjszaka is közlekednek a DKV járatai. Különleges építményből sincs hiány a Campuson. A több mint 100 éves Víztorony, vagy a Nagyerdei Stadion már emblematikus építménye a fesztiválnak, idén pedig még egy óriás építmény költözik a Nagyerdőre, a 30 méter magas Campus Eye. Az óriáskerékről rá lehet látni a nagyszínpadra, a fesztiválterületre és a városra is. Éjszaka különleges led világítással válik a fesztivál különleges díszévé. A hazai fesztiválkínálatban a Campus Fesztivál a családias jelleg mellett a Debreceni Egyetem aktív jelenléte miatt is különleges, az Egyetem Tér 2000 négyzetméteren várja a fesztiválozókat. JobStreet az álláskeresőknek és "Startup Stadion" program a Debreceni Startup Kerekasztal szervezésében a vállalkozni szándékozóknak. A Campus Fesztivál minden pontján izgalmas és hasznos programok, szolgáltatások, vagy események zajlanak majd. A fizetési mód idén is kártyás, a készpénzmentes fizetési rendszer már tavaly is jól vizsgázott. Újdonság a szolgáltatók között a Lidl megjelenése. Az áruházlánc most először lesz kint a fesztiválon, ahol a fesztivál bolt mellett többek között egy izgalmas aktivitással is készül. Minden délután egy-egy ismert zenekar veszi át az irányítást Mautner Zsófi és Széll Tamás látványkonyhája fölött, és bizonyítja: tud egyszerre főzni és énekelni. A fesztivál területét rekord mennyiségű, négy kilométer kerítés határolja, a jubileumi Campuson megduplázódtak a programhelyszínek, az „egyes” számú nagyszínpad is nagyobb méretet kapott. Szintén újdonság, hogy idén már két bejáraton lehet bemenni a fesztivál területére. Akinek érvényes belépője van, az állatkert felőli oldalon lévő kapunál bármikor ki- és beléphet. A rendezvény miatt változik a forgalmi rend a környéken. A Nagyerdei körút Ady Endre és Pallagi út közötti szakaszát lezárták, ezen a szakaszon a Campus ideje alatt nem lehet közlekedni. A Campus Fesztivál 2008-ban indult, a tíz év alatt több mint 530 ezer látogatót vonzott ahol szerelmek szövődtek, és házasságok születtek. Az első rendezvényen 27 ezren voltak, idén a szervezők reményei szerint átlépik a bűvös 100 ezres határt. Látványos fejlődés történt a programkínálat terén is, míg az első rendezvényen összesen négy fő programhelyszín volt, ma már 17 van. Szerdán 14 órakor nyitja meg kapuit a fesztivál, több mint 250 zenés és ugyanennyi egyéb program várja a látogatókat.

Figyelem! Íme a DKV éjszakai Campus-járatai

A DKV Zrt. idén először a Campus Fesztivál 0. napján is elindítja éjszakai autóbuszjáratait. 2017. július 19., 20., 21. és 22-én, szerdán, csütörtökön, pénteken és szombaton üzemzárás után, másnap hajnalig közlekednek majd. Ezeken a napokon az 1-es villamos is közlekedik éjszaka, és a fesztiválra történő kijutás megkönnyítése érdekében sűríti a Társaság a 22-es és 24-es autóbuszjáratok menetrendjét is. A jubileumi Campus Fesztiválra a DKV is felkészült. A tavalyi év gyakorlatának megfelelően az idén is három vonalon indítanak éjszakai járatokat.   A C1-es, C2-es és C3-as éjszakai járatok a Klinikák előtt kialakított ideiglenes megálló helyről félóránként indulnak majd. Az autóbuszok a Nagyállomástól a Nagyerdőre a legrövidebb útvonalon mennek vissza, utasokat nem szállítanak! A járatok éjféltől hajnal 3.20-ig közlekednek. Az utazáshoz érvényes bérlet, vagy menetjegy szükséges.   A C1-ES ÉJSZAKAI JÁRAT: ·       Útvonal:  Klinikák ideiglenes forduló – Nagyerdei körút – Hadházi út – Nyíl utca – Árpád tér – Kassai út – Sámsoni út – Acsádi út – Veress Péter utca – Vámospércsi út – Hétvezér utca – Diószegi út – Borzán Gáspár utca – Monostorpályi út – Mikepércsi út – Nagyállomás ·       Megállóhelyek: Klinikák (ideiglenes megállóhely), Kardos utca, Hadházi út, Nyíl utca, Árpád tér, Laktanya utca, Thököly utca, Budai Nagy Antal utca, Szalók utca, Acsádi út, Skalnitzky Antal utca, Veres Péter utca, Hold utca, Regionális Képző Központ,  Sólyom utca, Hétvezér utca, Bihari utca, Borzán Gáspár utca, Konzervgyár, Kabar utca, Wekerle utca, Debreceni Erőmű, Nagyállomás ·       Indulási időpontok a Klinikák elől: 0:00, 0:30, 1:00, 1:30, 2:00, 2:30, 3:15   A C2-ES ÉJSZAKAI JÁRAT: ·        Útvonal: Klinikák ideiglenes forduló – Nagyerdei körút – Egyetem tér – Dóczy József utca – Békessy Béla utca – Mikszáth Kálmán utca – Thomas Mann utca – Nádor utca – Dózsa György utca – Mester utca – Pesti utca – Kishegyesi út – Derék utca – Vincellér utca – István út – Vértesi utca – Gázvezeték utca – Mikepércsi út - Nagyállomás ·       Megállóhelyek: Klinikák (ideiglenes megállóhely), Dóczy József utca, Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium, DAB székház, Dienes László Gimnázium, Dózsa György utca, Csemete utca, Mester utca, Pesti utca, Kishegyesi út, Dorottya utca, Derék utca, Jégcsarnok, Holló László sétány, Sárvári Pál utca, Vincellér utca, Tócóskert tér, Kanális utca, Bádogos utca, Gázvezeték utca, Debreceni Erőmű, Nagyállomás ·       Indulási időpontok a Klinikák elől: 0:20, 0:50, 1:20, 1:50:, 2:20, 2:50, 3:20   A C3-AS ÉJSZAKAI JÁRAT: ·       Útvonal: Klinikák ideiglenes forduló – Nagyerdei körút – Pallagi út – Móricz Zsigmond út – Békessy Béla utca – Böszörményi út – Füredi út – Szabó Lőrincz utca – Károli Gáspár utca – Vezér utca – Böszörményi út – 35-ös számú főút – Sillye Gábor utca – Felsőjózsai utca – Elek utca – Rózsavölgy utca – Gönczy Pál utca – Bocskai István út – Tokaji utca – Templom utca – Alsójózsai utca – Nagyszerntgyörgy utca ·       Megállóhelyek: Klinikák (ideiglenes megállóhely), Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium, Békessy Béla utca, Agrártudományi Centrum, Kertváros, Füredi kapu, Honvéd Középiskola, Szabó Lőrincz utca, Károli Gáspár utca, Nyék utca, Branyiszkó utca, Lóverseny utca, Hangyás utca, Harstein kertek, 35-ös út, Harmat utca, Sillye Gábor utca, Barátság utca, Elek utca, Bondorhát utca, Elek utca 147., Felsőjózsa, Rózsavölgy utca 175., Rózsavölgy utca 133., Bondorhát utca, Rózsavölgy utca, Pál utca, Gönczy Pál utca, Csonkatorony utca, Józsakert utca, Templom utca, Alsójózsai utca, Nagyszentgyörgy utca ·       Indulási időpontok a Klinikák elől: 0:10, 0:40, 1:10, 1:40, 2:10, 2:40   1-ES VILLAMOS A DKV a Campus ideje alatt csütörtök, péntek és szombat éjszaka is közlekedteti az 1-es  villamost. A járatok üzemzárás után 23:20 és 4:20 közötti időszakban 20 percenként indulnak majd a Nagyállomásról.   A fesztiválra történő eljutás megkönnyítése érdekében, csütörtökön, pénteken és szombaton a 22-es és 24-es viszonylatjelzésű autóbuszok 17:10-től üzemzárásig sűrített menetrend szerint járnak majd.

Világsztárokkal szülinapozik az idén 10 éves Campus Fesztivál

Az idén tízéves Campus Fesztivál július 19-től 23-ig a jubileumhoz méltó programokkal, izgalmas, sokszínű kínálattal várja majd a közönséget a debreceni Nagyerdőbe - közölték a szervezők a fesztivál beharangozó sajtótájékoztatóján hétfőn, a Nagyerdei Stadionban.      Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató kiemelte: a Campus az ország egyik legnagyobb nyári könnyűzenei eseményévé vált, ahol tavaly 98 ezren szórakoztak, az idén ennél is több látogatót várnak. A legnépszerűbb hazai előadók mellett a fesztivál vendége lesz a The Prodigy, Lukas Graham, Alle Farben, a holland Bingo Players, Debrecenbe érkezik Charlott Boss, azaz Nod One's Head, illetve a kilencvenes évek legnépszerűbb eurodance párosa, a 2 Unlimited is - fűzte hozzá. Kellemes környezetben, idén is a jól bevált helyszínen, a Nagyerdőn zajlik majd Debrecenben a Campus Fesztivál, melynek tavaly rekordszámú látogatója volt – akkor 98 ezren voltak kíváncsiak a rendezvényre. A fesztivál nemcsak a debrecenieknek, hanem a régión túlról érkezőknek is fontos találkozási pontja lett az elmúlt években. Ezt már Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere mondta a Campust Fesztivált beharangozó sajtótájékoztatón. Kifejtette: a rendezvény turisztikai és kulturális szempontból is jelentős a városnak. A fesztiválhoz több városi intézmény is csatlakozik különféle programokkal, úgy mint a Csokonai Nemzeti Színház, a Méliusz Juhász Péter Könyvtár, az Agóra Tudományos Élményközpont és a Debreceni Művelődési Központ. A hagyományokhoz hűen a fesztiválon a Debreceni Egyetem is képviselteti magát. A zenei programok mellett dumaszínházzal, színházzal, közéleti és irodalmi beszélgetésekkel is várják a közönséget 17 programhelyszínen. Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője bejelentette: az idei fesztiváli szezon zárultával kezdeményezi Balog Zoltánnál, az emberi erőforrások miniszterénél a hazai fesztiválstratégia áttekintését, a támogatási rendszer újragondolását. Az országgyűlési képviselő elmondta, a kormány idén 65 millió forinttal támogatja a Campus Fesztivált, mely a meglévő Artisjus-díja mellé idén nemzetközi elismerést is kapott: a legkomolyabb európai minősítő szervezet, az EFFE a legmagasabb szintű minősítéssel tüntette ki a debreceni rendezvényt. Elhangzott továbbá, hogy a fesztiválozók könnyebb közlekedése érdekében a DKV idén is indít éjszakai járatokat a fesztivál időtartama alatt, ezúttal már a 0. naptól. A fesztivállal kapcsolatos naprakész információkat a Campus 2017 mobil alkalmazáson találhatnak az érdeklődők. Fotók: hajdupress.hu, Bakos Attila

A Linkin Park jött, látott és győzött

„Fel fogunk férni a vonatra? Odaérünk időben? Sokáig kell majd sorban állnunk? Beérünk a koncertre? Olvastad a kommenteket, hogy nagyon sokan leszünk? Mi van, ha a tömegnyomor miatt lemaradunk?” – ilyen és hasonló kérdésekkel kergetett az őrületbe bombázott barátnőm a Linkin Park koncert előtti napon, ugyanis álmunk megvalósulásának színhelyétől, Soprontól, néhány száz kilométer választott el bennünket. Így a gyomromban izgatottan repdeső pillangókból hamar kemény ideggörcs alakult ki, nem meglepő, hogy másnap hajnalban már kipattant a szemem órákkal a vonatindulás előtt. (Én Debrecenből indultam, majd Timivel közösen folytattuk az utunkat Pestről.)   Arra hamar rájöttünk, hogy túlparáztuk a dolgot, a Budapest-Győr vonaton nemhogy helyünk, de még légkondi is volt, megkockáztatom: kényelem is. Azért Timitől még itt is elhangzott egy „biztos, hogy jó vonatra szálltunk?” kérdés, nehogy megnyugodjunk egy percre. A Győr-Sopron járat már azért jóval több utast vitt, mindenhol karszalagos, hátizsákos, sátras, és nem utolsó sorban jó kedélyű fiatalok söröztek önfeledten, gócpontonként felcsendülő Linkin Park slágerekkel. Külön öröm, hogy a kalauz is irtó jó fej volt, a rendszabályozás helyett ő is „beszállt a buliba”, így tényleg igazi party-járattá avanzsált a cél felé vezető utolsó szakasz. A VOLT-ra való bejutás zökkenőmentesen történt (nagy pacsi a szervezőknek), alig két perc alatt már bent is voltunk a fesztiválon a szívünkben túlcsorduló örömmel együtt. Mindenki rendkívül barátságos volt, lehetett érezni, hogy összeköt minket egy láthatatlan, de annál erősebb szál, hiszen mindannyian egy közös dolog miatt jöttünk el. A nagyszínpad előtti piknikező békés csoportok idővel elfoglalták helyüket, a legelszántabbak persze a kordonnal eggyé válva várták a koncertek koncertjét. Minimális csúszással este 9 után kezdetét is vette a show, majd amikor Chester Bennington éneklésbe kezdett, úgy éreztem magam, mint Alice Csodaországban. Mindig reméltem, de sose gondoltam volna, hogy a posztereken túl is kapcsolatba léphetek a Linkin Parkkal, az egész szürreálisan borzongatónak hatott, természetesen jó értelemben. Eleinte még nem sok minden látszott Chesterből, ugyanis kapucnis pulcsiban, baseball sapkában és napszemüvegben titokzatoskodott, de szerencsére, ahogy a hangulat is egyre fokozódott, ő is megszabadult a gönceitől, így megcsodálhattuk a felsőtestét…khm díszítő tetoválásokat is. A kritikák szerinti lagymatag kezdés voltaképpen néhány új szerzeményt takart, ám amikor előjöttek az „igazi” Linkin Park számok, feléledt a közönség is. A One Step Closer egyértelműen szíven talált mindenkit, a sakálokat megszégyenítő ordításként elhangzó „Shut up, when I talking to you” pedig a zsigerekig betalált. Chester 200%-on pörgött végig a koncert alatt, időnként úgy rángatózott, mint egy rongybaba, akit két másodpercenként gyomorszájon rúgtak, nem mellesleg: baromi jól állt neki. Idővel a közönséghez is lemerészkedett, a szerencsések pedig hozzá is érhettek, sőt, van olyan is, akinek puszit adott. Én csak a kivetítőn néztem, és azon gondolkoztam, vajon Chester tisztában van-e azzal, és valószínűleg igen, de hogy mégis milyen érzés lehet az, hogy van olyan, akinek már attól orgazmusa lesz, ha rácsöppen az izzadsága? A hangosítás igaz hagyott némi kivetnivalót maga után, de eszem ágában sem volt fennakadni a részleteken. Hiszen Chester minden számot úgy énekelt, hogy majdnem belehalt, nem ám „letudta”, hanem totálisan átélte az egészet. Többen nehezményezték, hogy a Crawling lassú verziója hangzott el (nektek amúgy tényleg semmi sem jó?), bennem pedig egyszerűen csak egy szeretethullám indult útjára, és szívem szerint megölelgettem volna Chestert, miközben lágyan énekelte, hogy „bőrében másznak ezek, a sebek, amik nem gyógyulnak, félelem az, amit érez, összezavarja, ami a lényeg.” A buli hangulatát egyértelműen az első két album számai vitték fel a sztratoszféráig, megfogalmazhatatlanul jó volt a Place For My Head, az In The End, a Faint, a Papercut és a Numb. Felemelő érzés volt, ahogyan 45 ezer ember együtt énekelte az utóbbi refrénjét. Chester mellett azért néhány szó megilleti Mike Shinodát is, aki elképesztő lendülettel rappelte végig a koncertet. Személy szerint nem tudtam elvonatkoztatni attól, hogy még mindig iszonyatosan jól néz ki, és ha a közvetlen közelembe lett volna, biztosan úgy jártam volna, mint Lane a Szívek Szállodájában, amikor ösztönösen beletúrt Rich Blumenfeld hajába. A cikkek most arról szólnak, hogy a Linkin Park valójában popzenekar, többen gagyizzák a számokat. Egyébként a nem túl nagy népszerűségnek örvendő Heavy is teljesen élvezhető volt élőben. Erre csak azt tudom mondani, hogy a zenekar nem árult zsákbamacskát, az élet pedig, ahogyan ez a koncert, nem kívánságműsor. Egészen nyilvánvaló volt, hogy az eddig megjelent hét albumból nem csak az első kettőt veszik elő. Én teljesen biztos vagyok benne, hogy mindenkinek volt legalább egy olyan pillanata, amit örökre a szívébe zárt, és mindenkinek volt legalább egy zene, ami átjárta a lelkét. Az pedig csak hab a tortán, hogy a koncert végén Chester „incredible”-nek és „best”-nek minősített minket, még ha ezt csak kötelező udvariaskodásként is tette. Azok, akik fanyalognak, szégyelljék el magukat, hiszen lehet, sőt biztos, hogy 17 év alatt változott a banda stílusa, de itt voltak végre Magyarországon, nekünk énekeltek, és beleadtak apait, anyait, sokunk álmát ezzel valóra váltva. Vass Kata Fotók: MTI