TIME DATE
Ma Szt. István és István nap van.

Buli

Negyedszer adják át a Petőfi Zenei Díjat

Tizenkét kategóriában osztják ki kedden a Petőfi Zenei Díjat. A hazai könnyűzenei színtér legjobbjait immár negyedik alkalommal ismerik el, a díjátadó gála Zamárdiban lesz a Strand Fesztivál nyitónapján.      A Petőfi Rádió, a VOLT Produkció és az M2 Petőfi TV közös díjának átadóját kétórás élő show keretében tartják meg. A műsorban fellép Pápai Joci, a Halott Pénz, a Hiperkarma, a Follow the Flow, DR BRS, az AWS, a USNK, az Acoustic Planet, a Useme és a francia Ofenbach.      A győztesek kihirdetése után a fesztivál MOL-Petőfi Rádió Nagyszínpadán ad koncertet a brit világsztár, John Newman, zenél a Follow the Flow, és tűzijáték is az augusztus 20-i ünnep alkalmából.      A Petőfi Zenei Díj gálája tavaly költözött a zamárdi Strand Fesztiválra, a show idén is az M2 Petőfi TV-n és a petofilive.hu-n lesz látható élőben, a műsorvezetők Rókusfalvy Lili és Harsányi Levente lesznek.      A Petőfi Zenei Díj nominálásának alapját a Petőfi Rádió 2018. március 1. és 2019. március 1. között legtöbbet játszott száz magyar dala képezte. A kategóriák öt-öt jelöltjét egy zenészekből, producerekből, zenei szerkesztőkből, újságírókból, koncert- és fesztiválszervezőkből álló csaknem száztagú szakmai grémium választotta ki.      Az év zenekara kategóriában a Bagossy Brothers Company, a Follow the Flow, a Halott Pénz, a Margaret Island és a Vad Fruttik jelölt; az év férfi előadója Ákos, Bagossy Norbert, Caramel, Marsalkó Dávid és Mező Misi közül kerül ki; az év női előadója Lábas Viki, Palya Bea, Rúzsa Magdi, Schoblocher Barbi vagy Sena lehet.      Az év videoklipje a Follow the Flow (Nem tudja senki), az Irie Maffia és Marsalkó Dávid (Hajnali kör), a Kowalsky meg a Vega és Lotfi Begi (Lehetetlen nincs), a Random Trip (Benned a fény) és a Vad Futtik (Jobb lesz a holnap) ötös egyike lesz, az év akusztikus koncertje elismerésre a Bagossy Brothers Companyt, a Blahalouisianát, a Margaret Islandet, a Paddy and the Ratset és a Pál Utcai Fiúkat jelölték.       A jelöltekre augusztus 12-ig szavazhatott a közönség a www.petofilive.hu/petofizeneidij oldalon és a szakmai testület tagjai is újra voksoltak. A végeredményt a szakmai grémium és a közönség szavazatainak összessége adja. A Petőfi Zenei Díj nyertesei idén Verebélyi Diána újonnan tervezett szobrocskáit vehetik át.      Két kategóriában már korábban kiderültek a győztesek: az év felfedezettje az Acoustic Planet, az év dala Pápai Joci Az én apám című száma lett, mindketten A Dal 2019-ben nyújtott teljesítményért kapják az elismerést.       Idén négy további új kategóriában - az év szövegírója, az év gitárosa, az év ütőhangszerese és az év billentyűse - a Petőfi Rádió által összeállított öt-öt nevet tartalmazó shortlistből a korábbi életműdíjasok - Bereményi Géza, Demjén Ferenc és Tátrai Tibor - választották ki a győzteseket.       Idén is átadják az életműdíjat, amelyet a Petőfi Zenei Díj alapítói ítélnek oda.   (MTI)

Már a 10. csúszdabajnokság jön az Aquaticumban

Hihetetlen, de igaz: idén már 10 éves az Aquaticum Országos Csúszdabajnokság! A népszerű verseny évek óta biztos pont a csúszdabarátok életében. 2019. augusztus 16-án, (pénteken) rendezik a jubileumi Aquaticum X. Országos Csúszdabajnokságot, az Aquaticum Mediterrán Élményfürdőben.   A nagy érdeklődésre való tekintettel idén is 8 kategóriábannevezhetnek a versenyző kedvű fürdőzők.   A regisztrált versenyzők 20%-os kedvezménnyel válthatnak belépőt. A 10. évforduló versenynapján értékes nyereményekkel, egész napos családi programmal és a sztárvendég, Gáspár Laci fellépésével fogadják a családokat, szurkolókat, rajongókat.   A bajnokságra kétféleképpen lehet regisztrálni: 1. 2019. augusztus 15-én, 18:00 óráigweboldalukon. 2. A verseny napján, a helyszínen09:00-11:00 óra között.

Újra Debreceni Bor- és Jazznapok

Nyolcvan hazai borászat, 45 koncert, jazzmozi és kézműves vásár is várja a nagyerdei Békás tó partján augusztus 1. és 4. között a Debreceni Bor- és Jazznapok látogatóit.      A rendezvény keddi debreceni sajtótájékoztatóján Tóth Ernő programigazgató kiemelte, hogy az 1972 óta folyamatosan megrendezett zenei esemény az ország legrégebbi jazzfesztiválja, amelyet öt éve együtt tartanak meg a korábbi borkarnevállal. Így jött létre az ország legnagyobb "gasztrojazz jamboree-ja" - tette hozzá a programigazgató.       Széles Diána (Fidesz-KDNP), Debrecen turisztikáért felelős alpolgármestere "jó párosításnak" nevezte a jazzt és a bort, és kiemelte, hogy a fesztivál iránt évről évre nő az érdeklődés itthon és külföldön egyaránt.      Kovács Pál borszakíró elmondta, hogy 80 hazai borászat mintegy 500 féle borát kóstolhatják meg a rendezvényre érkezők. Most első ízben exkluzív, 20 fős borkóstolók is lesznek, tájékoztatókkal, beszélgetésekkel a fesztivál területén felépített Bor Dómban - fűzte hozzá.      Heit Lóránd érmelléki borász arról számolt be, hogy a bornapok keretében most első alkalommal a "Kárpát-haza természethű borkészítői" - kilenc hazai és határon túli kézműves pincészet - is bemutatkoznak a Nagyerdőben.      Tóth András, a bornapok főszervezője azt emelte ki, hogy a borászatok kétharmada immár visszatérő vendége a debreceni rendezvénynek.      Teremi Nóra, a jazzfesztivál főszervezője elmondta, hogy minden eddiginél több - 45 - zenekar, és összesen 221 muzsikus lép fel a debreceni jazznapokon. A magyar zenészek mellett német, román, cseh, szlovák, lengyel, grenadai, angol és francia művész is muzsikál majd a Békás tó partján. Különlegességként említette, hogy a négy nap alatt összesen 26 szaxofonos fújja majd a dallamokat a fesztiválon.   (MTI)

Forrásvíztől betegedtek meg a Fishing on Orfű fesztiválozói

Kórokozó baktériumokkal erősen szennyezett forrásvíz fogyasztása okozta a júniusi Fishing on Orfű fesztivál nyolcvan-kilencven résztvevőjének megbetegedését - tájékoztatta a Baranya Megyei Kormányhivatal szerdán az MTI-t.      Az intézmény azután rendelt el járványügyi vizsgálatot, hogy a június 19. és 22. között Orfűn zajló zenei fesztivál második és harmadik napján nyolcvan-kilencven fesztiválozó panaszkodott hányásos, hasmenéses tünetekre.      A vizsgálat eredményét ismertetve a kormányhivatal azt közölte, hogy a vízben kimutatott szennyeződés mértékét az esőzések nagymértékben növelhették.       Felhívták a figyelmet arra, hogy a forrásvizek fogyasztása, különösen heves esőzések után - függetlenül attól, hogy ezt jelzi-e tábla vagy sem -, jelentős egészségügyi kockázatot jelent.      Egyedi Péter, a rendezvény sajtófelelőse és Füziné Kajdy Zita (független) Orfű polgármestere már a fesztivál idején azt valószínűsítette, hogy a forrás vize okozhatta a bajt. A polgármester akkor azt mondta, az aquapark parkolójában lévő forráson "általában tábla hívja fel a figyelmet arra, hogy vize nem alkalmas emberi fogyasztásra, azonban a tábla (.) eltűnhetett róla".      A megbetegedések után, a fesztivál hátralévő idejében őrizték a forrást, hogy többen már ne ihassanak belőle.      Füziné Kajdy Zita most elmondta, azóta a forrás felett "jól látható, tartós megoldással" jelzik, hogy a vize nem ellenőrzött, és kérik, ne igyanak belőle. (MTI)

Csúcsfesztivál: rekordot döntött a Campus

Vasárnap hajnalban véget ért a 12. Campus Fesztivál. Magyarország egyik legnagyobb nyári kulturális eseményére idén 114 ezren látogattak el, ez rekord. Random Trip, Pixa, az Ivan and the Parazol, az amerikai hip-hop legenda Delinquent Habits, és még számos zenés program zárta a Campus Fesztivál idei kínálatát. A legtöbben csütörtökön Majkára, szombaton pedig a Halott Pénzre voltak kíváncsiak, nézőszámban a pénteki nap volt a csúcspont, amikor a jubileumi műsorral érkező Tankcsapda és a titokzatos fekete maszk mögé bújó norvég dj, Alan Walker lépett fel. A zárónapon a késő este érkező eső sem befolyásolta a programokat. Teltházas nézőtér előtt koncertezett a Road és az amerikai Limp Bizkit is. Ami a Campus Fesztivál látogatói számát illeti várakozáson felüli volt, az egy évvel ezelőtti eseményt is meghaladta.  „Évek óta azon dolgozunk a munkatársaimmal, hogy egy olyan biztonságos, családbarát, kulturált fesztivált szervezzünk, ami valóban minden korosztályt megérint. Úgy érzem ehhez az idei fesztiválon jártunk a legközelebb.” – összegezte az elmúlt napokat Miklósvölgyi Péter, a Campus Fesztivál igazgatója.  „Ennek megvalósítását nagyban segítette a 11 éve kísérőrendezvényként kapcsolódó, négy országból érkező, csaknem ezer hallgató részvételével zajló Campus Sportfesztivál és az idén debütáló, családoknak szóló Campus KID és a művészeti ágakat támogató Campus ART is. Nem a létszámnövekedés volt a célunk, inkább azt szerettük volna elérni, hogy a fesztiválozók érezzék, hozzánk valamennyi napra érdemes kilátogatni, méghozzá úgy, hogy ne csak az esti főműsorra érkezzenek meg a kikapcsolódni vágyók.” Idén 18 programhelyszínnel készültek a szervezők, a sokszínűség, a biztonság, a komfortosság és a környezetvédelem jegyében. A legkomolyabb változás a környezetvédelmi programokat érintette. A Nagyerdő megóvása érdekében a szervezők folyamatosan gyűjtötték és szelektív gyűjtőkbe válogatták a fesztiválozók után keletkezett hulladékot. Környezetbarát tisztítószereket és környezetbarát eszközöket használtak a vizesblokkok és installációk tisztán tartása során, valamint ügyeltek arra, hogy a keletkezett hulladék többsége lebomló anyagból készüljön. A résztvevők, beleértve a fellépő zenészeket is, újrahasznosítható repohárban kapták az italokat. A DEHÖK Környezetvédelmi Bizottsága különleges programokkal várta a látogatókat az Egyetem Téren, még saját vászontáskát is festhetett magának bárki, a felesleges műanyag szatyrok kiváltása érdekében. A Campuson továbbra is a zenéé volt a főszerep, idén összesen több, mint 1000 zenész adott koncertet Debrecenben. „A kiemelt headlinerek tízezres koncertjei mellett fontos karakterjegye a Campusnak, hogy a hazai zenei élet közel teljes spektruma helyet kap a számos színpad valamelyikén.”- mondta Süli András programigazgató. „Vannak, akik alig pár év alatt jutottak el a kisebb helyszínekről a nagyszínpadokra, mint például a Margaret Island vagy a Bagossy Brothers Company, mások több év szünet után tértek idén vissza Debrecenbe: a Subscribe zenekart nagy tömeg és ováció fogadta. A zenei program szerves részét alkotja a magyar underground is, méghozzá generációtól függetlenül: az Európa Kiadóra ugyanúgy sokan odagyűltek, mint a húsz év körüli fiatalokból álló Carson Comára, akik a Hangfoglaló Program támogatott zenekaraként kaptak meghívást a fesztiválra.”   Idén még komolyabb szerepet kaptak a kisebb külföldi zenekarok: emlékezetes teltházas bulit csinált a Delinquent Habits, megmozgatta az Aréna Sátrat a Dog Eat Dog, a Seafret érzelmes dalai pedig több száz ember szemébe csaltak könnyeket. A kulturális sokszínűséget éltető közös popup videoüzenetet készítettek az Amsterdam Klezmer Band tagjai a Holland Nagykövetséggel és a Debrecenben élő külföldi önkéntes fiatalokkal. A koncertjét betegség miatt lemondó Alice Phoebe Lou pedig azt üzente rajongóinak, hogy jövőre pótolja a fellépést. Minden korábbinál sikeresebbek voltak az egyéb művészeti programok. Sokan voltak kíváncsiak a Csokonai Színház szemet gyönyörködtető új helyszínén a Grecsó-testvérekre, az opera- és operett válogatásra, valamint Hadházi László Bozontos Remény nevű formációjára. Teltházzal ment a Művésztér Irodalmi Klubban a Cseh Tamás-est, a fesztivál több pontján random fel-feltűnő cirkuszi artisták pedig a közönség egyik kedvenc fotótémájává váltak. Hangulatos kavalkádként debütált a Békás-tó partján a nagy művészetválasztó, a Campus Art, a vidámpark területén pedig még vasárnap is tart a gyerekek és családok új kedvence, a Campus Kid. A nagyszínpad mellett a legrégebbi rendezvényhelyszín a Campuson a saját színpaddal rendelkező Debreceni Egyetemhez kötődő Egyetem Tér. Az Egyetem Tér minden évben a legszínesebb és leglátogatottabb nappali programhelyszín a fesztiválon. Az intézmény 30 standján valamennyi tudományterületből kaptak játékos ízelítőt a fesztiválozók, idén 40 színpadi program volt a négy nap alatt. Az Egyetem Tér programjainak szervezésében és lebonyolításában több mint 200-an vettek részt. A Campus Fesztiválon minden évben kitűzött cél a társadalmi szerepvállalás, a nagyerdei környezet megóvása. A szórakozás mellett idén sem maradt el a jótékonykodás, amit hagyományteremtő céllal kezdeményeztek a szervezők még a tavalyi rendezvényen. A fesztivál csütörtöki hivatalos megnyitóján a VIP fogadáson 7 millió forint gyűlt össze, ezt idén a debreceni Idősek és a Csökkentlátók Otthona kapja. Az adománygyűjtő akció a fesztivál után is él.  „A takarítás és bontás vasárnap hajnalban elkezdődött, hogy a Nagyerdei Stadion környezete rövid időn belül eredeti állapotába kerülhessen.”- nyilatkozta Pál László a Campus Fesztivál technikai igazgatója. „A következő napokban nagy erőkkel folyik a terület helyreállítása, a felépítmények elszállítása. A legtöbb színpadnak már nyoma sem marad holnap reggelre, ma éjféltől pedig átadjuk a Nagyerdei körutat is, így holnaptól már a tömegközlekedési rend is helyreáll ezen a szakaszon.” Több száz világító installáció, impozáns felépítmények, a Nagyerdő szépsége, a Nagyerdei Stadion és a Nagyerdei Víztorony, a Campus ART és Campus KID megvalósítása, a komfortos helyszínek páratlan fesztivál élményt teremtettek a debreceni eseményen. Ezzel a Campus országosan is egyedülálló fesztivál, melyet jövőre 2020. július 22-26. között rendeznek meg.

Fotók: nagy bulival zárult a Campus fesztivál

Többek között a Limp Bizkittel, Rúzsa Magdival és a Halott Pénzzel zárult szombat este a debreceni Campus fesztivál, amely idén is rendkívüli érdeklődést hozott.  Fotók: Pénzes László (hajdupress.hu), Czeglédi Zsolt, MTI

Óriásit szólt a péntek is a Campuson - FOTÓK

Hatalmas buli volt péntek este is a Campus Fesztiválpn. Fergeteges show-t nyomott a mások mellett a Follow The Flow, a Tankcsapda, a Wellhello, az Irie Maffia, és a norvég DJ is lenyűgözte közönségét a Nagyerdőn. Szombaton tetőfokára hág a hangulat, a zárónapon láthatjuk majd a Halott Pénzt, Rúzsa Magdit, és nem utolsó sorban a Limp Bizkitet is.  Fotók: MTI, Czeglédi Zsolt; hajdupress.hu: Szilágyi Zoltán

Őrület van a Campus fesztiválon: fotók

Javában dübörög a Campus fesztivál Debrecenben, ráadásul rengeteg közönségkedvenc még csak ezután lép fel (pénteken például Tankcsapda, Alan Walker, Lord és Follow The Flow is lesz). A képeink önmagukért beszélnek, a szó mit sem ér a látvány ellen. Annyit azért megjegyeznénk, hogy a fesztiválon érdemes felkeresni a Fórum, az Alföld Tv és a hajdupress.hu közös bázisát, mert nyerni is lehet!  Fotók: Bakos Attila

Fotók: órási a buli a Campuson, ma Majka és Kowa

Szinte teljes fordulatszámmal pörgött már szerdán a Campus fesztivál Debrecenben, pedig a java csak most jön. A képeink önmagukért beszélnek, a szó mit sem ér a látvány ellen. Annyit azért megjegyeznénk, hogy a fesztiválon érdemes felkeresni a Fórum, az Alföld Tv és a hajdupress.hu közös bázisát, mert nyerni is lehet!  Szerdán 14 órakor, azaz pontosan a meghirdetett időpontban nyitotta meg kapuit a 12. Campus Fesztivál. A debreceniek évről évre magasra teszik a lécet, tavaly is rekordot döntöttek: 108 ezren szórakoztak a Nagyerdei Stadion mellett. Idén a könnyűzenei programokhoz új kísérőrendezvények csatlakoztak, a Campus ART a különböző művészeti területeket fogja össze a Békás-tónál, a Campus KID pedig péntektől egyedülálló programsorozattal várja a gyerekeket és családokat az ország egyetlen Vidámparkjában. „Gördülékenyen és nagy érdeklődés mellett indult el a fesztivál nulladik napja.”- mondta Miklósvölgyi Péter, a Campus Fesztivál igazgatója. „Az előzetes számadatok alapján a bérleteladásunk 10 százalékkal meghaladta a tavalyit, amennyiben ez a tendencia a következő napokban is folytatódik, és az időjárás is kegyes lesz hozzánk, akkor minden esély megvan, az előző évi nézőszám megdöntésére. A legtöbb fesztiválozót péntek és szombat este várjuk, ezeken a napokon esélyes a ’megtelt tábla kitétele’, ezért kérjük, hogy senki ne halogassa az utolsó pillanatig a jegyvásárlást, mert könnyen lehet, hogy már nem jut be aznap a fesztiválra.” A zökkenőmentes szerda délutáni nyitást Pál László a fesztivál technikai igazgatója is megerősítette. „Időben elkészültek a helyszínek, nincs akadálya, hogy a Campus mától teljes üzemmódba kapcsoljon, délután már mind a 18 programhelyszín elindul. A fesztivál területe 12 hektár, ezt 10 km kordon és mobil kerítés veszi körül. Javasoljuk a tömegközlekedést vagy a kerékpárt az érkezéshez, az autósok a Főnix Csarnok vagy a Klinika mellett található parkolóhelyeket vehetik igénybe.” A Campust az egyik legkomfortosabb hazai fesztiválként tartják számon. A több mint 200 mobil WC mellett, a Nagyerdei Stadion lent és fent található kulturált vizesblokkjai is rendelkezésre állnak. Belépőjegyet a főbejárati pénztáraknál lehet váltani, ezek számát a szervezők csúcsidőben megduplázzák, távozni a fesztiválról a Víztorony melletti kapunál is lehet. A legnagyobb fedett helyszín a Nagyerdei Stadion lelátói alatt található HALL és a „B” Nagyszínpadhoz közel álló Aréna sátor. Szerdán a PG Csoport koncertjével indult el a fesztivál. Fellépett többek között a Junkies, a Brains és Pápai Joci, a legnagyobb érdeklődés pedig a Bagossy Brothers Company és a Quimby koncertjére, valamint a hétezer embert megmozgató Necc Party-ra volt. Csütörtökön, a nagyszínpadon Horváth Tamás a Punnany Massif, a Kowalsky meg a Vega és Majka bulijával kapcsol nagyüzemre a fesztivál. Friss programváltozás, hogy a Fénytorony Pódiumra tervezett Alice Phoebe Lou koncert betegség miatt elmarad. A Dél-afrikai Köztársaságból származó tehetséges énekesnő videó üzenetben ígérte meg rajongóinak, hogy a jövő évi Campuson pótolja elmaradt fellépését. Fotók: Bakos Attila

Betegség miatt elmarad egy koncert a Campus fesztiválon

A Campus fesztivál szervezői sajnálattal közölték, hogy betegség miatt Alice Phoebe Lou nem tud Debrecenbe utazni, így a tervezett fellépés elmarad. A sztár videón üzent a debreceni rajongóknak.

Pénteken elstartol a Campus KID

A Campus Fesztiválhoz kapcsolódóan Debrecenben hagyománytermető szándékkal rendezik meg a Campus KID gyerekfesztivált, mely egyedülálló programsorozattal várja a gyerekeket és a családokat az ország egyetlen Vidámparkjában július 19-21. között. A háromnapos rendezvényen a fiatalok a legnagyobb kedvenceikkel, a digitális és virtuális világ ifjú hazai influencereivel; a Youtube, a TikTok és a Fortnite legnépszerűbb szereplőivel testközelből is találkozhatnak. Az ilyenkor elmaradhatatlan zenei produkciókból sem lesz hiány, hiszen olyan ismert fellépők is részt vesznek a rendezvényen többek között, mint Gubás Gabi vagy Tompeti és Barátai. A sztárfellépőkön kívül, rendkívül gazdag és színes programkavalkáddal készül a fesztivál a Nagyközönség számára. Ügyességi és virtus játékokkal feléled a klasszikus vurstli. Lesz kézműves udvar, lovagi bemutató, mesemondás, sőt cukorágyú is várja a legkisebbeket. Míg a nagyobbak a Science Gardenben játszva tanulhatnak a természet csodáiról és például vizilófogkrém készítés mellett akár a robotprogramozással is megismerkedhetnek. A gyerekek nyugalmáról és a felnőttek szórakozásáról az anya- és apamegörző gondoskodik. A számtalan izgalmas fesztiválprogram mellett természetesen a Vidámpark valamennyi játékgépe is rendelkezésre áll, hogy teljes legyen a fesztiválélmény. A Campus KID július 19-21. között, 9:00-tól 19:00-ig várja a szórakozni és kikapcsolódni vágyó családokat. A rendezvényen való részvétel a Campus Fesztiválra megváltott napi vagy heti karszalaggal ingyenes, míg karszalag nélkül egységesen 2.500 Ft/ fő. Az év minden napján, így a Campus Fesztivál ideje alatt is nyitva tart az Állatkert. A Gyerekfesztivál ideje alatt az állatkerti látogatók 1900 Ft/ fő áron, kiegészítő karszalag megvásárlásával vehetnek részt a fesztivál programjain.  Online jegyvásárlás: https://campus.jegy.hu/és további információk: http://bit.ly/CampusKid

Indul a Campus fesztivál, ez lesz ma

Szerdán többek között a Quimby, a Bagossy Brothers Company, és a Margaret Island koncertjével nyit Magyarország egyik legnagyobb nyári kulturális eseménye, a debreceni Campus Fesztivál. Idén 18 programhelyszínnel készültek a szervezők, a sokszínűség, a biztonság, a komfortosság és a környezetvédelem jegyében. Úgy tűnik, a siker idén sem marad el, a fesztivál iránti érdeklődés már most várakozáson felüli. A zenei programkínálatban tíz kiemelt külföldi fellépő érkezik a Campusra, többek között az MTV-hőskorának két kedvenc rap-rock/hardcore/skate punk zenekara, a Dog Eat Dog és a Limp Bizkit, a mediterrán világ egyik legfelkapottabb dj-jé, Willy William és a norvég zenei producer és DJ, Alan Walker. Mintegy ezer zenész fordul meg a fesztivál négy napja alatt, a 248 zenei fellépőből a szervezők nem hagyták ki a helyi tehetségeket sem, több mint 60 debreceni zenekar és dj lép színpadra. Nem egészen egy hét alatt, közel ötszázan építették fel a Nagyerdei Stadion szomszédságában elterülő fesztiválvárost, amit csúcsidőben körülbelül kétezer fő üzemeltet majd. A mai, nulladik napi programkínálat után a teljes fesztiválterületet csütörtöktől vehetik birtokba a látogatók. Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató elmondta, hogy idén is sikerült magas színvonalú, országosan is kiemelkedő fesztivált összehozniuk, köszönhetően a szervezők áldozatos munkája mellett a támogatóknak, a debreceni vállalkozásoknak, a Debreceni Egyetemnek és Debrecen városának. A Debreceni Egyetem évek óta növekvő népszerűségének egyik meghatározó eleme a Campus Fesztivál, a Nagyerdei Stadion mellett, mintegy 1200 négyzetméteren mutatkozik be az egyetem szinte valamennyi kara, több tanszék és szervezeti egység. Új fejezet kezdődik 2019-ben a Campus Fesztivál életében. A Debrecenben egyre népszerűbb Békás-tó területén a Campus Fesztivál kísérő eseményeként július 19-én és 20-án a művészeté lesz a főszerep! Idén mutatkozik be első alkalommal a Campus ART, ahol a látogatók megismerkedhetnek a művészetek színes világával és interaktív módon kipróbálhatják, melyik művészeti terület áll hozzájuk legközelebb. A Campus Fesztivál családi eseményként is a köztudatban van. Idén első alkalommal - a fesztivál szomszédságában - a Vidámparkban egy külön fesztivál várja a gyerekeket! A Campus KID egyszerre mutatja be a digitális és virtuális világ játékainak hazai hőseit és a hagyományos játékok világát. Egy helyen találkozhatunk a YouTube, a TikTok és a Fortnite birodalmának legnépszerűbb hazai szereplőivel és számos régivágású mesehőssel. A Campus Fesztivál a számos programon és attrakción kívül több közérdekű és kényelmi szolgáltatást kínál. A fesztivál területén idén is kártyával lehet fizetni. Fizetésre Unipass és DEKa kártyával, HelloPay fesztiválkártyával valamint bármely kereskedelmi bank érintésmentes bankkártyájával lehetséges.  A Campus nem véletlenül büszke a legkomfortosabb fesztivál címére: kulturált beltéri mosdók, a stadion területén rengeteg angol wc, a főbejárat közelében nagy kapacitású kerékpártároló és korszerű értékmegőrző, laptop- és telefontöltési lehetőség, DKV jegypont, nagy választékot nyújtó szupermarket, mobil kormányablak, valamint szakképzett egészségügyi személyzet biztosítják a fesztiválozók kényelmét és biztonságát. A rendőrség kiemelt figyelmet fordít a közrend és a közbiztonság fenntartására a fesztivál ideje alatt. Fontos, hogy a résztvevők figyeljenek magukra, egymásra és a vagyontárgyaikra is.

Csaknem félezer program, több mint ezer zenész a Campus Fesztiválon

Csaknem félezer program várja július 17-től négy napon át az érdeklődőket a debreceni Campus Fesztiválon: 248 zenei formációban több mint ezer zenész és mintegy 200 egyéb program kínál kikapcsolódási lehetőséget a Nagyerdőben - jelezték a szervezők a fesztivál beharangozó sajtótájékoztatóján hétfőn a Nagyerdei Stadionban.      Kósa Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője közölte: az állam az idén 65 millió forinttal támogatja a 600 millió forintos költségvetésű Campust, amely tavalyi 108 ezres látogatószámával a Dunától keletre a legnagyobb fesztivál lett, és felnőtt a nagy fesztiválok közé.      Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere a fenntartható megoldásokra hívta fel a figyelmet, miután a fesztivált Európa egyik legszebb városi parkerdejében, a Nagyerdei Stadionban és környékén rendezik.      Jelezte, hogy a szervezőknek úgy kell visszaadni a parkot, ahogy a várostól átvették, és a szelektív hulladékgyűjtők mellett csak újrahasznosítható anyagból készült "repoharakban" kínálják az italokat a fesztiválon.      A polgármester bejelentette: Debrecen hadat üzen az egyszer használatos műanyag eszközöknek, és augusztusban felhívásban kéri fel a város intézményeit, cégeit és a magánszemélyeket, hogy száműzzék Debrecenből az egyszer használatos termékeket.      Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató a zenei programokból kiemelte: az idén először tíz külföldi zenei fellépő lesz a fesztiválon, köztük olyan világsztárok, mint a Limp Bizkit, Alan Walker, Willy William, a Dog Eat Dog, a Delinquent Habits, Alice Phoebe Lou, a Seafret vagy Nora En Pure és az Amsterdam Klezmer Band.      Süli Andor programigazgató a magyar fellépők közül kiemelte az idén 30 éves Tankcsapdát, a 15 éves jubileumát ünneplő Halott Pénzt és a Road-ot, de ott lesz a fesztiválon Majka, a Kowalsky meg a Vega, a Quimbi, Rúzsa Magdi, a Punnany Massif, Horváth Tamás, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Bagossy Brothers Company, a visszatérő Subscribe, az örök fesztiválkedvenc 30Y, valamint a Nagy-Szín-Pad! tehetségkutató verseny nyolc résztvevője is.      Hozzátette: negyven debreceni zenekar is fellép majd a 18 programhelyszínen, a Csokonai Színház rendezvényterén pedig gyermekprogramokkal, tematikus estekkel, prózai és zenés bemutatókkal, éjfélkor pedig minden nap dzsesszzenével várják az érdeklődőket.      Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja elmondta: az idén az Egyetem téren 1200 négyzetméteren, 30 standon kapnak játékos ízelítőt a különböző tudományterületekről a fesztiválozók, 40 színpadi programot is kínálnak és bemutatkozik a 100 éves DEAC egyetemi sportklub is. A fellépők között ott lesz a professzorok zenekara is - fűzte hozzá.      Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató jelezte, hogy idén tovább bővül a fesztivál célközönsége és helyszíne is: a nagyerdei Békás tó partján Campus Art művészeti fesztivált, Campus Kid elnevezéssel pedig a 3-14 éves korosztálynak a közeli vidámparkban családi fesztivált is rendeznek.      Kiemelte: idén először a fesztivál nyitó VIP-fogadásán csak azok a meghívottak vehetnek részt, akik legalább tízezer forinttal támogatják a Campus jótékonysági akcióját, amelynek keretében a debreceni szociális szolgálatnak és a helyi idősek otthonának gyűjtenek. (MTI)

TANKCSAPDA – LILIPUT HOLLYWOOD

Megjelent A kendőzetlen igazság című könyv a Tankcspadáról és jön a T30 Körszínpad Aréna Turné-   „Ellentmondást nem tűrő kijelentései, drasztikus stílusa miatt rendszeresen konfrontálódik a környezetével. Szociopátiára hajlamos, antiszociális megnyilvánulásai miatt kevesen kedvelik…” „Belső feszültsége, a koncertek után keletkező üresség érzése kísértetiesen jelen van az életében, jóllehet a szerhasználat egyik formája sem jelent már számára megoldási alternatívát…” „Egyik nap közvetlen, természetesnek tűnő, kedves és beszédes, máskor felszínes, érdektelen, alig van jelen a beszélgetésekben…” (Részlet a TANKCSAPDA - Liliput Hollywood – A kendőzetlen igazság c. könyvből) Sérelmek, élmények, üzlet, marketing, a zenélés szép és csúnya dolgai, sztorizás, három zenész együttélése útközben, öltözőben, színpadon, a magánéletben. Ilyen mély perspektívából még nem született az elmúlt harminc évben Tankcsapda kötet, amit ezúttal is Bakó Csaba jegyez. A könyv érdekessége, a társszerzőként bemutatkozó Kertész Tímea pszichológiai tanácsadó által készített feltáró beszélgetések, ahol nem kíméli a tagokat, bőven akadnak kényes témák a magánéleten kívül, a szakmával és az egymás közötti „kémiával” kapcsolatban is. „Sok csalódás ért Laci részéről, de szerencsére meg annyi pozitívum került a másik serpenyőbe, hogy igazából ezekkel meg tudtam birkózni. Sőt volt olyan, hogy Laci kezelési útmutatójával kapcsolatban Tomi adott nekem tanácsokat, és full hülyének néztem Tomit, hogy Laci nem ilyen. (Sidi) A 616 oldalas kötet túlmutat a Tankcsapda jelenségen. Kortünet – a Tankcsapda szemüvegén keresztül – a zeneiparról, ahol a szereplők posztokban, social média algoritmusokban kezdtek el élni és gondolkodni. A siker könnyen jön, és azonnal megy, ha nem, akkor is hamar a múltba vész, mert kell az újabb adrenalinlöket. „Nem tudtam, hogy mennyire kegyetlen ez a szakma. De szerencsére gyorsan fejlődök, kurva gyorsan tanulom meg levenni a szituációkat. Ha bármilyen közegbe bedobsz, lehet, hogy először szar vagyok, de két-három éven belül meg fogom állni a helyemet, és meghatározó tényező leszek.” (Fejes) Ilyen körülmények között kellett a Tankcsapdának is sok év rutinját újra gondolni és a régi beidegződéseket eldobni azért, hogy talpon maradjon. "Minden lépésünk tudatos. Egész egyszerűen jó a zenekar, jó, amit csinálunk, szeretik az emberek, meg jó a háttérmunka is. Ez van. Ez jól működik, és ennyi.” (Fejes) Éppen ezért volt nehéz helyzetben a szerző. A súlyos témák mellett, maradjon felület a könnyed, szórakoztató soroknak is, a végén pedig, a kendőzetlen, zavartalan gondolatok ellenére kiderüljön, hogy egymásról is lehet őszinte véleményt alkotni úgy, hogy utána nem hullik darabokra sértődötten a zenekar. „Tomival annak idején New Yorkban annyira összevesztünk, hogy két napig nem beszéltünk egymással.” (Sidi) A könyvben őszintén szó van a múltról, a három zenész megnyílt, sok éves falakat és tabukat döntögetett. „Én úgy mondanám neked, hogy ha nagyon rossz kedvem van, mert mondjuk édesapám halálhírét kaptam öt perccel a koncert előtt, akkor értelemszerűen nem fogok ott bohóckodni.” (Lukács) A Tankcsapda idén 30 éves. Sidi érkezésével új korszak kezdődött a zenekar életében. Ezt a korszakot dolgozza fel a „Liliput Hollywood” című könyv, de ez a sztori természetesen a kötet lezárása után is megy tovább az életben. Egy biztos, aki mindezt egyben elolvassa, és a végén leteszi a polcra, később más szemszögből, más perspektívából és már érettebb gondolatokkal, egyenes véleménnyel várja a három zenész további történeteit. A könyv megvásárolható kizárólag a kijelölt MOL kutakon-   JÖN A T30 KÖSZÍNPADOS ARÉNA TURNÉ Két év után ismét látványos „körszínpad” produkcióval áll színpadra a Tankcsapda. A 2017-es Papp László Budapest Sportaréna, valamint a debreceni Főnix Csarnok koncertek sikere után a 30 éves jubileumi évben izgalmas turnéra készül a zenekar. Év végén hat nagyváros Arénájában látható majd ez a nagyszabású produkció, melyre leginkább a megnövelt küzdőtér, és a minden oldalról egyformán látható, hallható zenekar jellemző.   A korábbi körszínpados buliknál már kiderült, hogy technikailag nagyon nehéz mindezt megvalósítani. Valamennyi város, más és más technikai felkészültséget igényel és jóval több háttérmunkát. A hat helyszín építése már napokkal korábban elkezdődik és több mint százötven ember munkáját igényli. A logisztikai előkészítés, tervezés egy évvel korábban kezdődött. A középre helyezett színpados koncertek különleges testközeli élményt ígérnek egy új, látványos show-val és hús-vér rockzenével.   KÖRSZÍNPADOS ARÉNA TURNÉ 2019 NOVEMBER 16. GYŐR – AUDI ARÉNA NOVEMBER 22. VESZPRÉM – VESZPRÉM ARÉNA NOVEMBER 29. PÉCS – LAUBER DEZSŐ SPORTCSARNOK DECEMBER 07. SZOMBATHELY – ARENA SAVARIA DECEMBER 14. SZEGED – VÁROSI SPORTCSARNOK DECEMBER 28. DEBRECEN – FŐNIX CSARNOK

Hatalmas buli lesz Balmazújvároson

Június 13. és 15. között 7. alkalommal rendezik meg a motorozást és a biztonságos közlekedést népszerűsítő balmazújvárosi Motoros Fesztivált. A rendezvény középpontjában a korábbi évekhez hasonlóan a vezetéstechnika, valamint a helyes közlekedési magatartás tudatosítása áll. Ennek jegyében a rendezvény során nyilvános közönségprogramok mellett Balmazújváros Lengyelországból, Szlovákiából, Romániából, Lettországból és Ukrajnából érkező testvérvárosi delegációinak részvételével közlekedésbiztonsági konzultációkat tartanak. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitánysággal együttműködve a június 14-i napon „Töréspont” címmel baleset-megelőzési előadást tartanak, ami forradalmi módon hívja fel a fiatalabb és idősebb korosztály figyelmét a tudatos és biztonságos közlekedés fontosságára. Ahogy az elmúlt években, idén is közlekedésbiztonsági és motoros ügyességi bemutatókkal, koncertekkel, valamint egésznapos vásárral és családbarát, ismeretterjesztő gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket. A résztvevő motorosok városi felvonulásokon, illetve mindkét napon közös motoros túrán vesznek részt. A rendezvény Balmazújváros és az Európai Bizottság támogatásával valósul meg.       A rendezvény programja Június 14. (Péntek) 11:00-15:00 – Országos Stunt Riding Bajnokság Forduló 14:00 – Helyszíni motoros regisztráció kezdete 15:00 – Gyülekező motoros túrára 15:00 – Kifutó Modell koncert 16:00 – Motoros túra Tiszacsege 16:00 – 18:00- Országos Stunt Riding Bajnokság Forduló 18:30 – Városi motoros felvonulás 19:00 – Emma Undressed koncert 21:00 – Lord koncert 23:00 – Éjszakai motoros bemutató Június 15. (Szombat) 08:00 – Helyszíni motoros regisztráció kezdete 09:00 – Hivatalos megnyitó –  Bekton Ifjúsági Fúvószenekar 10:30 – Városi motoros felvonulás 11:00 – Motormosás bemutató 11:30 – Motoros bemutatók – ügyességi pálya,  közlekedésbiztonsági bemutató, Safety-Hungary,  stunt riding bemutató 12:00 – Rocktatók koncert 13:00 – Motormosás bemutató 14:00 – Yulius25 15:00 – Gyülekező motoros túrára 15:00 – Motormosás bemutató 16:00 – Motoros túra – Hortobágy 17:00 – Chrome Rt. koncert 20:00 – Nagy Bogi 21:00 – Ossian koncert Kiegészítő programok: Lengyel Honda Gold Wing Club bemutatkozása, LED-es bemutató, VR Galaxy virtuális valóság és egyéb szimulátorok, Motormosás bemutató, ügyességi vetélkedők, motoros kiegészítők és kellékek vására, népi játékok, elektromos kisautók, családbarát programok.  

Eurovíziós Dalfesztivál - Hollandia győzött

Duncan Laurence nyerte Arcade című dalával a 64. Eurovíziós Dalfesztivált, amelynek döntőjét szombaton késő este rendezték Tel-Avivban.      A győztes 492 ponttal nyert a 26-os döntőben. Mögötte az olasz Mahmood lett a második 465 ponttal, az orosz Szergej Lazarev 369 ponttal a harmadik helyen végzett.      A végeredmény a nemzeti zsűrik pontszámának és a tévénézők szavazatainak az összeadásával alakult ki.      A Magyarországot másodszor képviselő Pápai Joci ezúttal nem jutott a döntőbe.      A 26-os döntő utolsó felében először az egyes országok nemzeti zsűrijének legmagasabb pontjait adták közre a helyi szóvivők, Magyarországról Forró Bence, majd a tévénézők által leadott telefonos/sms-es, applikációs voksokat, országonként, hátulról előre haladva mondták be az izraeli aréna műsorvezetői. A kétféle pontokat összeadták, így alakult ki a végeredmény, amely a hosszas ismertetés miatt az éjszakai órákba húzódott.     A látványos showműsorban több eurovíziós győztes színpadra állt, a tavalyi nyertes, Netta új számával szórakoztatta a nézőket és még Madonna is fellépett, két dalát adta elő.     Mivel az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által szervezett verseny szabályai szerint mindig az előző évi nyertes a rendező ország, jövőre Hollandiában lesz az esemény. (MTI)

Bejelentette észak-amerikai turnéja új időpontjait a Rolling Stones

Mick Jagger szívműtéte után nyáron indítja korábban elhalasztott észak-amerikai koncertkörútját a Rolling Stones - írta a BBC hírportálja.      Az első fellépés június 21-én lesz Chicagóban, ezután még 16 koncertet adnak az Egyesült Államokban és Kanadában.      A legendás rockegyüttes a múlt hónapban közölte, hogy fellépéseit el kell halasztania. Jagger ezután sikeres szívbillentyűműtéten esett át. Szerdán egy Twitter-videón már táncmozdulatokat mutatott be.      A múlt hónapban szintén a közösségi médiában köszönte meg rajongóinak a támogatást és háláját fejezte ki a kórház szakembereinek kitűnő munkájáért.      A turnéra vásárolt jegyek érvényesek az új időpontokban, akik nem érnek rá, azok visszakapják a jegyárat - közölte az együttes.

Debrecenből simán elrepülhet az Eurovízióra

A hétvégén Tel-Aviv ad otthont az Eurovíziós Dalfesztiválnak. Nem csak ezért érdemes elrepülni az izraeli városba, hanem tengerpartja, éjszakai élete, kultúrája és építészete miatt is. A Wizz Air naponta indít járatokat Tel-Avivba.     A Wizz Air, Európa egyik leggyorsabban növekvő, egyben Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága Budapestről 2012, Debrecenből 2017 óta indít járatokat Tel-Avivba, az idei Eurovíziós Dalfesztivál helyszínére.  A versenyt harmadszor rendezik meg Izraelben, de ez lesz az első alkalom, hogy nem Jeruzsálemben, hanem a Földközi-tenger partján fekvő Tel-Avivban. Az Eurovíziónak keresve sem lehetne jobb házigazdát találni. „A város, ami sohasem alszik” – így emlegetik Izrael második legnagyobb városát, ami többek között pezsgő éjszakai életéről híres. Tel-Avivban nemcsak a szórakozni vágyók találják meg a számításukat. A napsütötte tengerparton egymás után sorakoznak a gyönyörű homokos strandok – van, amelyik a fiataloknak, van, amelyik a családoknak, van, amelyik a szörf szerelmeseinek ideális. Érdemes felkeresni a várost éttermei miatt is, messze földön híres az itteni halva jégkrém. Azok sem csalódnak, akik az építészet és a kultúra miatt kelnek útra. A jaffai óváros a világ egyik legrégebbi kikötővárosa, a Bauhaus stílusban épült „Fehér Város” pedig a Világörökség része. A Tel-Aviv-i Művészeti Múzeumban Picasso, Miró és más modernista művészek jelentős műveit, az Erec Izrael Múzeumban a Szentföld régészeti örökségének javát csodálhatjuk meg. „Tel-Aviv rendkívül népszerű úti cél a magyar utazók körében, nem véletlen, hogy Budapestről minden nap, Debrecenből pedig heti háromszor indítunk járatot a városba. Noha a magyar versenyző idén sajnos nem jutott a legjobbak közé, alacsony jegyárakkal és magas színvonalú fedélzeti szolgáltatásokkal várjuk azokat, akik így is a helyszínen izgulnák végig a döntőt. Egy olyan sokszínű várost, mint Tel-Aviv, a verseny után is érdemes felkeresni” – mondta el Radó András, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere.

Eurovíziós Dalfesztivál: Pápai Joci nem jutott a döntőbe

Nem jutott a döntőbe a Magyarországot képviselő Pápai Joci Az én apám című dallal a 64. Eurovíziós Dalfesztiválon kedd este Tel-Avivban.     A dalfesztivál első elődöntőjében 17 ország előadója mutatta be produkcióját. A legjobb 10 mezőnye, így a szombati elődöntőbe jutottak listája a szakmai zsűri pontjai és a közönségszavazatok kombinációja alapján alakult ki.     A Duna Televízió a helyszínről, a Tel-Avivi Nemzetközi Kiállítási Központból élőben közvetítette az elődöntőt, amelyen Pápai Joci hetedikként mutatta be Az én apám című, Molnár Ferenc Caramellel közösen írt dalát. Produkcióját egyedül adta elő a színpadon, a két vokalista, Katona Petra és Feng Ya Ou Ferenc a színfalak mögül támogatta. Az én apámat Pápai Joci édesapja ihlette, a dal üzenete, hogy a jelenben szeressük a számunkra fontos embereket.     A showműsor végén nem sorolták fel Magyarországot a továbbjutók között. Bekerült viszont a szombati fináléba a ciprusi Tamta, a szlovén Zala Kralj és Gasper Santl, a cseh Lake Malawi, a fehérorosz Zena, a szerb a hat év után visszatérő Nevena Bozovic, az ausztrál Kate Miller-Heidke, az izlandi Hatari, az észt Victor Crone, a görög Katerine Duska, valamint a másodszor induló San Marinó-i Serhat.     A tíz továbbjutó úgy alakult ki, hogy egyrészt a résztvevő országok, valamint a kiemeltként eleve döntősök közül Izrael, Spanyolország és Franciaország részéről pontozott egy öttagú szakmai zsűri, másrészt az utolsó dal elhangzása után negyed órán keresztül a tévénézők szavazhattak a verseny applikációján, telefonon és/vagy sms-ben. A kettő kombinációjából született meg a tíz továbbjutó; az egyes országok szavazói nem voksolhatnak saját fellépőjükre.     A keddi estét Netta Barzilai, a tavalyi győztes énekes nyitotta Toy című dalával, a műsorban színpadra lépett Dana International is, aki 1998-ban nyerte meg a versenyt.     A csütörtöki második elődöntőben Örményország, Írország, Moldova, Svájc, Lettország, Románia, Dánia, Svédország, Ausztria, Horvátország, Málta, Litvánia, Oroszország, Albánia, Norvégia, Hollandia, Észak-Macedónia és Azerbajdzsán képviselője mutatja be produkcióját.     Pápai Joci azzal vívta ki a jogot az Eurovíziós Dalfesztiválon való részvételre, hogy februárban megnyerte a magyarországi válogatóversenyt, A Dal 2019-et. Ő az első magyar előadó, aki kétszer is kijutott az Eurovízióra.     Az idén Dare to Dream (Merj álmodni!) szlogennel zajló dalfesztivál döntőjét szombaton rendezik, amelyet a Duna Televízió 21 órától élőben közvetít. (MTI)

Saját himnusszal állt elő a debreceni tánciskola - VIDEÓ

A debreceni Harmónia-Dance Stylers egy igazán kreatív ötlettel állt elő. Elkészítették az egyesületük Himnuszát, amit az elmúlt évek alatt összegyűjtött videók egyvelegével mutattak be. A táncosok hozzátartozói a 2018-as táncgálán hallották először, amikor kicsik és nagyok egyszerre léptek színpadra és erre a dalra egy közös produkcióval zárták műsorukat. „Nagy boldogság számunkra, hogy eddig máshol még nem hallhattunk hasonló kezdeményezésről” - mondta az egyesület vezetője, Gyöngyösi Mariann. A Stylers célja a hiphop kultúra továbbadása, a táncterápia és az önmegvalósítás a táncművészeten keresztül. Fő tevékenységük a streetdance stílusainak megismertetése és a tánc amatőr, hobbi, művészi és versenyszintű oktatása. Ha valaki szeretné megismerni munkásságukat, a táncosok június 29-én 18:00-kor a Vasutas Művelődési Házban mutatják be az elmúlt év koreográfiáit. A videó ITT érhető el.

Debrecen lesz a díszvendége az idei Tisza-tavi fesztiválnak

Debrecen lesz a díszvendége az idei Tisza-tavi fesztiválnak július 26. és 28. között - jelentették be a szervezők kedden sajtótájékoztatón a cívisvárosban.    Papp László (Fidesz-KDNP) Debrecen és Ujvári Imre (Fidesz-KDNP) Tiszafüred polgármestere a két település közötti kulturális és turisztikai kapcsolatok bővüléséről beszélt.     Papp László megemlítette, hogy néhány éve partnervárosi kapcsolatot alakítottak ki Tiszafüreddel, és Debrecen kulturális regióközpontként kapcsolódik be immár hagyományosan a füredi és a hortobágyi kulturális és turisztikai rendezvényekbe.     Ujvári Imre szerint a Tisza-tavi fesztivál jó példája annak, hogyan tudnak a helyiek összefogni a térség értékeinek bemutatása érdekében.     Kovács Sándor (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője azt mondta, hogy a Tisza-tavi fesztiválon mindent megmutatnak, amit a régió kínál: kultúrát, tájat, gasztronómiát.     A képviselő fontosnak nevezte a Tisza-tó-Debrecen-Hortobágy-Hajdúszoboszló térség egységes turisztikai régióként való megjelenését.      Debreczeni Ildikó fesztiváligazgató, a rendezvény megálmodója hozzátette: a Természet Operaháza Tisza-tavi fesztivál a kultúrát ötvözi a természettel és az aktív pihenéssel.      Ennek jegyében rendezik meg a fesztivál keretében a Tour D'Opera 67 kilométeres kerékpártúrát, amelynek megállóiban különböző műfajú zenei koncerten vehetnek részt a kerékpározók. Fellép mások mellett a Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar, a Szent Efrém férfikar, Szt. Martin szaxofonművész, a FareMido operatársulat és Sóki Ferenc tárogatóművész, illetve a Nimród kürtegyüttes.     A TO'pera keretében a 100 Tagú Cigányzenekar és Edvin Marton hegedűművész közös koncertjét tekinthetik meg az érdeklődők a Morotva kerékpáros pihenőpark nagyszínpadán, fellép továbbá a Kossuth-, Liszt Ferenc-díjas szoprán, Miklósa Erika és Szappanos Tibor tenor - sorolta Debreczeni Ildikó.     Hozzátette: a fesztivál Boat D'Opera napján csónakról ismerkedhetnek meg a Tisza-tó egyedi növény- és állatvilágával a résztevők, miközben a csónaktúra egy-egy állomásán hangszeres művészek várják rövid koncerttel a csónakázókat, A futók Miklósa Erika vezetésével tíz kilométeres futáson vehetnek részt a Tisza-tó mentén.     A sajtótájékoztatón Somogyi-Tóth Dániel, a debreceni filharmonikusok fő-zeneigazgatója bejelentette: a fesztivál nyitókoncertjét a tiszafüredi református templomban tartják, amelyen közreműködik a debreceni filharmonikusok mellett a debreceni Kodály Kórus, és fellép Kristin Sampson, a New York City Opera operaénekese.     A koncertet Somogyi-Tóth Dániel vezényli - fűzte hozzá Debreczeni Ildikó. (MTI)

Rendhagyó divatbemutatók az Ady Parkban

A FFDD 2. (Fashion Festival Debrecen Divatfesztivál) a debreceni egyetemista kezdeményezésű divatfesztivál második kiadása, ahol három napon keresztül ünnepeljük a divatot együtt mint művészeti és önkifejezési formát.     Indieland divatperformansz az Ady Park színpadán 2019. 05. 07. 18:00 Brit ezredfordulós divat Kelet-Magyarországon?   Izgalmas keveredés a szövetek között, de nem példátlan a régióban. Az Indieland évek óta építi debreceni közönségét, május 7-én pedig a 2. debreceni divatfesztivállal közös szervezésű, rövid divatperformanszra vár mindenkit az Ady-parkba.   Használt ruhák találkoznak használt ruhákkal, kényelmes keveredik a kirívóval, színes a feketével, nagyvárosi a kisvárosival, mindez lüktető, a stílust és a brandünket megihlető zenei aláfestésre. Mindennapi divat nem mindennapi tálalásban!   A belépés ingyenes.   Fórum Divatbemutató az Ady Park színpadán 2019. 05. 07. 18:45 A Fashion Festival Debreceni Divatfesztivál második alkalmával idén először a régió legnagyobb áruháza, a FÓRUM Debrecen Bevásárlóközpont is képviselteti majd magát.   A Fórum immáron 8 éve a divat megtestesítője, hazai és nemzetközi világmárkák egyaránt megtalálhatóak az áruházban csak úgy, mint a Bershka, a Guess, a H&M, a Springfield, a Levi’s és még sok más üzlet.   A belépés ingyenes.   Tavaszi Design Vásár (MODEM) 2019. 05. 08. 10:00   Maminvent, Czakó Kerámia, Pinklady, Artkores és még sokan mások   A hangulatos eseményen ismét találkozhatsz hazai trendi tervezőkkel és dizájn alkotásaikkal! Frissen, üdén és tavaszi hangulatban várunk Téged is a MODEM kertben.   A belépés ingyenes.   Fashion Branding Strategies in the Era of Sustainability – Prof. Ujjwal  K Chowdhury angol nyelvű előadása (MODEM, Multimédia-terem) 2019. 05. 08. 16:00   Mennyire érdekel a fenntarthatóság? Hallgassátok meg Prof. Ujjwal K Chowdhury a PEARL ACADEMY (Delhi) professzorának előadását Sustainable Fashion Brands (fenntartható divatmárkák) témában. A professzor a Pearl Academy Média Intézetének dékánja. Az Amsterdam Film School és a WHO Media Adviser tanácsadója. Gyakorlott médiaszakember, a Times of India Daily, a Zee TV News és a Business India szerkesztője. Az integrált tanulás és a konvergens médiaoktatás elkötelezett híve. Kutatási területei a márkakommunikáció, a nemzeti és nemzetközi kapcsolatok, valamint az oktatásszervezés / oktatásmenedzsment.   A belépés ingyenes.   FFDD Party (MODEM) 2019. 05. 08. 19:00   Este bulival záródik a Debreceni Divatfesztivál háromnapos divat és design fókuszú rendezvénye a Dub Székházzal, DRJvel és DJNnel. A belépés ingyenes.   A Fashion Festival Debrecen Divatfesztivál Facebook-eseménye: https://www.facebook.com/events/423059661790093/

Rendhagyó divatbemutatók az Ady Parkban - A 2. Debreceni Divatfesztivál programjai a MODEM-ben

A FFDD 2. (Fashion Festival Debrecen Divatfesztivál) a debreceni egyetemista kezdeményezésű divatfesztivál második kiadása, ahol három napon keresztül ünnepelik a divatot együtt mint művészeti és önkifejezési formát. Íme a program. Indieland divatperformansz az Ady Park színpadán 2019. 05. 07. 18:00 Brit ezredfordulós divat Kelet-Magyarországon? Izgalmas keveredés a szövetek között, de nem példátlan a régióban. Az Indieland évek óta építi debreceni közönségét, május 7-én pedig a 2. debreceni divatfesztivállal közös szervezésű, rövid divatperformanszra vár mindenkit az Ady-parkba.  Használt ruhák találkoznak használt ruhákkal, kényelmes keveredik a kirívóval, színes a feketével, nagyvárosi a kisvárosival, mindez lüktető, a stílust és a brandünket megihlető zenei aláfestésre. Mindennapi divat nem mindennapi tálalásban!  A belépés ingyenes. Fórum Divatbemutató az Ady Park színpadán  2019. 05. 07. 18:45 A Fashion Festival Debreceni Divatfesztivál második alkalmával idén először a régió legnagyobb áruháza, a FÓRUM Debrecen Bevásárlóközpont is képviselteti majd magát.  A Fórum immáron 8 éve a divat megtestesítője, hazai és nemzetközi világmárkák egyaránt megtalálhatóak az áruházban csak úgy, mint a Bershka, a Guess, a H&M, a Springfield, a Levi’s és még sok más üzlet. A belépés ingyenes. Tavaszi Design Vásár (MODEM) 2019. 05. 08. 10:00 Maminvent, Czakó Kerámia, Pinklady, Artkores és még sokan mások A hangulatos eseményen ismét találkozhatsz hazai trendi tervezőkkel és dizájn alkotásaikkal! Frissen, üdén és tavaszi hangulatban várunk Téged is a MODEM kertben. A belépés ingyenes. Fashion Branding Strategies in the Era of Sustainability – Prof. Ujjwal K Chowdhury angol nyelvű előadása (MODEM, Multimédia-terem) 2019. 05. 08. 16:00 Mennyire érdekel a fenntarthatóság? Hallgassátok meg Prof. Ujjwal K Chowdhury a PEARL ACADEMY (Delhi) professzorának előadását Sustainable Fashion Brands (fenntartható divatmárkák) témában. A professzor a Pearl Academy Média Intézetének dékánja. Az Amsterdam Film School és a WHO Media Adviser tanácsadója. Gyakorlott médiaszakember, a Times of India Daily, a Zee TV News és a Business India szerkesztője. Az integrált tanulás és a konvergens médiaoktatás elkötelezett híve. Kutatási területei a márkakommunikáció, a nemzeti és nemzetközi kapcsolatok, valamint az oktatásszervezés / oktatásmenedzsment. A belépés ingyenes. FFDD Party (MODEM) 2019. 05. 08. 19:00 Este bulival záródik a Debreceni Divatfesztivál háromnapos divat és design fókuszú rendezvénye a Dub Székházzal, DRJvel és DJNnel. A belépés ingyenes. A Fashion Festival Debrecen Divatfesztivál Facebook-eseménye: https://www.facebook.com/events/423059661790093/

GALÉRIA: ilyen volt a szombati Kika Gasztro Majális

Debreceni Kika Gasztro Majálist rendezek május 4-én és 5-én, május első hétvégéjén a Kika áruházban (KIKA DEBRECEN – 4031 Debrecen, Kishatár u. 32.).  Szombaton és vasárnap terítéken a főzés és a konyha, és ezzel együtt az egészséges étkezés és fitt életmód. Ingyenes étrend tanácsadás, hogy a fogyókúra jól sikerüljön, edzői tippek a karcsú és egészséges alakért. Egész nap lakberendezési és életmód-tanácsadás, szombaton Wossala Rozina főzött, vasárnap Kövér Sándor grillez. A gyerekeket a debreceni Kika parkolóban kültéri ügyességi gyerekjátékokkal várják. Az áruházban szuper anyák napi fotósarkot alakítanak ki azoknak, akik anyák napja alkalmából szívesen szelfiznének anyukájukkal. Szombaton 10 órától 14 óráig a Best FM az áruházból élőben közvetített.  Lakberendezési tanácsadás volt Rácz Karolinával, a TV2 Falforgatók című műsorának állandó tanácsadójával, a Carol Art&Cafe kávézó tulajdonosával.  Akivel a fantázia átCarol! http://www.carolfantasy.hu/ Életmód tanácsadással várt minden kedves látogatót az áruházban szombaton 10 órától 17 óráig Jenéné Rácz Rebeka Személyi edző és csoportos fitness instruktor. Szombaton 14 órától Wossala Rozina főzött a debreceni Kikában! Wossala Rozina szakács és televíziós személyiség. 2016-tól a RTL Klub Konyhafőnök egyik zsűritagja, 2014-ben második helyezést ért el a műsorban. Belső indíttatásból kezdett el főzni, majd ösztöndíjjal végzett Firenzében egy vendéglátóipari egyetemen, tanulás után pedig elindult világot látni és felfedezni. Élt és dolgozott Los Angelesben és Mexikóban, a Yukatán-félsziget tengerpartján is. Egy idő után rájött arra, hogy európainak lenni kiváltság, visszajött Magyarországra, és egy nagy belvárosi étterem üzletvezetője lett. Azóta már sok étterem nyitása fűződik a nevéhez, ahol koncepciókat dolgozott ki és brandeket épített. Mára már az ikonikusnak számító Bestia társtulajdonosa és 2017-ben megnyitotta a Kishusom nevű helyét is, ami egy kolbászozó-lánc első zászlóshajója.  https://www.instagram.com/rozinawossala/ https://www.instagram.com/rozinawossala/ Vasárnap az áruház parkolójában állatsimogató. A Debreceni Kutyaház Állatotthon standjánál: Az Együtt az Állatokért Állatvédő Közhasznú Egyesület 2004 januárjában jött létre azzal a céllal, hogy Debrecenben, Kelet-Magyarország legnagyobb városában és környékén az utcára kidobott, balesetes, sérült kóborló kutyák és macskák számára menedékhelyet biztosítson, az állatokat orvosi ellátásban részesítse, majd megfelelő gazdát találjon nekik. Az Együtt az Állatokért Állatvédő Közhasznú egyesület társszervezeteként 2008-ban alakult a Kutyaház Egyesület. Az Egyesület céljaként tűzte ki a Debrecenben és a régióban élő, utcára dobott, sérült, kóborló állatok megsegítését.  Jelentkezz örökbefogadónak az állatmenhely standjánál!  https://www.debrecenikutyahaz.hu/ 10.00 és 17.00 között az áruházban életmód-tanácsadás Kecskés Melinda és Kecskés Zoltán táplálkozási szakértő és személyi edzővel. 14 órától 17 óráig vasárnap Kövér Sándor séf grillez. Kövér Sándor a Baromfiudvar gasztro-szaktanácsadója, kétszeres mesterszakács, világbajnok ezüstérmes séf – ínyenc nyári finomságot készít sok kerti zöldséggel. Korosztályi ajánlás: 3–99 A szombati eseményeket Bakos Attila örökítette meg.

Remek programok lesznek a debreceni Kika majálison

Debreceni Kika gasztro majálist rendeznek 2019. május 4-én és 5-én, május első hétvégéjén a Kika áruházban (KIKA DEBRECEN – 4031 Debrecen, Kishatár u. 32.). Az áruház szombaton 10.00 – 20.00-ig, vasárnap pedig 10.00 - 19.00-ig a szokásos nyitvatartási időben várja az érdeklődőket. Kapcsolódjon ki az egész család! Szombaton és vasárnap terítéken a főzés és a konyha, és ezzel együtt az egészséges étkezés és fitt életmód. Ingyenes étrend tanácsadás, hogy a fogyókúra jól sikerüljön, edzői tippek a karcsú és egészséges alakért. Egész nap lakberendezési és életmód-tanácsadás, szombaton Wossala Rozina főz, vasárnap Kövér Sándor grillez. A gyerekeket a debreceni Kika parkolóban kültéri ügyességi gyerekjátékokkal várják. Az áruházban szuper anyák napi fotósarkot alakítanak ki azoknak, akik anyák napja alkalmából szívesen szelfiznének anyukájukkal. Szombaton 10 órától 14 óráig a Best FM Debrecen rádió az áruházból élőben közvetít. Lakberendezési tanácsadás Rácz Karolinával, a TV2 Falforgatók című műsorának állandó tanácsadójával, a Carol Art&Cafe kávézó tulajdonosával. Akivel a fantázia átCarol! http://www.carolfantasy.hu/ Életmód tanácsadással vár minden kedves látogatót az áruházban szombaton 10 órától 17 óráig Jenéné Rácz Rebeka Személyi edző és csoportos fitness instruktor. Szombaton 14 órától Wossala Rozina főz a debreceni kikában! Wossala Rozina szakács és televíziós személyiség. 2016-tól a RTL Klub Konyhafőnök egyik zsűritagja, 2014-ben második helyezést ért el a műsorban. Belső indíttatásból kezdett el főzni, majd ösztöndíjjal végzett Firenzében egy vendéglátóipari egyetemen, tanulás után pedig elindult világot látni és felfedezni. Élt és dolgozott Los Angelesben és Mexikóban, a Yukatán-félsziget tengerpartján is. Egy idő után rájött arra, hogy európainak lenni kiváltság, visszajött Magyarországra, és egy nagy belvárosi étterem üzletvezetője lett. Azóta már sok étterem nyitása fűződik a nevéhez, ahol koncepciókat dolgozott ki és brandeket épített. Mára már az ikonikusnak számító Bestia társtulajdonosa és 2017-ben megnyitotta a Kishusom nevű helyét is, ami egy kolbászozó-lánc első zászlóshajója. https://www.instagram.com/rozinawossala/ https://www.instagram.com/rozinawossala/ Vasárnap az áruház parkolójában állatsimogató. A Debreceni Kutyaház Állatotthon standjánál: Az Együtt az Állatokért Állatvédő Közhasznú Egyesület 2004 januárjában jött létre azzal a céllal, hogy Debrecenben, Kelet-Magyarország legnagyobb városában és környékén az utcára kidobott, balesetes, sérült kóborló kutyák és macskák számára menedékhelyet biztosítson, az állatokat orvosi ellátásban részesítse, majd megfelelő gazdát találjon nekik. Az Együtt az Állatokért Állatvédő Közhasznú egyesület társszervezeteként 2008-ban alakult a Kutyaház Egyesület. Az Egyesület céljaként tűzte ki a Debrecenben és a régióban élő, utcára dobott, sérült, kóborló állatok megsegítését. Jelentkezz örökbefogadónak az állatmenhely standjánál! https://www.debrecenikutyahaz.hu/ 10.00 és 17.00 között az áruházban életmód-tanácsadás Kecskés Melinda és Kecskés Zoltán táplálkozási szakértő és személyi edzővel. 14 órától 17 óráig vasárnap Kövér Sándor séf grillez. Kövér Sándor a Baromfiudvar gasztró szaktanácsadója, kétszeres mesterszakács, világbajnok ezüstérmes séf – ínyenc nyári finomságot készít sok kerti zöldséggel. Korosztályi ajánlás: 3–99

Jókedv van – rossz idő nincs!

Szórakozás egész nap - reggel 9 órától az éjszakába nyúlik a Nagyerdőn a majális. A stadiont övező parkban és a magában a stadionban folyamatosak a programok május 1-én. A vendéglátóhelyek egész nap várják és kiszolgálják a közönséget. Tömegeknek szóló, közösségi fitness foglalkozással kezdődik a nagyerdei majális a Nagyerdei Stadion belsejében, a játéktéren reggel 9 órakor. A délelőtt a gyerekekkel kikapcsolódó családoké: 10 órakor térzene vezeti fel a gyerekelőadásokat; 11 órától sorban az Állatkert felőli oldalon lévő színpadra lép a Kíváncsi Katica, a Vojtina Színház, s a Csokonai Színház társulata – egyik előadás látványosabb, mint a másik. Kora délután a rendőrök négylábú bajtársaikkal tartanak kutyabemutatót, ahogyan a belefér a programba a tűzoltók előadása is. A futball iránt érdeklődők délben Herczeg Andrással, az elő klasszikussal vesznek részt stadiontúrán, találkozó a DVSC-Shopnál, ahonnan 15 órakor újabb túra indul – ráadásul ekkor vágják fel a Nagyerdei Stadion születésnapi tortáját is. Takács Nikolasz 14 órakor ad koncertet. Fél hatkor indul a mandula az Állatkert felőli színpadon: a Padlás, valamint  a Bonnie és Clyde musicalek válogatott slágereivel szórakoztatja a közönséget a Csokonai Színház, fél hétkor az idén 30 éves Rocksuli sláger- és örömzenéje következik, fél nyolckor a Wyrfarkas dobogtatja meg a dobhártyákat és a szíveket. A Bajnokok Ligája hívők sem maradnak program nélkül: este a RED nagykivetítőin élvezhető az elődöntő mérkőzés. …s egész nap szól a zene ! Jókedv van – rossz idő nincs!

Nyári táborral várja a gyerekeket az állatkert

A Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark ebben évben is szeretettel várja az érdeklődőket nyári táborába, a nyári szünet első hetétől egészen az utolsóig. Az évtizedes hagyományokkal bíró szaktáborok során a fiatalok testközelből megismerkedhetnek az állatok szokásaival, tartástechnológiai igényeikkel, a növénykert botanikai különlegességeivel, valamint kézműves foglalkozásokon és játékos vetélkedőkön vehetnek részt, miközben környezettudatosságuk és szemléletmódjuk észrevétlenül formálódik. A zootáborok alkalmával a gyermekek, szakképzett pedagógusok jelenlétében és vezetésével olyan életre szóló élményeket szerezhetnek, mint például a cseperedő kiszsiráf ellátása, vagy a pingvinekkel való séta, vagy éppen a nemszeretem állatokkal való megbarátkozás.  A tábor exluzív élményeként 21 vidámparki játékgép gondoskodik a felhőtlen szórakozásról, hogy a Nagyerdő szívében eltöltött tábori hetek igazán önfeledtek és emlékezetesek lehessenek. Jelentkezni a zooped@zoodebrecen.hu e-mail címen, vagy +3630 355-5370 telefonszámon.

Különlegesen ünneplik a cirkuszt Debrecenben

Különleges produkciókkal, nyílt nappal, állatsimogatóval várja a Magyar Nemzeti Cirkusz a közönséget szombaton Debrecenben, a cirkusz világnapja alkalmából - hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.      Immáron 10. alkalommal rendezik meg világszerte az ünnepet, amelynek alkalmából a 25 éves jubileumát ünneplő Magyar Nemzeti Cirkusz Debrecenben ingyenes nyílt cirkusznappal várja a közönséget szombaton - mondta el a műsorban ifj. Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója.     A nyílt nap keretein belül szombaton 11 órától a gyermekek és felnőttek kipróbálhatják a különböző cirkuszi eszközöket, betekinthetnek a próbákba és a Nemzeti Cirkusz állatparkjával is megismerkedhetnek.      Extrém légi produkciót is láthat a közönség: Simet László ezen a napon újra bemutatja a 2012-es londoni olimpia záróünnepélyének légi attrakcióját, egy 50 méter hosszú drótkötélen felmotorozik a cirkusz sátrának tetejéig.      Ezt követően délután két különleges előadás lesz, a jubileumi gálaműsorban kiváló magyar artistaművészek mellett az elmúlt 25 év legsikeresebb produkcióiból láthat válogatást a közönség. A porondon fellépnek elefántok, zsiráfok, tevék, a lengőtrapézon akrobaták mutatják be a tripla szaltót, a motoros attrakcióban pedig 20 métert repülő motorosok is szerepelnek.      A gálán hosszú évek után újra trombitát ragad a Nemzeti Cirkusz alapítója, a Kossuth-díjjal is kitüntetett Richter József, akit a cirkusz zenekara fog majd kísérni - ismertette a cirkuszi világnap programját ifj. Richter József.

Fejes Tamás nagy dob(ása)

Csütörtökön vette át a szerencsés kiválasztott azt az egyedi dobfelszerelést, amit a gyártó kifejezetten Fejes Tamásnak készített és a zenész a tavalyi évben használt a koncerteken. A Tankcsapda dobosa egy előre meghirdetett pályázat keretében ajándékozta el a szettet, miközben egy másik felajánlást is tett: Magyarország legnagyobb hangszerbolt hálózatának tulajdonosaként egy iskolát is meglepett egy dobfelszereléssel.   A Hangszerarzenál hálózat Magyarország legnagyobb hangszerforgalmazója. Debrecenben, április 16-tól több mint 1000 négyzetméteren várja majd a hangszerek szerelmeseit. A nyitást nagyszabású közönségtalálkozó kíséri, a nyitónapon 15 órától a Tankcsapda teljes legénysége is részt vesz, de a Kowalsky meg a Vega, a Road, a Leander Kills, az AWS, a Fatal Error és a Magna Cum Laude tagjaival, illetve az Alestorm zenekar gitárosával, Bodor Mátéval is találkozhat a közönség. Az exkluzív renezvényen több mint 25 zenész dedikál majd, akikkel természetesen beszélgethetnek vagy akár fotókat is készíthetnek a rajongók, illetve a sajtó képviselői.   Helyszín: Debrecen, Egyetem sgt. 11/a. Időpont: 2019. április 16., 15 óra   Tavaly decemberben hirdette meg a Tankcsapda a Legyél dobsztár pályázatot, mellyel Fejes Tamás nem akármilyen felajánlást tett: a zenész azt az egyedi összeállítású, Tama Starclassic hangszert kínálta fel, amit kifejezetten neki készített a gyártó a 2018-as évre. A zenekar olyan embert keresett, akinek ez a dobcucc, amiből a világon csupán egyetlen létezik, valóban megvalósítaná az álmát. Az akcióban bárki részt vehetett, egyáltalán nem volt feltétel, hogy professzionális dobos legyen az illető – aki jelentkezett, annak csak egy videóüzenetet kellett küldenie, meggyőzve a zenekart arról, hogy ő érdemli meg leginkább Fejes szettjét. A zenész azt mondja, nagyon sok pályázat érkezett, végül egy lelkes, csupaszív fiatalemberre esett a választásuk, akinek csütörtökön személyesen adták át a dobfelszerelést.   „Kucsik István kapta meg a dobot. Ő egy nagyon egyszerű srác, azt az énünket képviseli, ahonnan mi is kezdtük az egészet. Egy vidéki származárú villanyszerelő és óriási Tankcsapda rajongó, a Legyél dobsztár akció logóját magára is tetováltatta. Úgy gondoltuk, hogy ezzel tényleg megvalósítjuk az álmát. Forgattunk is vele, volt sírás-rívás, úgyhogy szerintem jól döntöttünk, hogy hozzá került a hangszer” – mondja Fejes Tamás. A felhívásra egyébként nem csak egyéni pályázatok érkeztek, volt egy iskola, melynek dolgozói, illetve tanulói olyan videóval készültek, ami mellett nem tudott csak úgy elmenni a zenekar. Fejes Tamás, Magyarország legnagyobb hangszerforgalmazó hálózatának tulajdonosaként végül úgy döntött, hogy a göncruszkai intézményt is megajándékozza egy dobfelszereléssel. „A Talentum Református Tehetséggondozó Általános Iskola tényleg egy olyan hely, ahol mindenkinek fogják a kezét, és mindent próbálnak támogatni. Ráadásul a konyhásnénitől kezdve mindenki odaállt az ügyért, annyira nagy hévvel és odaadással voltak a pályamunka iránt, és egy olyan videóval készültek, hogy mindenféleképpen azt gondoltuk, díjazni kell őket is. Mivel itt egy csomó gyerekről van szó, ezért azt találtuk ki, hogy egy tanulódobot adunk nekik, ami egy oktatásra alkalmas hangszer. Az én felszerelésem sok lett volna, egy ilyen mesterhangszer alkalmatlan a gyerekek tanítgatására. Úgyhogy vittünk egy olyan dobot, ami a viszont a tehetséggondozásra full alkalmas” – magyarázza a zenész. Fejes döntése talán nem is annyira meglepő, a dobosnak ugyanis mindig is szívügye volt az utánpótlás támogatása – lakhelyén, Debrecenben korábban is rendszeresen segítette a könnyűzenei közösség képzésére hivatott, immáron 30 éve működő Rocksulit, ahol több mint 400 gyerek tanul évente. A városban, ahol a rockzene közel 60 éves múlttal rendelkezik, egyébként is bőven van igény jó hangszerre - Debrecen a tehetséges zenészpalánták melegágya, országos viszonylatban is itt él a legtöbb zenekar és zenész, és a Debreceni Egyetemen is egyedülálló könnyűzenei képzés folyik.   Fejes már több mint 25 éve foglalkozik hangszerekkel, a ’90-es évek közepén nyitotta meg az első Hangszerarzenált, mostanra pedig már három városban – Debrecenen kívül Győrben és Budapesten - működtet üzletet. A terjeszkedés nem áll meg, április 16-án a debreceni bolt egy jóval nagyobb helyre költözik: az Egyetem sugárúton nyíló, 1000 nm2 alapterületű Hangszerarzenál lesz az ország legnagyobb hangszerüzlete! „Tavaly év végén Győrben nyitottuk meg a 350 négyzetméteres üzletünket, a debreceni még ettől is nagyobb, ezzel az ország legnagyobb hangszerválasztékával várjuk az érdeklődőket” – mondja Fejes, aki a győri bolthoz hasonlóan a debreceni üzlet megnyitójára is exkluzív programokat szervez. „Bemutatjuk a legnépszerűbb hangszermárkák legújabb modelljeit, és itt adja át a Kowalsky meg a Vega basszusgitárosa, Jimmy a tavalyi turnéjukon is használt hangszerét egy szerencsés kiválasztottnak. Az ünnepélyes megnyitón a Tankcsapda teljes legénysége részt vesz, de a Kowalsky meg a Vega, a Road, a Leander Kills, az AWS, a Fatal Error és a Magna Cum Laude tagjaival, illetve az Alestorm zenekar gitárosával, Bodor Mátéval is találkozhat a közönség. A délután 15 órakor kezdődő exkluzív eseményen több mint 25 zenész dedikál majd, akikkel természetesen beszélgethetnek vagy akár fotókat is készíthetnek a rajongók.   www.tankcsapda.com facebook.com/tankcsapda

Valódi rocklegendák jönnek Debrecenbe

2019. április 14-én 19 órakor a debreceni Kölcsey Központban ismét egy színpadon Vikidál Gyula és Varga Miklós. A rocklegendák másik három ikon társaságában érkeznek Debrecenbe, hiszen a koncerten fellép a Z’Zi Labor legendás énekese, Janicsák István, az Irigy Hónaljmirigy rockere, Sipos Peti és a Prognózis frontembere, Vörös István. A koncerten a B52 zenekar kíséri a legendákat. Dobok: Pálmai Zoltán (P.Mobil, Hobó B.B., P Box, Beatrice, stb); Basszusgitár: Ács András (VM Band, Omen); Gitár: Szűcs Janó (KIB, Jessie Galante); Billentyűs hangszerek: Jankai Béla (Prognózis, Omega) Ének: Kálmán György (Dinamit, István a király, Vazul vére, Triász) A koncert egy felejthetetlen összefoglalója a majdnem öt évtizednyi karriereknek, melyeket a rocklegendák maguk mögött tudhatnak! Számos dal, melyek tőlük eredetiek, a személyiségükhöz szorosan köthetők, ezen a koncerten a leghitelesebb módon kerül előadásra. Számos slágert eredeti rockzenekari hangszereléssel hallhatunk, mely egyedivé és szinte megismételhetetlenné teszi az április 14-i estét.