°C
TIME DATE
Ma Auguszta nap van.

Alföld Vv

Rusnyázás, majmozás: íme az igazi Púder

AZ ELMÚLT 24 ÓRÁBAN A DEBRECENI ALFÖLD TV PÚDER CÍMŰ MŰSORFOLYAMÁNAK KÉT ÖNKÉNYESEN KIVÁGOTT JELENETE ROBBANÁSSZERŰEN BEJÁRTA A MAGYAR INTERNETES VILÁG SÖTÉT ÉS KEVÉSBÉ SÖTÉT BUGYRAIT. A FELHÁBORODOTTAK FŐKÉNT KÉT KIFOGÁST EMLÍTETTEK. AZ EGYIK SZERINT MEGYERI CSILLA MŰSORVEZETŐ "LERUSNYÁZTA" A NŐK EGY RÉSZÉT, MIKÖZBEN CSAK A MŰSOR VENDÉGEKÉNT MEGSZÓLALÓ DOKTORNŐ KÖZLÉSÉT FOGLALTA ÖSSZE SZÓKIMONDÓAN. ÍME A VÉLEMÉNY. A MÁSIK KIFOGÁS AZ VOLT, HOGY MEGYERI CSILLA "BAZÁRI MAJMOZTA" A STÚDIÓBAN JELEN LÉVŐ GYERMEKET. EZ NETTÓ HAZUGSÁG, ÍME A SZITUÁCIÓ TELJES SZÖVEGKÖRNYEZETBEN.

B.U.É.K. 2017!

Kedves Olvasóink! Kicsit fáradtan, kicsit még nyúzottan, talán még némi piaszaggal, de tiszta szívből kívánunk sikerekben, boldogságban gazdag új esztendőt önöknek, s 2017-ben is számítunk érdeklődésükre. Számot vetni nem szeretnénk, mert állítólag azt nem szabad, gondoljunk csak a bibliai Lót feleségére...  Ehelyett egy sokkal előremutatóbb, s lélekemelőbb gondolattal fejezzük ki jókívánságainkat. B.U.É.K. 2017! "Mindazt, amit idáig átéltél, azt múltból hozott gondolataid és elképzeléseid alakították. Azok a gondolatok és szavak formálták őket, amelyeket tegnap, a múlt héten, az előző hónapban, tavaly, tíz, húsz, harminc, negyven, vagy akár több éve gondoltál és mondtál, attól függően, hogy most hány éves is vagy. Ez volt a múltad, amelynek egyszer s mindenkorra vége. Ebben a pillanatban csak az számít, amit most gondolsz, hinni s mondani készülsz. Hiszen ezek a gondolatok és szavak fogják formálni jövődet." /Louise L. Hay/

Áldott, békés ünnepeket kívánunk!

Kedves Olvasónk! Engedje meg, hogy Wass Albert soraival kívánjunk áldott, békés ünnepeket. Köszönjük, hogy minket olvas. „Karácsony készül, emberek! Szépek és tiszták legyetek!  Súroljátok föl lelketek,  csillogtassátok kedvetek,  legyetek újra gyermekek,  hogy emberek lehessetek!” (Wass Albert)

Csemege a tévében: folytatódik a Pasik Harca

Különleges és igen szórakoztató, saját gyártású műsor indult a debreceni székhelyű Alföld Televízióban: ma folytatódik a képernyőn a Pasik Harca! A sorozatshow szereplői, Burai Árpád és Marosi Zoltán - egyébiránt ismert rádiósok - egyéni sportágakban próbálják ki magukat, neves oktatók segédletével. A srácok elsőre elég esetlennek tűnhetnek, de ezt kellő iróniával és szarkasztikus humorral palástolják. A tanulás ugyan nem vérre megy, de beleadnak mindent, hogy legyőzzék egymást. Csütörtökön 18 órától folytatódik a Pasik harca az Alföld Tv-n. Ebben az epizódban a figyelemnek és a biztonságnak óriási szerepe lesz. Árpi és Zoli 3 különböző, sport célra használatos éles fegyverrel fogják elsajátítani a lövészet alapjait, majd újfent összemérik tudásukat. A srácok mellett a hozzáértést a Puskás Lövész Egyesület fogja biztosítani. Izgalmasnak ígérkezik...

Ilyen tévéműsort még nem csináltak Debrecenben: indul a Pasik Harca

Különleges és igen szórakoztató, saját gyártású műsor indul a debreceni székhelyű Alföld Televízióban: ma kezdetét veszi a képernyőn a Pasik Harca! A sorozatshow szereplői, Burai Árpád és Marosi Zoltán - egyébiránt ismert rádiósok - egyéni sportágakban próbálják ki magukat, neves oktatók segédletével. A srácok elsőre elég esetlennek tűnhetnek, de ezt kellő iróniával és szarkasztikus humorral palástolják. A tanulás ugyan nem vérre megy, de beleadnak mindent, hogy legyőzzék egymást. Nyitány csütörtökön 18 órától az Alföld Tv-n: tényleg nem érdemes kihagyni!

Megédesítenénk a szegény sorsúak életét: fotók

Idén negyedik alkalommal szervezett nagyszabású csokigyűjtést a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete több helyi szervezettel karöltve. A debreceniek több gyűjtőponton dobhatnak be csokoládét a kiállított ládákba. Az akcióhoz a szokásoknak megfelelően idén is csatlakozott az Alföld Televízió és a hajdupress.hu stábja: a csokik immár a helyükön, a Csapó utcai bevásárlóközpontban elhelyezett gyűjőládában vannak. A Bihari Állami Gondozottak Egyesülete, a Debreceni Karitatív Testület, a ColorPlay, valamint a Debreceni Polgárőr Egyesület közös szervezésében újra kezdetét veszi a „Csoki Gyűjtő Akció” Debrecenben. A csokigyűjtéshez bárki csatlakozhat, aki segíteni szeretne. A kampányhoz több debreceni szervezet, így például az Alföld Televízió és a hajdupress.hu is csatlakozott, céljuk, hogy a nehéz sorsú gyermekek karácsonyát együtt tegyék édesebbé. Orosz Aurélia önkormányzati képviselő elmondta, Debrecen önkormányzata 150 ezer forinttal támogatja a kezdeményezést. Balogh Barnabás, a Debreceni Karitatív Egyesület az összefogás erejét hangsúlyozta. A fő gyűjtőládát idén is a Csapó utcai bevásárlóközpontban helyezték el. A Debreceni Polgárőr Egyesület az esemény logisztikai hátterét biztosítja, és a rendfenntartásért felel. Az akcióban a Kék Lovagok Motoros Egyesület is részt vállal. Ők a gyűjtésen kívül a plakátok kiosztásáért is feleltek. A csokik gyűjtésére december 10-éig van lehetőség. A kampányt egy nagyszabású gálaesttel zárják december 14-én a Lovardában, ahol kiosztják az összegyűjtött édességeket. Fotók: Balló Béla

Elképesztő debreceni képeket rögzített az Alföld Tv

Különleges, eddig soha nem látott felvételeket készített hétfő délután az Alföld Televízió két kiváló operatőre, Balló Béla és Pénzes László. A látvány nem igényel különösebb magyarázatot, kihagyni viszont vétek.  

Élő adásban kérték meg a debreceni tévés kezét: a smaragd románca

Ez a történet lehetne A smaragd románca című film adaptációja is. Megyeri Csilla, az álmodozó debreceni műsorvezető lány, akinek hétköznapjai kezdenek szürkévé válni. Egyre-másra készíti az Alföld Televízió Púder című csacsogós műsorát, míg egy nap a TV2 szórakoztató műsorában találja magát párjával, Molnár Zsolttal, aki bravúros teljesítményének köszönhetően az Év Macsója címet nyeri el, a DRÁGÁM ADD az ÉLETED című műsorban, ezzel bezsebelve az összes nyereményt. Zsolt jóképű gladiátor, igazi szerencselovag, aki titkos szervezkedés után élő adásban (FEM3Café) kéri meg szerelme kezét 100 szál rózsával, és mint megtudtuk Csillától - azzal a bizonyos zöld színű drágakővel készült gyűrűvel, amire mindig is vágyott. Hát nem romantikus?!  Nézze meg a videót!   - Zsolti nagyon kreatív pasi, ezt a műsorban is többször hangoztattam. Valóban volt arról szó, hogy majd a Drágám, Add az Életed című műsorban kéri meg a kezem, hiszen már 3 éve alkotunk egy párt. Úgy gondoljuk mindketten, ilyenkor teljesen normális ez a nagy lépés egy párkapcsolatban. Utólag beszéltünk is róla, hogy a rekeszpakolás után, a rózsával a szájában – micsoda finálé lett volna, HA letérdel elém… De ott nem tudhattuk, hogy meddig jutunk el a játékban. Zsolti látta rajtam, hogy nagyon sajnáltam az elmulasztott lánykérést… A Fem3 műsorában viszont pótolt mindent – mesélte boldogan a csinos műsorvezető, aki hozzátette: - Nagyon megható volt az egész lánykérés, el is sírtam magam. A boldogító igent valószínűleg tengerparton fogjuk kimondani Zsoltival, de ez még a jövő zenéje… Nyertünk ugye egy több milliós luxusnyaralást, így talán még ez is adott lenne, de Mi papírok nélkül is boldogak vagyunk!

Lesz egy kis szünet a tévéadásban

Transzformátor-karbantartás miatt a debreceni székhelyű Alföld Televízió adása november 14-én, hétfőn este 20 órától előreláthatóan kedden reggel 7 óráig szünetelni fog: a tévé kéri és köszöni a kedves nézők megértését és türelmét.

Különleges szerepben: a Jézus Krisztus Szupersztár címszereplőjével, Feke Pállal beszélgettünk

Debrecenben, a Főnix Csarnokban is bemutatják a Jézus Krisztus Szupersztár című rockoperát, a zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabját. A grandiózus előadást a Madách Színház a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.-vel együttműködve hozza létre. Az Alföld Televízió stúdiójában a darab főszereplőjével, Feke Pál színművésszel beszélgettünk. Andrew Lloyd Webber és Tim Rice világhírű rockoperája, a Jézus Krisztus Szupersztár ősbemutatóját 1971-ben tartották a New York-i Mark Hellinger Theater-ben. A rockopera óriási sikert aratott, 720 alkalommal tűzték műsorra. Londonban 1972 augusztusában debütált, a premiert követő 8 év alatt az előadást 3358 alkalommal láthatta a közönség. Andrew Lloyd Webber és Tim Rice rockoperája forradalmasította a zenés színházat, és olyan kérdéseket vetett fel, amelyek mindmáig érvényesek. Főhőse nem csak a címszereplő Jézus. Egyenrangú társa Júdás, aki kétségbeesett igyekezettel próbálja megérteni barátja cselekedeteit, de mindhiába. Kérdéseire rejtélyes válaszokat kap, és egyre világosabbá válik, olyan történetbe csöppent, amelynek folytatására csekély hatása lehet - csakúgy, mint a többi szereplőnek, Pilátustól Heródesig, Mária Magdolnától Kajafásig. Egy hét eseményeibe tömörül minden emberi és emberfeletti történés: Jézus és híveinek jeruzsálemi bevonulásától a keresztre feszítésig tart a cselekmény. Lloyd Webber zenéje friss és elsöprő, egyik nagy sláger követi a másikat. Egy nagyívű pálya első mérföldköve áll november 18-án és 19-én modern és látványos köntösben a debreceni közönség elé a Madách Színház előadásában. Az Alföld Televízió stúdiójában Feke Pál, a rockopera címszereplője árult el kulisszatitkokat a különleges darabról, de sok érdekességet megtudhattunk a színművész pályafutásáról és a Shrek musical világkörüli turnéjáról is. A Feke Pállal készített interjút ma 19:15–kor láthatják az Alföld Televízió Pezsgő című műsorában. Érdemes lesz velünk tartani!

​1956 egy kortárs szemüvegén keresztül

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójáról történő méltó megemlékezés érdekében a kormány a 2016. évet az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékévévé nyilvánította. Számos rendezvény, megemlékezés, ismeretterjesztő program és emléktábla jelzi a magyar történelemnek az egyik legmeghatározóbb eseményét. Mától az Alföld Televízió is rendhagyó módon emlékezik az ’56-os hősökre.   Sokan talán nem tudják, hogy 1956. október 23-án nem Budapesten, hanem Debrecenben vonult fel először a szabadságot és igazságot követelő tömeg, valamint városunkban dördült el a karhatalom első sortüze is. A debreceni középiskolások, egyetemisták és munkások együtt emelték fel szavukat a demokráciáért és a függetlenségért. Az Alföld Televízió 1956-ra emlékezünk című műsorában Filep Tibor újságíró-történész lesz a vendégünk, aki a cívisvárosban élte át a forradalom pillanatait és 1989 óta kutatta a magyar történelemnek ezt a meghatározó eseményét. A műsorban beszélgetünk az ’50-es évek Magyarországáról és arról, hogyan teltek a hétköznapok a Rákosi-korszakban. Bemutatjuk, hogy akkoriban milyen volt egyetemistának lenni és hogyan változott meg a II. világháború után a vidéken élő parasztság élete. Végigvezetjük az október 23-i debreceni történéseket és arról is szó lesz, hogy november 4-ig, a szabadságharc leveréséig milyen események zajlottak városunkban. Csütörtök este 18 órakor tehát 1956-ra emlékezünk az Alföld Televízió műsorán!

​Minket is beszippantott a Pokémon GO + VIDEÓ

Talán nincs is olyan ’90-es években született fiatal, aki ne tudná, hogy mire gondolok, ha azt mondom: „A célom az, hogy jó legyek, hű társam oldalán”. Bizony, a Pokémon című anime főcímdalából idéztem. A rajzfilmet ugyan már egy jó ideje nem láthatjuk a televízióban, most újra Pokémon-őrület van az egész világon. Pontosan egy hónappal ezelőtt jelent meg ugyanis a Pokémon GO nevű telefonos játék, amely rabul ejtette az egész világot.   Egy amerikai elemzőcég e heti statisztikája szerint már több mint 100 millióan letöltötték telefonjukra a július 6-án megjelent Pokémon GO játékot. Nem csak a tengerentúlon, de Debrecenben is Pokémon-őrület uralkodik. Ha fogalmad sincs, hogy mik azok a zsebszörnyek vagy a 2000-es évek elején hűen követted a japán anime történéseit, de nem érted, hogyan működik a mobiltelefonos játék, tekintsd meg alábbi videónkat! A Pezsgőben megnézzük, hogy milyen előnyei és hátrányai lehetnek a népszerű alkalmazásnak és elviszünk titeket egy igazi, debreceni Pokémon-vadászatra is.

Mobilbarátoknak kedvezve: elkészült a HajduPress okostelefonos felülete

A HajduPress hírportál munkatársai már ötödik éve dolgoznak azért, hogy a debreceni, hajdú-bihari, magyar és külhoni hírekről elsőként értesüljenek olvasóink. Fontos számunkra, hogy kiszolgáljuk a felhasználói igényeket, ezért folyamatosan újítjuk weboldalunkat. A tapasztalatok azt mutatják, hogy olvasóink jelentős hányada már nem a számítógépeken, sokkal inkább az okos eszközökön követi a naprakész híreket. Kollégáink komoly fejlesztésbe fogtak, melynek eredményeként látogatóink immár teljes valójában élvezhetik a HajduPress mobilbarát felületét. Önöknek hogy tetszik?

Megújul a HajduPress hírportál: érkezik a mobilbarát verzió

A HajduPress hírportál munkatársai már ötödik éve dolgoznak azért, hogy a debreceni, hajdú-bihari, magyar és külhoni hírekről elsőként értesüljenek olvasóink. Fontos számunkra, hogy ne csak a számítógépeken, de az okos eszközökön is követhessék a naprakész híreket, ezért kollégáink komoly fejlesztésbe fogtak. Hamarosan érkezik a HajduPress mobilbarát felülete, amely kényelmesebbé és élvezhetőbbé teszi a böngészést. Addig is türelmüket kérjük, lapozzanak továbbra is a hírekben!

Akik csizmában halnak meg: Bud Spencerre emlékezik az Alföld Tv

Gyászol a világ, 86 éves korában elhunyt Bud Spencer, azaz Carlo Pedersoli nápolyi színész. Az Alföld Televízió kedden 20 órától a Bud Spencer iránt érzett tiszteletből és emlékezésül műsorára tűzi az Akik csizmában halnak meg című Bud Spencer-filmet. A hajdupress.hu megemlékezése a kiváló színészről ITT OLVASHATÓ.

Egy boncmester hétköznapjai: újabb érdekes téma a Púderben!

Megyeri Csilla provokatív beszélgetős műsora, a Púder nem tart nyári szünetet, ugyanis folyamatosan forognak az érdekes témák. Hétköznapi és ismert emberek mindennapi vagy épp meghökkentő történetei - ez a Púder! Persze az Eb láz sem maradhat ki a sorból. Például, hogyan vészelik át ezt az időszakot a Nők? Hisz “az éjjel soha nem érhet véget...” Aztán híres emberek, kevésbé ismert családtagjaival is láthatnak beszélgetést. Vagy, hogy melyek azok a bizonyos pszichopata állások?! Az egyik legmeghökkentőbb beszélgetés Garai András boncmesterrel és Dr. Csörsz Ilona klinikai szakpszichológussal készült. Kivételesen most YouTube-on is megnézhetik a számunkra igencsak nem hétköznapi hivatás boncolgatását, mondhatni szó szerint. (video jobbra fent) Ne feledjék: minden hétfőn új Púder, a nyári szünetben is az Alföld Televízión!

20 éves az Alföld Tv: adásban a debreceni kvízműsor

Az idén 20 éves Alföld Televízió és a pontosan 5 éves hajdupress.hu hírportál különleges módon igyekszik emlékezetessé tenni az évfordulókat. A Fórum bevásárlóközpontban zajlott egy értékes nyereményekkel kecsegtető kvízjáték forgatása. A legtalpraesettebbek megnyerték a nagynyereményeket, érdemes tehát belepillantani a saját gyártású kvízműsorba az Alföld Televízióban, hétfőn és csütörtökön 18.30 órától. Folytatás a jövő héten! A tévé munkatársai egy könnyed, izgalmas és valóban érdekes kvízműsorral igyekeznek kedveskednek a nézőknek, melynek 10 témaköre az Alföld Televízió saját gyártású műsoraihoz kötődik a bulvártól a filmen át a tudományig. A vállalkozó kedvűek az első körben az 5 könnyebbnek mondható kérdéskörből választhattak, és 5 sorozatban adott jó válasz után máris megnyerték az 5 éves HajduPress értékes ajándékcsomagját. A következő etapban 5 másik témakörből lehetett rábökni egyre, s újabb 5 hiba nélküli helyes döntés után a játékos máris magáénak tudhatta a 20 éves Alföld Tv nagy értékű nyereményét. Az összdíjazás mintegy 1 millió forint volt, érdemes tehát megnézni a műsorsorozatot: a kvízjátékot Burai Árpád vezeti.

20 éves az Alföld Tv: folytatódik a kvízjáték, értékes nyereményekkel

Nem tudjuk elégszer elmondani, ilyen még tényleg nem volt Debrecenben: az idén 20 éves Alföld Televízió és a pontosan 5 éves hajdupress.hu hírportál különleges módon igyekszik emlékezetessé tenni az évfordulókat. A Fórum bevásárlóközpont földszintjén már szerdán és pénteken zajlott az értékes nyereményekkel kecsegtető kvízjáték és a forgatás. Pénteken délután megnyerték az első nagynyereményt is, egy hibátlan wellness-hétvégét. Folytatás hétfőn és szerdán délután. A tévé munkatársai egy könnyed, izgalmas és valóban érdekes kvízműsorral igyekeznek kedveskedni a nézőknek, melynek 10 témaköre az Alföld Televízió saját gyártású műsoraihoz kötődik a bulvártól a filmen át a tudományig. A műsort a Fórum bevásárlóközpont földszintjén rögzítik, legközelebb május 23-án (hétfőn) és május 25-én (szerdán) 13 órától. Bárki benevezhet, aki elmúlt 16 éves: a vállalkozó kedvűek az első körben az 5 könnyebbnek mondható kérdéskörből választhatnak, és 5 sorozatban adott jó válasz után máris megnyerik az 5 éves HajduPress értékes ajándékcsomagját. A következő etapban 5 másik témakörből lehet rábökni egyre, s újabb 5 hiba nélküli helyes döntés után a játékos máris magáénak tudhatja a 20 éves Alföld Tv nagy értékű nyereményét. Az összdíjazás mintegy 1 millió forint, érdemes tehát a nevezett napokon betérni a Fórumba, és játszani egy jót. A kvízjátékot Burai Árpád vezeti, aki egy csinos segítőjével együtt minden segítséget megad majd a vetélkedőt vállalóknak az érintőképernyős monitor előtt. A felvételekből kvízműsor készül, melyet a tévé szülinapi műsorában sugároz majd. És hogy mit lehet nyerni? Nos, a teljesség igénye nélkül: nagyon értékes hosszú hétvégéket színvonalas szállodákba, VIP-bérleteket a Campus Fesztiválra, szenzációs borcsomagokat, több tízezer forintos vásárlási utalványokat, bérleteket paintball pályákra, fitnessre és még sok minden mást... Érdemes tehát pénteken is beugrani a Fórumba egy jó kis játékra! Tudják, játék, nyeremény, tv-szereplés!  

20 éves az Alföld Tv: elvitték az első nagynyereményt

Nem tudjuk elégszer elmondani, ilyen még tényleg nem volt Debrecenben: az idén 20 éves Alföld Televízió és a pontosan 5 éves hajdupress.hu hírportál különleges módon igyekszik emlékezetessé tenni az évfordulókat. A Fórum bevásárlóközpont földszintjén már szerdán és pénteken zajlott az értékes nyereményekkel kecsegtető kvízjáték és a forgatás. Pénteken délután megnyerték az első nagynyereményt is, egy hibátlan wellness-hétvégét. Folytatás jövő hét szerdán délután. A tévé munkatársai egy könnyed, izgalmas és valóban érdekes kvízműsorral igyekeznek kedveskedni a nézőknek, melynek 10 témaköre az Alföld Televízió saját gyártású műsoraihoz kötődik a bulvártól a filmen át a tudományig. A műsort a Fórum bevásárlóközpont földszintjén rögzítik, legközelebb május 23-án (hétfőn) és május 25-én (szerdán) 13 órától. Bárki benevezhet, aki elmúlt 16 éves: a vállalkozó kedvűek az első körben az 5 könnyebbnek mondható kérdéskörből választhatnak, és 5 sorozatban adott jó válasz után máris megnyerik az 5 éves HajduPress értékes ajándékcsomagját. A következő etapban 5 másik témakörből lehet rábökni egyre, s újabb 5 hiba nélküli helyes döntés után a játékos máris magáénak tudhatja a 20 éves Alföld Tv nagy értékű nyereményét. Az összdíjazás mintegy 1 millió forint, érdemes tehát a nevezett napokon betérni a Fórumba, és játszani egy jót. A kvízjátékot Burai Árpád vezeti, aki egy csinos segítőjével együtt minden segítséget megad majd a vetélkedőt vállalóknak az érintőképernyős monitor előtt. A felvételekből kvízműsor készül, melyet a tévé szülinapi műsorában sugároz majd. És hogy mit lehet nyerni? Nos, a teljesség igénye nélkül: nagyon értékes hosszú hétvégéket színvonalas szállodákba, VIP-bérleteket a Campus Fesztiválra, szenzációs borcsomagokat, több tízezer forintos vásárlási utalványokat, bérleteket paintball pályákra, fitnessre és még sok minden mást... Érdemes tehát pénteken is beugrani a Fórumba egy jó kis játékra! Tudják, játék, nyeremény, tv-szereplés! Fotók: Pénzes László

Elindult a kvíz, már lehet nyerni a 20 éves Alföld Tv-vel

Nem tudjuk elégszer elmondani, ilyen még tényleg nem volt Debrecenben: az idén 20 éves Alföld Televízió és a pontosan 5 éves hajdupress.hu hírportál különleges módon igyekszik emlékezetessé tenni az évfordulókat. A Fórum bevásárlóközpont földszintjén már szerdán zajlott az értékes nyereményekkel kecsegtető kvízjáték és a forgatás, nézze csak meg a fotókat! Folytatás péntek délután. A tévé munkatársai egy könnyed, izgalmas és valóban érdekes kvízműsorral igyekeznek kedveskedni a nézőknek, melynek 10 témaköre az Alföld Televízió saját gyártású műsoraihoz kötődik a bulvártól a filmen át a tudományig (lásd a képeket). A műsort a Fórum bevásárlóközpont földszintjén rögzítik. Bárki benevezhet, aki elmúlt 16 éves: a vállalkozó kedvűek az első körben az 5 könnyebbnek mondható kérdéskörből választhatnak, és 5 sorozatban adott jó válasz után máris megnyerik az 5 éves HajduPress értékes ajándékcsomagját. A következő etapban 5 másik témakörből lehet rábökni egyre, s újabb 5 hiba nélküli helyes döntés után a játékos máris magáénak tudhatja a 20 éves Alföld Tv nagy értékű nyereményét. Az összdíjazás mintegy 1 millió forint, érdemes tehát a nevezett napokon betérni a Fórumba, és játszani egy jót. A kvízjátékot Burai Árpád vezeti, aki egy csinos segítőjével együtt minden segítséget megad majd a vetélkedőt vállalóknak az érintőképernyős monitor előtt. A felvételekből kvízműsor készül, melyet a tévé szülinapi műsorában sugároz majd. És hogy mit lehet nyerni? Nos, a teljesség igénye nélkül: nagyon értékes hosszú hétvégéket színvonalas szállodákba, VIP-bérleteket a Campus Fesztiválra, szenzációs borcsomagokat, több tízezer forintos vásárlási utalványokat, bérleteket paintball pályákra, fitnessre és még sok minden mást... Érdemes tehát pénteken is beugrani a Fórumba egy jó kis játékra! Tudják, játék, nyeremény, tv-szereplés! Fotók: Pénzes László

20 éves az Alföld Tv: indul a kvízjáték, ezt lehet nyerni

Nem tudjuk elégszer elmondani, ilyen még tényleg nem volt Debrecenben: az idén 20 éves Alföld Televízió és a pontosan 5 éves hajdupress.hu hírportál különleges módon igyekszik emlékezetessé tenni az évfordulókat. Vigyázat, nyereményeső! A tévé munkatársai egy könnyed, izgalmas és valóban érdekes kvízműsorral igyekeznek kedveskedni a nézőknek, melynek 10 témaköre az Alföld Televízió saját gyártású műsoraihoz kötődik a bulvártól a filmen át a tudományig (lásd a képeket). A műsort a Fórum bevásárlóközpont földszintjén rögzítik. Bárki benevezhet, aki elmúlt 16 éves: a vállalkozó kedvűek az első körben az 5 könnyebbnek mondható kérdéskörből választhatnak, és 5 sorozatban adott jó válasz után máris megnyerik az 5 éves HajduPress értékes ajándékcsomagját. A következő etapban 5 másik témakörből lehet rábökni egyre, s újabb 5 hiba nélküli helyes döntés után a játékos máris magáénak tudhatja a 20 éves Alföld Tv nagy értékű nyereményét. Az összdíjazás mintegy 1 millió forint, érdemes tehát a nevezett napokon betérni a Fórumba, és játszani egy jót. A kvízjátékot Burai Árpád vezeti, aki egy csinos segítőjével együtt minden segítséget megad majd a vetélkedőt vállalóknak az érintőképernyős monitor előtt. A felvételekből kvízműsor készül, melyet a tévé szülinapi műsorában sugároz majd. És hogy mit lehet nyerni? Nos, a teljesség igénye nélkül: nagyon értékes hosszú hétvégéket színvonalas szállodákba, VIP-bérleteket a Campus Fesztiválra, szenzációs borcsomagokat, több tízezer forintos vásárlási utalványokat, bérleteket paintball pályákra, fitnessre és még sok minden mást... Érdemes tehát már szerdán beugrani a Fórumba egy jó kis játékra! Tudják, játék, nyeremény, tv-szereplés!

20 éves az Alföld Tv: remek kvízjáték, milliós nyeremény

Ilyen még tényleg nem volt Debrecenben: az idén 20 éves Alföld Televízió és a pontosan 5 éves hajdupress.hu hírportál különleges módon igyekszik emlékezetessé tenni az évfordulókat. Vigyázat, nyereményeső! A tévé munkatársai egy könnyed, izgalmas és valóban érdekes kvízműsorral igyekeznek kedveskedni a nézőknek, melynek 10 témaköre az Alföld Televízió saját gyártású műsoraihoz kötődik a bulvártól a filmen át a tudományig (lásd a képeket). A műsort a Fórum bevásárlóközpont földszintjén rögzítik, mégpedig május 11-én (szerdán), május 13-án (pénteken) 13 órától, valamint május 18-án. Bárki benevezhet, aki elmúlt 16 éves: a vállalkozó kedvűek az első körben az 5 könnyebbnek mondható kérdéskörből választhatnak, és 5 sorozatban adott jó válasz után máris megnyerik az 5 éves HajduPress értékes ajándékcsomagját. A következő etapban 5 másik témakörből lehet rábökni egyre, s újabb 5 hiba nélküli helyes döntés után a játékos máris magáénak tudhatja a 20 éves Alföld Tv nagy értékű nyereményét. Az összdíjazás mintegy 1 millió forint, érdemes tehát a nevezett napokon betérni a Fórumba, és játszani egy jót. A kvízjátékot Burai Árpád vezeti, aki egy csinos segítőjével együtt minden segítséget megad majd a vetélkedőt vállalóknak az érintőképernyős monitor előtt. A felvételekből kvízműsor készül, melyet a tévé szülinapi műsorában sugároz majd. Játék, nyeremény, tv-szereplés: minden együtt van ahhoz, hogy valaki ebben az őrült világban egy kicsit megálljon, és jól érezze magát. A tv munkatársai mindenkit szeretettel várnak a Fórum földszintjén: ilyen még tényleg nem volt Debrecenben...

Debreceni festőművész festménye a Louvre-ban

Aki a francia fővárosban jár, az május 28-tól a párizsi Louvre Múzeum Európa című kiállításán Ritók Lajos olajfestményével is találkozhat. A debreceni művészt immár második alkalommal hívják vissza a világhírű múzeumba, hogy állítson ki, egy évvel ezelőtt 3 olajfestménye és 10 női akt grafikája is a művészetek fővárosában landolt. Tudomásunk szerint még egyetlen kortárs magyar festőnek sem sikerült a világ egyik legismertebb múzeumában kiállítania művét. Ez alkalommal a festőművész egy gúzsba kötött bocit festett meg, ami Európa jelenlegi helyzetét ábrázolja. A napokban elkészült olajfestmény (ami egyébként két hét alatt készült el) először az Alföld Televízió Púder című műsorában debütált, ahol Pikó Sándor képzőművésszel elemzik ki Megyeri Csilláék a remekművet. A műsorban további két szénrajzot is láthatnak majd a kedves nézők. Azt tudni kell Ritók Lajos munkásságáról, hogy szénrajzai és olajfestményei szinte kivétel nélkül idős emberek portréi, az ábrázolás középpontjában pedig az emberi sors áll. A művész szerint ők már nem pózolnak, az arcuk egy élettérkép. Ráncaikban, tekintetükben, gesztusaikban minden őszintén megvan írva. /Púder: április 27. szerda 18:00 és 20:00 óra ismétlés/ Mindemellett fontos megemlítenünk, hogy Ritók Lajosnak közel 200 kiállítása volt itthon és külföldön, majd minden kontinensen állított már ki: Amerika, Afrika, Ázsia, Európa.  Néhány ország, ahol láthatták az alkotásait: Dél-Korea, Hollandia, Németország, Amerika, Svájc, Anglia, Finnország és még közel sem értünk a lista végére… A debreceni grafikus, festő -és szobrászművészre a világ egyik legismertebb festője, a 17. századi holland művész, Rembrandt volt mindig is nagy hatással. Művészeti hitvallása: “Célom úgy rajzolni, mint a lélegzetvétel, természetesen, hogy minél mélyebben elmerüljek, azokban a dolgokban, amik bennem tombolnak. Keresni szüntelenül, fáradhatatlanul a pillanatot, amikor a vonal is megfárad és hozzám társul. Megszelídíteni a vonalat, és úgy sétálni vele, ahogyan a természet engedi, néha engedetlenül, néha fáradtan, de ritkán engedelmesen, ahogyan a csodák történnek. Megpróbálni beszélni a saját eszközeimmel, őszintén az ember sorsáról és körülöttük lévő dolgokról is, mindezeket elfogadni és megbékélni velük. Felfedezni, érezni és átadni azt az energiát, ami nagyon mélyen valahol csak nekünk szól…”

Bin Láden, Breivik, West-Balkán: 5 év

2011-ben Magyarország töltötte be az Európai Unió soros elnöki tisztét. Több mint tízezren tüntettek Budapesten a médiatörvény ellen, illetve a sajtószabadságért. Három fiatal lány meghalt a Nyugati tér közelében a West-Balkán nevű szórakozóhelyen; a biztonságosnál nagyobb számú személyt engedtek be a zenés rendezvényre, és túl kevés szervező, illetve biztonsági ember volt jelen a rendezvényen. A boncolás szerint a lányok halálát fulladás okozta, ahogy a tömeg összepréselte őket. Házasságot kötött Vilmos brit királyi herceg és Catherine Middleton a londoni westminsteri apátságban. Az eseményt mintegy kétmilliárd ember követte világszerte. Amerikai katonák csapást mértek Oszáma bin Láden rejtekhelyére a pakisztáni főváros, Iszlámábád közelében, és végeztek a terroristavezérrel. A norvég Anders Behring Breivik kettős merényletet hajtott végre Norvégiában. A támadásokban 76-an halnak meg. A támadások során a férfi bombát robbantott az oslói kormányzati negyedben, majd lövöldözést hajtott végre a Munkáspárt ifjúsági szervezetének táborában, Utøya szigetén. Az ENSZ Népesedési Alapjának becslései szerint a világ népessége elérte a 7 milliárd főt. Meghalt Garas Dezső és Makovecz Imre. Rég volt? Nem volt rég? Megítélés kérdése: mi rengeteget dolgoztunk azóta, hogy 5 éve elindult a hajdupress.hu. De megérte: Önök, olvasók, mondatják ezt velünk. Köszönjük a bizalmat. Továbbra is igyekszünk élni vele.  

Különleges albummal jelentkezik a Kowalsky meg a Vega

Tizenhárom év, hét nagylemez és több száz fellépés után április 5-én új albummal jelentkezik a Kowalsky meg a Vega zenekar. A formáció két tagja, Kowa és Jimmy az Alföld Televízió Pezsgő című műsorának vendégei voltak, amelyben Szőgyényi Adriennel beszélgettek a nyolcadik, Varázsszavak című nagylemezről. Mondhatni már hagyománnyá vált a Kowalsky meg a Vega zenekar történetében, hogy két-három évente új nagylemezt jelentetnek meg. A fiúk szerint ez az eddigi legszínesebb munkájuk, hiszen nagyon sok műfaj képviselteti magát az albumon. A könnyed dallamok mellett komoly témákat dolgoztak fel a srácok, hiszen találkozhatunk a barátságról, a szeretetről és az emberi lét lényegéről szóló dalokkal is. A fiúk mesélnek a műsorban a lemez munkálatairól és azt is elárulják, milyen szerepet játszott Debrecen a korong megszületésében. A Varázsszavak című lemezről hallhattunk már három dalt, amelyekhez klipek is készültek. A lemez címadó daláról forgatott kisfilmben mindössze néhány képkockában jelennek meg a zenekar tagjai, a Sírig tart videója viszont már teljesen más koncepció alapján készült. Kowáék a Mit mondjak még? dalban komoly társadalmi problémákat boncolgatnak, a klipben pedig megjelenik Pikali Gerda színésznő és Rékasi Károly színész is. A dal nagyon hamar a közönség kedvencévé vált, a koncerteken már mindenki együtt énekli a sorokat Kowával. Az új album munkálataiban különleges vendégelőadók is közreműködtek. Hogy kik ők pontosan és hogyan segítették a zenekart, kiderül a Pezsgő című műsor keddi adásából! A Kowalsky meg a Vega zenekar Varázsszavak című albuma tehát április 5-én jelenik meg. A srácokkal legközelebb április 16-án, a HALL-ban találkozhat a debreceni közönség.   Kowalsky meg a Vega rajongó vagy? Klikkelj a Hajdupress Facebook-oldalára, ahol egy játékra invitálunk! Ha melléd áll a szerencse, egy Kowalsky meg a Vega koncert DVD-vel és egy dedikált plakáttal gazdagodhatsz!

Országváltó különkiadás: Antarktisz

Néhol 320 km/h sebességgel fújó szél és -50 fokos átlaghőmérséklet. Ez az Antarktisz. Császárpingvin óvoda és a világ legnagyobb jéghegye a maga 487 ezer km²-ével. Ez is az Antarktisz. Ebbe a varázslatos és egyben félelmetes világba szeretnénk elkalauzolni Önöket. Tudták, hogy egy császárpingvin akár 20 percig is képes 550 km-es mélységig merülni? És arról hallottak már, hogy az Antarktiszon található a világ legextrémebb sivataga? Ez a terület rendszeresen Mars-szimulációs kísérletek helyszíne. Hiszen ilyen szélsőséges körülményeket szinte sehol máshol nem tudnának előteremteni. Szeretné tudni, hogyan húzta meg magát Ernest Shackleton, brit felfedező, amikor a Déli Sark meghódítására indult 1914-ben?Vagy hogy ehető lenne-e még az a konzerv, amit Robert Falcon Scott kutató hagyott hátra az Antarktiszon? Az Országváltó riporterének, Balogh Zsuzsannának feltett szándéka ezeket kideríteni. Az alábbi linken szavazva hozzásegíthetik őt a kivitelezéshez!

Transzvesztita a Púderben

Megyeri Csilla elsők közt hívott meg új beszélgetős műsorába egy transzvesztita vendéget, akivel anno még egy strandon találkozott. “Ricsi” a debreceni Alföld Tv Púderében őszintén mesélt az elmúlt 19 évéről. A képek többek között a felvételkor készültek. A mozikban január 28-tól látható a Dán lány c. dráma, ami egy megtörtént eseményeket feldolgozó történet: Lili Elbe (1882-1931) feltehetően interszexuális ember volt, az elsők egyike, akin nemátalakító műtétet hajtottak végre. Einar Wegenerként született Dániában, ezen a néven sikeres tájképfestő volt, és élete nagy részét férfiként élte le. 1930-ban jelentkezett be a drezdai női klinikára. Ötödik, méhbeültető műtétét azonban csak három hónappal élte túl, halálát feltehetően szervkilökődés okozta. Eddie Redmayne fantasztikus alakítást nyújt az életrajzi filmben, viszont köztünk is élnek hasonló identitású emberek, akiket gyakran elítélünk. Van egyfajta sztereotípia a társadalomban, hogy a transz-szexualitás életstílus csupán, mely egyszerűen kitűnni vágyást és maszkabált jelent, miközben teljesen másról van szó! Kutatók szerint a változás már az anyaméhben elkezdődik. Ez a fiú (Ricsi) őszintén mesél az érzéseiről, a szüleivel való kapcsolatáról és arról, hogy hogyan viszonyulnak hozzá az emberek. Hamarosan rá is műtét vár. "Az egyik legelfogadottabb meghatározás szerint transzneműek azok az emberek, akiket valamilyen neműnek soroltak be – legtöbbször születéskor és a nemi szerveik alapján, de ezt a nemi szerepet magukra nézve téves vagy hiányos megjelölésnek találják. Magyarul nem érzik jól magukat abban a testben, amibe születtek. Ide sorolható a Púderben szereplő Ricsi is, akinek minden álma, hogy Nőként élhessen tovább, mégpedig Annabella Szonjaként. A műsor készítői próbálták viccesre venni a figurát, hisz egy provokatív és szórakoztató műsorról van szó, ezért másik vendégként az egykoron Budapest utcáin párducmintás alsógatyában rohangáló Johnny Gold-ra esett a választásunk, aki poénjaival színesítette a tabudöntögető témát. Az egykori celeb időközben megkomolyodott és családapaként éli mindennapjait. Ricsi pedig a beszélgetés óta Budapesten egy produkciós cégnél transz előadóművész, illetve önismereti tréninget tart tranvesztitáknak. Jó szórakozást kívánunk! (Púder c. műsor jobbra, fent)

B.U.É.K. 2016!

Biztosra vehető, hogy mindenki más szemmel tekint vissza 2015-re. Volt olyan, akinek sikeres és boldog volt, s bizonyára olyan is akad, akinek kevésbé sikerült jól ez az esztendő. Az viszont tény, hogy a végére értünk, így eljött egy újabb jókívánság ideje. 2015-ben mi boldogok voltunk, s örömünkhöz, boldogságunkhoz, leginkább Önök járultak hozzá, Kedves Olvasóink. Számunkra ugyanis a siker mércéje legfőképpen az, hogy hányan tisztelnek meg bennünket azzal, hogy elolvassák híreinket, tudósításainkat, publicisztikáinkat, hányan érzik magukénak a hajdupress.hu-t. 2015 remekül megmutatta, hogy egyre többen, és egyre szívesebben taroznak e népes táborhoz. Azt szokták mondani, hogy egy szakácsnő számára nincs nagyobb dicséret annál, ha többször is szednek a főztjéből. Nos, így vagyunk ezzel mi is, magunknak azt kívánjuk 2016-ra, hogy legalább annyival nőjön olvasótáborunk, mint idén, s ezzel mi  megelégszünk. Végezetül pedig engedjék meg, hogy valamennyi kedves és leendő olvasónknak sokkkal boldogabb és sikeresebb új esztendőt kívánjunk, mint 2015 volt, ezzel a kívánsággal biztosan nem lövünk mellé. B.U.É.K.!

Bori és a világjáró hátizsák – a backpacker.hu története

“Indiában úgy két percenként akarnak neked valamit eladni Goa partjainál. Folyamatosan mondtam az eladóknak: nem kell kendő, nem kell nadrág. Nem kellenek ékszerek, nem kell semmi, köszönöm. Beletúrtam a lábam a homokba és elismételtem: nincs szükségem semmire.” Rácsok mindenütt körös-körül. Szabályos börtön a kiságy. Vajon, ha a feje átfér, már ki is tudna bújni?Sikerül. A kétéves Bori eufórikus örömében hamarosan a lépcsőházban találja magát. Átjárja a határtalan szabadság, a bizsergető kiváncsiság érzése. A Vándorvágy. “A vándorvágy az, aminek a segítségével én én lehetek. A társ, ami arra sarkall, hogy soha ne álljak meg, hogy legyőzzem a félelmeimet, hogy elhiggyem magamról, hogy képes vagyok rá, hogy folyamatosan tanuljak, lássak és felfedezzek. Így lettem hátizsákos utazó. Olyan ember, aki nem azért megy, hogy odaérjen. Aki nem fél attól, hogy elveszik, mert tudja, hogy az lehetetlen.” -meséli Vigh Bori, a mára több, mint 40 országot bejárt világutazó, a backpacker.hu blog szerzője.  Tangó Buenos Aires-ben Álmodozunk. Lottó nyereményről, nagy utazásról, arról, hogy megnézzük az igazi argentin tangót Buenos Aires-ben. “Majd, ha lesz több pénzem.” “Egyszer, ha úgy alakul.” Bori úgy döntött, hogy az álmokból feladatokat kovácsol és a “majd”-ból és “egyszer”-ből végre “most” lesz. 24 évesen átutazta a fél világot egy kis tangóért. “Nem tudom, és nem is akarom eldönteni, hogy melyik volt a nagyobb élmény, az hogy tényleg láttam a táncosokat, vagy az, hogy eljutottam odáig, hogy láthassam. Olyan élmény volt ez, ami megalapozta az egész hátralévő életemet: ma már tudom, hogy mindenre képes vagyok, amit a fejembe veszek. “ Egy digitális nomád bakancslistája Hullámlovaglás Uruguay-ban? Pipa. Rózsaszín delfinekkel úszás az Amazonas-ban? Pipa. Bori bakancslistája feladatokkal van tele. Segített neki megtanulni spórolni és áldozatokat hozni. Olykor már szinte boldogan mondott le dolgokról, mert tudta, hogy ez szükséges ahhoz, hogy elérje a célját.  “Hogyan döntöm el, hogy hova menjek? Kinézek egy időpontot és megnézem hova mennyi a jegy akkor. Így kerültem Indonéziába is 2013-ban. Most találtam meg a jegyzeteim.” Amellett, hogy az olcsó repülőjegy keresés fekete öves mestere lett, szállások tekintetében is mindig megtalálja a lehető legkedvezőbb, vagy akár ingyenes megoldást. Ugyanis, ha nincs arra pénzünk, hogy Cuba Librét szürcsölgetve várjuk a viziaerobikot a négycsillagos szálloda medencéjének partján, akkor őrizhetünk házat szállásért cserébe akár Bali-n (www.trustedhousesitters.com). Vagy kölcsön vehetjük valakinek a kanapéját Új-Zélandon (www.coushsurfing.com). Aztán, ha útközben elfogy a félretett pénzünk, lehet belőlünk Borihoz hasonló digitális nomád is. “Ez egy olyan életforma, ahol a munkádat magaddal viszed, és nem egy irodában dolgozol. Ehhez nem csak kalandvágy kell, de olyan munkakör is, amihez nem kell személyes jelenlét. Online marketing, tele-sales, support, programozás, design de még akár egy építész is.” “Nem költöttem pénzt ruhákra, fölösleges dolgokra.” Volt “A ruha” és “A pulcsi”, ahogy többször említi ruhatárát a blogon. Azt mondja, a fülhallgatójáról nehezen tudna lemondani, olykor a hajvasalót azért hiányolja, azt azonban teljesen átértékelte, hogy valójában mi a fontos számára. “A kis hátizsákom megszabta a határokat, és csak egy kevéske dolgot vittem magammal, amire valóban szükségem volt. És amikor megtanultam nem kötődni a kedvenc tárgyaimhoz, hihetetlen szabadság érzést kaptam.” És, hogy hogyan lehet megtanulni elengedni, hálásnak lenni, alázattal és tisztelettel fordulni mások felé? Vannak helyek, sorsok, melyeket látva más szemmel nézzük a saját életünket is. Így volt ezzel Bori is, amikor Indiában, Varanasi-ban járt. Ez a pusztító isten, Shiva városa. Ide meghalni jönnek az emberek. Azok, akik nem akarnak újjászületni. “Ott és akkor megértettem, mennyi mindenem van, amit nem szeretnék elveszíteni és ezekért a dolgokért mély hálát éreztem. Rájöttem, hogy nincs szükségem semmire. Elfogadom, amit kapok és elengedem, amit el kell engednem. Egy olyan békét kaptam ettől a helytől, amit azóta is a szívemben hordok.” Aki szeretne még többet megtudni a hátizsákos utazásokról Indiában, Dél-Amerikában, vagy Indonéziában, azt Bori a Hortobágyi Rántott Vombat blog szerzőjével, Nagy-Szabó Orsival együtt szeretettel várja december 14-én este hat órától a debreceni Ifjúsági Házban! Az esemény részleteiről bővebb információ ezen a linken található. E mellett hamarosan mindketten az Alföld TV Országváltó című műsorának is vendégei lesznek! Balogh Zsuzsanna  

Gyűjts Te is csokit! Mi már megtettük +fotók

A Bihari Állami Gondozottak Egyesülete, a Kőr Dáma Egyesület, a ColorPlay és a Debreceni Polgárőr Egyesület közös szervezésében újra kezdetét vette a Csoki Gyűjtő Akció. Szeretnék, ha a programba idén is bekapcsolódna számos köznevelési intézmény, közintézmény, civil szervezet, hatósági szerv, médiapartner és cég.  A tavalyi sikeres akció keretében sikerült 1000 nehéz sorsú gyermek ünnepét szebbé, édesebbé tenni – idén is ez a kitűzött cél. Központban a Fórum. Pénteken az Alföld Televízió és a hajdupress.hu munkatársai is hozzájárultak a kezdeményezés sikeréhez. A 2014. évhez hasonlóan ez évben is több gyűjtőpontot építenének ki egy nagy és egységes hálózat formájában. A program fő gyűjtőhelye idén a Fórum Debrecen, ahova egy nagy gyűjtőládát helyeznek ki.  Az akció záró rendezvényét a LOVARDA Hallgatói Kulturális és Konferenciaközpontban (2015. december 15-én 17.00 órától) rendezik meg, ahova közel 1000 nehéz sorsú gyermeket hívunk majd meg. Az átadó ünnepségen részt vesz Dr. Barcsa Lajos, Debrecen város alpolgármestere, valamint Rácz Róbert, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is. A rendezvényen az édességek átadása mellett a gyermekek találkozhatnak majd újra a Mikulással is, valamint zenés gyermekműsorral és sztárvendégekkel is meglepik őket. A szervezők kitűzött célja, hogy idén is egy nagy közösségi összefogás keretében varázsoljanak mosolyt a nehéz sorsú gyermekek arcára. Csatlakozás a Csoki Gyűjtő Akcióhoz Idén is várják munkahelyek, iskolák, egyéb intézmények jelentkezését, ahol kollektíven szeretnének gyűjteni édességeket a nehéz sorsú gyermekek részére.  Idén nem helyeznek ki ládákat az intézményekbe! A csatlakozó gyűjtőpontok közösségei kollektíven gyűjthetik az édességeket. December 9. és 11. között a Csoki Gyűjtő Akció Mikulása körbejárja a gyűjtőpontokat üres puttonyával, hogy összegyűjtse az iskolák felajánlásait, amit az átadó ünnepségre kismanói becsomagolnak a nehéz sorsú gyermekek részére. Kapcsolat: Buzás Lajos - Bihari Állami Gondozottak Egyesülete (társszervező) csokigyujtes@bage.hu | 0630 213 79 86 | www.bage.hu/csokigyujtes | www.facebook.com/csokigyujtes