TIME DATE
Ma Fülöp és Evelin nap van.

2020-05-10 14:15:06 / Szerző: HajduPress

Zivataros napok jönnek

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Változékony időjárás jön, hétfőn még 25-30 fok körüli, kedden már csak 17-18 fok körüli legmagasabb nappali hőmérséklettel - közölte az OMSZ.

Hétfőn a nap első felében napos, fátyolfelhős idő várható, majd délutántól nyugat felől erőteljesebb felhősödés kezdődik, és a késő délutáni, esti óráktól elszórt jelleggel már kialakulhat zápor, (akár heves) zivatar. A délnyugati, déli szelet erős, főként a Dunántúl északi felén többfelé viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a nyugati megyékben jobbára 21 és 25, keletebbre 26 és 30 fok között valószínű.

Kedden éjszaka a hidegfront délkelet felé átvonul az ország fölött, felhőzetéből többfelé alakul ki zápor – nagyobb eséllyel a déli és keleti megyékben –, zivatar. Egy-egy heves zivatar sem kizárt. A nap első felében még sok marad a felhő, majd délután szakadozik, csökken a felhőzet. Napközben helyenként fordulhat elő záporeső. Az északnyugati szelet sokfelé viharos lökések kísérik, majd estére jelentősen gyengül a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 16 között valószínű, északnyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten enyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 11 és 18 fok között valószínű.

Szerdán nagyobbrészt felhős idő várható. Elszórtan zápor, esetleg zivatar kialakulhat. A kezdetben déli, délkeleti irányú szél északkeleti, északi irányba fordul és néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, de a szélvédett, főként északi, északkeleti helyeken gyengén fagyhat is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 23 fok között valószínű, északon várhatóak az alacsonyabb, délen a magasabb értékek.

Csütörtökön eleinte többnyire erősen felhős, borult idő várható, majd délután észak felől szakadozhat, csökkenhet a felhőzet. Kezdetben még többfelé valószínű eső, zápor, majd a nap második felében inkább már csak helyenként alakulhat ki záporeső. Az északias irányú szelet erős lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 20 fok között valószínű.

Pénteken változóan felhős időre számíthatunk, helyenként kisebb eső, zápor is kialakulhat. A változó irányú szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű.

Szombaton nagyobbrészt felhős időre számíthatunk, elszórtan eső, zápor esetleg zivatar is kialakulhat. A délies irányú szél megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 26 fok között valószínű


A rovat legfrissebb cikkjei

Jogsi és gyerekülés nyista, viszont voltak 6-an a Suzukiban
166-tal tolta Hadháznál: íme a rendőrségi fotó
Dráma Földesen
Csapadékosan int búcsút a május
Árokba borult egy autó Berekböszörményben

Hozzászólások