°C
TIME DATE
Ma Hella nap van.

2017-09-12 12:32:36 / Szerző: HajduPress

Virtuális valóság, Debrecenből nézve

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

A virtuális valóság az oktatásban és a mindennapi életben való hasznosításáról, valamint további infokommunikációs megoldásokról tanácskoztak a Debreceni Egyetemen, a 8. alkalommal megrendezett nemzetközi CogInfoCom szakmai konferencián.
 

A kognitív kommunikáció egy új tudományterület, amely azon a felismerésen alapszik, hogy a közeljövőben teljesen átalakul az ember kapcsolata az informatikai, a robotikai és a kommunikációs eszközökkel, amelyek egyre összetettebb módon olvadnak össze az ember természetes képességeivel, kiegészítve azt. Ezen fejlesztések felhasználási területeiről tanácskoztak a Debreceni Egyetem Informatikai Karán a nemzetközileg is elismert CogInfoCom konferencián, amely 2010-es tokiói indulása óta idén tért vissza a tudományterületet megalapozó magyar kutatókhoz. A terület kutatását közel 10 éve a Debreceni Egyetem a Széchenyi Egyetemmel és a Budapesti Műszaki Egyetemmel közösen indította el, mely mára kiemelt tudományos területté nőtte ki magát, számos iparág felismerve a kognitív infokommunikáció jelentőségét.

A virtuális téren alapuló oktatási módszerekkel már a Debreceni Egyetem informatikai karán is találkozhatnak a hallgatók, amelyek hasznosságát már tudományos kutatások is alátámasztják.

A konferencia debreceni állomása nemzetközileg is egyedülálló, hiszen a világon itt foglalkoznak először tudományos színvonalon a virtuális valóság kérdésével, amely meghatározhatja a jövő oktatását, de az ipar számára is hasznos megoldásokkal szolgálhat, hatékonyabbá, olcsóbbá, és érthetőbbé téve azt.

Fotók: Pénzes László


A rovat legfrissebb cikkjei

Kihelyezett tanszéket hozott létre a BorsodChem Zrt. és a Debreceni Egyetem
Sport és tudomány: íme a kutatási eredmények
Arany jubileum a Műszaki Karon
Kettős jubileum a szívsebészeten
Egykori betegeket vár fogadással a Szívsebészet

Hozzászólások