°C
TIME DATE
Ma Eszter és Eliza nap van.

2017-07-03 14:33:55 / Szerző: HajduPress

Világsztárokkal szülinapozik az idén 10 éves Campus Fesztivál

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Az idén tízéves Campus Fesztivál július 19-től 23-ig a jubileumhoz méltó programokkal, izgalmas, sokszínű kínálattal várja majd a közönséget a debreceni Nagyerdőbe - közölték a szervezők a fesztivál beharangozó sajtótájékoztatóján hétfőn, a Nagyerdei Stadionban.

    
Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató kiemelte: a Campus az ország egyik legnagyobb nyári könnyűzenei eseményévé vált, ahol tavaly 98 ezren szórakoztak, az idén ennél is több látogatót várnak. A legnépszerűbb hazai előadók mellett a fesztivál vendége lesz a The Prodigy, Lukas Graham, Alle Farben, a holland Bingo Players, Debrecenbe érkezik Charlott Boss, azaz Nod One's Head, illetve a kilencvenes évek legnépszerűbb eurodance párosa, a 2 Unlimited is - fűzte hozzá.


Kellemes környezetben, idén is a jól bevált helyszínen, a Nagyerdőn zajlik majd Debrecenben a Campus Fesztivál, melynek tavaly rekordszámú látogatója volt – akkor 98 ezren voltak kíváncsiak a rendezvényre. A fesztivál nemcsak a debrecenieknek, hanem a régión túlról érkezőknek is fontos találkozási pontja lett az elmúlt években. Ezt már Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere mondta a Campust Fesztivált beharangozó sajtótájékoztatón. Kifejtette: a rendezvény turisztikai és kulturális szempontból is jelentős a városnak.

A fesztiválhoz több városi intézmény is csatlakozik különféle programokkal, úgy mint a Csokonai Nemzeti Színház, a Méliusz Juhász Péter Könyvtár, az Agóra Tudományos Élményközpont és a Debreceni Művelődési Központ. A hagyományokhoz hűen a fesztiválon a Debreceni Egyetem is képviselteti magát. A zenei programok mellett dumaszínházzal, színházzal, közéleti és irodalmi beszélgetésekkel is várják a közönséget 17 programhelyszínen.

Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője bejelentette: az idei fesztiváli szezon zárultával kezdeményezi Balog Zoltánnál, az emberi erőforrások miniszterénél a hazai fesztiválstratégia áttekintését, a támogatási rendszer újragondolását. Az országgyűlési képviselő elmondta, a kormány idén 65 millió forinttal támogatja a Campus Fesztivált, mely a meglévő Artisjus-díja mellé idén nemzetközi elismerést is kapott: a legkomolyabb európai minősítő szervezet, az EFFE a legmagasabb szintű minősítéssel tüntette ki a debreceni rendezvényt. Elhangzott továbbá, hogy a fesztiválozók könnyebb közlekedése érdekében a DKV idén is indít éjszakai járatokat a fesztivál időtartama alatt, ezúttal már a 0. naptól. A fesztivállal kapcsolatos naprakész információkat a Campus 2017 mobil alkalmazáson találhatnak az érdeklődők.

Fotók: hajdupress.hu, Bakos Attila


A rovat legfrissebb cikkjei

Eurovíziós Dalfesztivál: döntős az AWS
Elvitték Lukács Laci autóját
Ez lett Budapest dala
Két vadonatúj számmal jelentkezik az ABBA
Hatalmas zúzás lesz a Roncsban

Hozzászólások