TIME DATE
Ma Árpád nap van.

2017-01-04 10:35:44 / Szerző: HajduPress

Világhírű lehet a debreceni sültkrumpli

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Az Igen Debrecen immáron negyedik alkalommal rendezte meg 3 hónapos startupper képzését, melynek célja az innovatív ötletek megvalósítása vállalkozói keretek között. A képzés hagyományosan döntővel zárult, ahol kihirdették a nyertes csapatot.
 

Virtuális valóság, közösségi alkotótér gyerekeknek, minőségi sültkrumpli, genomika, nyomógombos parfüm és chat optimalizációs szoftver – ezekkel az ötletekkel versengett kedd este a Debrecenben az a hat, fiatalokból álló csapat, akik terveikkel kezdő vállalkozást szeretnének elindítani. Az Igen Debrecen egy gyakorlatorientált, innovátor és startupper képzés, melyben a megfelelő elméleti háttér mellett a gyakorlat központú, vállalkozói életben hasznos tudást helyezik előtérbe. Célja, hogy a résztvevők valódi céges környezetben valósíthatják meg az ötleteket, csapatban dolgozva.

A zárórendezvényen a csapatok két percben bemutatkozhattak, majd további nyolc percben a szakmai zsűri kérdezett tőlük. A csapatok korábban kaphattak voksokat az egyik közösségi oldalon és a rendezvényen a közönségtől is. Ezekből és a zsűri döntéséből megszületett döntés alapján a nyertes csapat a Funky Fries lett, mely egy sültkrumpli-ötlettel rukkolt elő.

A csapat bemutatkozása során a zsűrinek is lehetősége nyílt megkóstolni a különleges sültkrupmlit. A fiúk elmondták, nagyon örülnek a győzelemnek, terveik között szerepel, hogy egy éven belül építenek két Funky Fries triciklit, amellyel az országot járva a fesztiválokon felmérik az igényeket, és még tovább tökéletesítik a krumplijukat, hogy a lehető legjobb termékkel jöjjenek elő.

Fotók: Pénzes László


A rovat legfrissebb cikkjei

Gázolás a Tócóskertben - FOTÓK
A pia miatt szólt a pultos és a benzinkutas a rendőröknek
Idén is megnyitotta kapuit az Add tovább házikó - GALÉRIA
Stratégiai megállapodást kötött az NI Hungary a szakképzési centrummal Debrecenben
Meghalt a híres debreceni történész

Hozzászólások