TIME DATE
Ma Zsuzsanna nap van.

2020-02-12 10:10:28 / Szerző: HajduPress

Viharkárok Hajdú-Biharban: íme az összesítés

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Kedden a szél miatt több műszaki beavatkozásra vonultak a kataszrófavédelmi egységek. A hivatásos tűzoltók mellett legtöbbet a komádi önkormányzati tűzoltóknál szólaltak meg szirénák. 

Kedd délelőtt Berettyóújfaluban, a Honvéd utcában egy tizenkét méter magas tölgy fa egyik ága egy iskola udvarára hasadt, majd egy távközlési kábelen fennakadt. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el az ágat. Egy családi ház tetőcserepét a szél három négyzetméteren megbontotta Komádiban, a Csokonai utcában. A komádi önkormányzati tűzoltók kihúzós létrán keresztül kézi erővel avatkoztak be. Kora délután Debrecenben, a Bornemissza utcában egy kiszáradt fa a gyalogos forgalmat veszélyeztette.

A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították a fát. Földesen, a Kállay utcában egy lakóház lemeztetejét a szél megbontotta, a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók dugólétrán keresztül kéziszerszámokkal a lemezeket rögzítették. Hajdúnánáson, az Ady Endre körúton egy fenyőfa veszélyesen megdőlt, lakóházat veszélyeztetett. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre. Hajdúszoboszlón, a Kossuth utcában egy hét méter magas fa egyik ága lehasadt, a város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrészt használtak.

Egy nagyméretű fa veszélyesen megdőlt, egy lakóházat veszélyeztetett kedd délután Debrecenben, a Kard utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltó avatkoztak be. Hajdúszoboszlón, a Kálvin téren egy iskola tetőszerkezetét megbontotta a vihar. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán keresztül kéziszerszámokkal a lemezeket eltávolították. Szintén a szél bontott meg egy lakóépület lemeztetejét Komádiban, a Nagysándor József utcában. A komádi önkormányzati tűzoltók dugólétrán keresztül kéziszerszámokkal eltávolították a lemezeket. Komádiban, a Dobó utcában egy nagyméretű fa lakóházra dőlt, a komádi önkormányzati tűzoltók avatkoztak be motoros láncfűrésszel.

A rovat legfrissebb cikkjei

Nagy a baj Monostorpályiban, tűz ütött ki egy házban
Fiatal tűzoltók kezdik meg szolgálatukat Püspökladányban
Újabb fásítási program indul Hajdú-Biharban
Fotók: ebből a roncsból könnyű sérülésekkel szállt ki
Agyonvert kutyákat találtak Hajdúsámson mellett

Hozzászólások