TIME DATE
Ma Árpád nap van.

2020-02-10 17:31:56 / Szerző: HajduPress

Vihar - Több Budapestet érintő repülőjáratot kellett törölni

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Több Budapestet érintő repülőjáratot kellett törölni hétfőn az Európa-szerte viharos időjárás miatt - közölte a Budapest Airport Zrt. vállalati kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgatója az MTI-vel.
 

    
Valentínyi Katalin tájékoztatásában kiemelte: a Budapest Airport már a délelőtt tájékoztatta az utasokat, hogy a Nyugat- és Közép-Európa felett végigvonuló Ciara viharciklon miatt járattörlések és fennakadások várhatók a menetrendben. Hétfőn ez 11 járatpárt (indulót és érkezőt) érint. Azonban - mint kiemelte - a járattörléseket nem a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környezetében tapasztalható időjárás, hanem a célállomás repülőterének időjárása indokolja. Törölt járat esetén az utasokat arra kérik, hogy vegyék fel a kapcsolatot a légitársasággal.
    
Azt írta: jelenleg 32-35 csomós szél fúj a repülőtér környezetében, később délután azonban ennél erősebb, akár 47 csomós (körülbelül 90 kilométer/órás) erősségű szél várható. A szél iránya keresztirányú, majdnem teljesen merőleges a futópályákra - tette hozzá.
    
Jelenleg a budapesti repülőtér forgalma és a járatok kiszolgálása zökkenőmentes - közölte Valentínyi Katalin.
    
Az Országos Meteorológiai Szolgálat Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyére másodfokú, a többi megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki hétfőre a viharos szél veszélye miatt.


A rovat legfrissebb cikkjei

Koronavírus: változik a magyarországi adatok közlése
Friss adatok: 492 fertőzött, újabb halálos áldozat
502 magyar kerül hatósági karanténba
Áder János is aláírta a koronavírus-törvényt
Újabb javaslatcsomag a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarától

Hozzászólások