°C
TIME DATE
Ma Szt. István és István nap van.

2017-04-08 06:55:55 / Szerző: HajduPress

Veszély: allergiás vészhelyzetre való gyógyszert hívnak vissza

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Allergiás vészhelyzetre tartalékolt gyógyszert hív vissza elővigyázatosságból a betegektől és von ki a forgalomból az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI). Az EpiPen Junior 150 mikrogramm oldatos injekció 6ED117G számú gyártási tételéről, valamint az EpiPen 300 mikrogramm oldatos injekció 6FA292G számú gyártási tételéről van szó - közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.

    
Azt írták, hogy az EpiPen rovarcsípések vagy marások, ételek vagy gyógyszerek által kiváltott anafilaxiás sokk vagy allergiás reakció sürgősségi kezelésére alkalmazható.
    
A gyógyszer forgalomba hozatali engedélyének jogosultja, a Meda Pharma Hungary Kft. "az előre töltött toll aktiválásának potenciális hibája miatt", elővigyázatosságból kezdeményezte az érintett gyártási számú tételek kivonását és visszahívását.
    
Az OGYÉI úgy ítélte meg, hogy az említett tételek nem felelnek meg a forgalomba hozatali engedélyben rögzített követelményeknek.
    
Az intézet a biztonságuk érdekében arra kéri a betegeket, hogy ellenőrizzék a házi patikájukban található gyógyszer csomagolásán a gyártási számot, és ha egyezik az említettek valamelyikével, vigyék vissza a gyógyszertárba a készítményt.
    
Ha a patikában található más szám gyártási számú EpiPen, akkor a hibás tétel becserélhető rá. Ha nincs olyan, akkor helyettesítő termékként az Anapen Junior 150 mikrogramm/0,3 ml oldatos injekció, valamint az Anapen 300 mikrogramm/0,3 ml oldatos injekció alkalmazható írták.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Nagyon fontos esemény volt Berettyóújfaluban: fotók
200 ezer magyar lehet gyógyszerfüggő
Romániában is felbukkant a rovarirtóval szennyezett tojás
Melege van? És a kutyájára gondolt már?
Nagyszabású sportnap lesz Debrecenben

Hozzászólások