TIME DATE
Ma Tünde nap van.

2020-05-22 16:41:07 / Szerző: HajduPress

Véradásra buzdítja az egyetemistákat az Országos Vérellátó Szolgálat

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Véradásra buzdítja a Debreceni Egyetem hallgatóit az Országos Vérellátó Szolgálat. A várhatóan megnövekvő vérigény kielégítése, és a hazai egészségügy működésének segítése érdekében számítanak a debreceni egyetemisták önkéntességére is.

A járványhelyzet miatt elmaradt műtétek megkezdése, valamint az egészségügy újraindítása miatt fokozott vérfelhasználásra készül az Országos Vérellátó Szolgálat. A Debreceni Egyetem eddig is számos véradóeseménynek adott helyszínt, ezek az alkalmak azonban a pandémiás helyzet következtében elmaradtak.

Az Országos Vérellátó Szolgálat emiatt kiemelten fontosnak tartja az egyetemi hallgatók minél nagyobb létszámban történő önkéntes részvételét a véradásban, így biztonságosabbá válhat az egészségügyi intézmények vérellátása is.

A szervezet reményei szerint a hallgatók mozgósításával a további időszakban is zökkenőmentesen lehet majd megbirkózni a jelenlegi helyzet kihívásaival. Arra kérnek minden segítő szándékú egyetemistát, hogy adjon vért. A helyszínekről és időpontokról az Országos Vérellátó Szolgálat weboldalán lehet tájékozódni.

(hirek.unideb.hu)


A rovat legfrissebb cikkjei

Szépülnek a Debreceni Egyetem köznevelési intézményei
Új együttműködésekről egyeztettek a Debreceni Egyetemen
Lesz yoUDay, az egyetem napja 2020-ban is
Nyári Egyetem az online térben
Munkaerőpiac és HR a koronavírus után

Hozzászólások