TIME DATE
Ma Ottó nap van.

2020-06-16 16:28:12 / Szerző: HajduPress

Véget ért az aszályos időszak

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
A június országunkba is meghozta a kiadós csapadékot, valamint a viharokat és a zivatarszezont. Mi lehet, hogy már nagyon-nagyon unjuk az esős időszakot, azonban a mezőgazdaságnak igenis jól jött a csapadékos időszak, a bő esőzés. Az agrárágazat beszámolója szerint a földek már jóideje szomjazták az esőt, hiszen március derekától alig-alig hullott csapadék az országban. 
A május hónaphoz fűzött remények és népi jövendölések is elmaradtak, hiszen a tavalyi átlaghoz képest a május sem mutatott igazán kiugró értéket, mennyiséget a lehullott csapadék terén.

Azonban a június meghozta a várt fordulatot, hiszen meleg és nedves légtömegek érkeznek Magyarország fölé. A májusi zivatar ugyan megkésve, de úgy látszik megérkezett hazánkba is. A zivatarszezon is beindult, a viharok egyre hevesebbek és több helyen sajnos kárt is okoztak. Az áztató eső viszont minden növény számára életető, így az agrárágazat is fellélegezhet, hiszen jó terményt ígérnek. 

Az időkép.hu előrejelzése szerint a meleg, száraz idő a következő napokban nem fog visszatérni, szerdán és csütörtökön továbbra is sokfelé várható kiadós csapadék, majd hétvégére csökkenhet a csapadékos idő esélye, azonban készüljünk esernyővel.

A rovat legfrissebb cikkjei

Egy fiatal nő életét vesztette balesetben a 4-esen
Ez jön: felhőszakadás és hőség
Elsodortak egy embert az M2-esen
Látott már kocka alakú görögdinnyét? És még magyar is
Fokozatosan nyitja újra ügyfélszolgálati irodáit az E.ON

Hozzászólások