TIME DATE
Ma Albert és Lipót nap van.

2018-10-29 17:44:01 / Szerző: HajduPress

Végéhez közeledik az idei Nagytemplomi zenés áhítat sorozat

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
November 3-án (vasárnap) 18 órától Csorba Gergő orgonista, a Nagytemplomi gyülekezet kántora ad ingyenes koncertet „házigazdaként” a Debreceni Református Nagytemplomban, mely alkalommal lezárul az idei zenés áhítatok sorozata.


A hagyományokhoz híven a tavaszi és nyári időszakban minden hónap első vasárnapján zenés áhítatot tartanak a Nagytemplomban, ahol az Igei szolgálatot követően egy kisebb orgonahangverseny részesei is lehetnek az érdeklődők. Ebben az évben is számos elismert orgonaművész szólaltatta meg a Nagytemplomban a hangszerek királynőjét: Gárdonyi Dániel, Somogyi-Tóth Dániel és Sárosi Dániel orgonaművészek mellett Vad Péter és Andrássyné Mátyus Gabriella is tartott zenés áhítatot. A féléves koncertsorozatot a Nagytemplomi hangszer „házigazdája”, Csorba Gergő kántor-orgonista zárja játékával.


Csorba Gergő 1977-ben született Debrecenben. A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán szerezte gitártanár-kamaraművész diplomáját 2003-ban, egyházzenész végzettségét pedig 2004-ben. 2000-ben az Orgonaszakos Növendékek VI. Országos Találkozóján Salgótarjánban kiemelt nívódíjat kapott, majd 2006-ban a bécsi Zeneakadémia gitár szakán szerzett mesterfokozatot. A Debreceni Református Nagytemplom kántora rendszeresen ad orgonakoncerteket a hazai és külföldi közönség számára, legutóbb a Budavári Evangélikus Templomban tartott saját koncertet.
A vasárnapi zenés áhítaton Bach, Couperin, Vivaldi, Mendelssohn és Gigue darabok fognak felcsendülni. A koncertre a belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A rovat legfrissebb cikkjei

Emléktáblát állítanak a színészlegenda, Kóti Árpád emlékére
Harci törpe - A Kontroll nélkül című filmről
Mert egy a kenyér...
Szabó Magda, az ember, a nő, a feleség
Játéklehetőség nélküli játszmák - A Grönholm-módszer című előadásról

Hozzászólások