TIME DATE
Ma Orbán nap van.

2020-04-28 15:20:50 / Szerző: HajduPress

Vállalkozásokat segítő platformot hoztak létre Debrecenben

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
A helyi vállalkozások folyamatos tájékoztatásával és támogatásával bízta meg az önkormányzat az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központot - jelentette be Barcsa Lajos gazdaságért felelős alpolgármester kedden a debreceni városházán.

    A sajtóiroda közleménye szerint az alpolgármester azt mondta, a világot sújtó járvány és a következményeként kialakult gazdasági nehézségek egyidejű kezelése összetett feladatot jelent. Debrecen önkormányzata minden erejével azon van, hogy a lehetőségeihez mérten a legtöbb segítséget megadja a debrecenieknek és a gazdaság helyi szereplőinek. 
    "Meghosszabbítottuk a helyi adók befizetésének határidejét, a városi tulajdonú üzlethelyiségek bérleti díjára kedvezményeket lehet érvényesíteni a válsághelyzetre tekintettel, illetve a gazdasági szereplők igényeit figyelembe véve alakítjuk a tömegközlekedési menetrendet" - sorolta Barcsa Lajos. Jelezte: létrehozták a vállalkozásokat segítő platformot is. 

    Az utóbbit működtető EDC gazdaságfejlesztési központ igazgatója, Póser Zoltán hozzátette: a vállalkozások a business@edc.debrecen.hu e-mail címen, az edc.debrecen.hu, illetve a business.debrecen.hu honlapon keresztül léphetnek kapcsolatba a szervezetükkel, és az EDC munkatársai egy munkanapon belül megkeresik a vállalkozást a megadott elérhetőségen.
    Az EDC Debrecen egyebek között a kormány gazdaságvédelmi intézkedéseivel kapcsolatban felmerülő kérdésekben, a járvány elleni védekezéshez használt eszközök beszerzésének logisztikájában tud több segítséget nyújtani - mondta az igazgató. Hozzátette: várják azon cégek jelentkezését, akiknek szükségük van segítségre a beszerzésben, és azokat is, akik szállítani tudnak védőfelszereléseket.

    Az EDC emellett tanácsadó segítséget biztosít az adó- és járulékkedvezmények érvényesítéséhez, és támogatást nyújt a munkaerőpiac komoly változásai miatt állás nélkül maradt debreceniek munkahelykeresésében, valamint a munkaerőhiánnyal küzdő cégek toborzásában. A helyi termelőket online "termelő kereső" felülettel segítik, támogatva ezzel a kommunikációt a lakosság, a szolgáltatók és a helyi termelők között - részletezte Póser Zoltán. 
    Hozzátette: a Debrecen Városi Alap nyújtotta lehetőségről is informálják a hozzájuk fordulókat. Az alapon keresztül a helyi vállalkozók olyan ígéretes fejlesztési, beruházási lehetőségek megvalósításához kaphatnak finanszírozást, amely az üzleti megtérülésen túl közvetlenül vagy közvetett formában segíti a régió fejlődését is.

(MTI)

A rovat legfrissebb cikkjei

Ötmilliárdos pályázat elektromos autókra és robogókra!
Erősödött a forint estére
Négy egyetemi startup együttesen 60 millió forintos befektetést nyert el
A második műszak is elindult a győri Audinál
Rövid tőzsdei hírek

Hozzászólások