TIME DATE
Ma Fülöp és Evelin nap van.

2020-05-12 07:39:19 / Szerző: HajduPress

Üzembe helyeztek 3 debreceni szökőkutat

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

A Debrecen város közigazgatási területén található szökőkutak, csobogók és ivókutak korábbi – 2020. április 15-re tervezett – üzembe helyezését a kialakult járványügyi helyzet miatt át kellett tervezni.

Figyelembe véve a szökőkutak városképi elhelyezkedését, illetve a Békás-tó esetében ökológiai szerepüket (a tó vízutánpótlását a csobogó biztosítja, a tóban működő levegőztető szivattyúk a tó élővilágának oxigénellátását is segítik), 3 szökőkút, illetve 1 csobogó – a Kossuth téri látványszökőkút, a Piac utca 16. szám előtt található szökőkút, valamint a Békás-tavi szökőkút és csobogó – üzembe helyezését rendelte meg a polgármesteri hivatal a Debreceni Vízmű Zrt-től. 

Az üzemkezdéshez szükséges munkálatok – a medenceszerkezetek állapotának felmérése, takarítása, illetve a gépészeti rendszerek felülvizsgálata – megtörténtek. A három kút, illetve a csobogó május 8-tól működhet.

Minden más szökőkút, csobogó és ivókút üzembe helyezése – amennyiben a járványügyi korlátozások lehetővé teszik – a közeljövőben lehetséges.


A rovat legfrissebb cikkjei

Két közlekedési baleset is történt Debrecenben
Szeretetebéd az állami gondozott gyermekek számára
Helló Nagyvilág, itt Guszti!
A mai nap legcukibb fotói
Online gyereknapi programmal készülnek a bábszínházak

Hozzászólások