°C
TIME DATE
Ma Eufrozina és Kende nap van.

2018-04-15 12:38:57 / Szerző: HajduPress

Unja a plakátokat? Ekkora tűnhetnek el

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Még valamivel több mint három hetük van az országgyűlési választáson indult jelölteknek és pártoknak arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.

    A választás után egy héttel az ország számtalan pontján láthatók még hirdetőtáblákra, hirdetőoszlopokra kihelyezett választási plakátok.
    A választási törvény szerint a szavazás napjához képest egy hónapon belül, tehát május 8-án 16 óráig kell eltüntetni e plakátokat. A jogszabály szerint a plakátot annak kell eltávolítania, aki azt elhelyezte, vagy akinek érdekében elhelyezték.

    Az önkormányzatok a határidő lejártát követően maguk is eltávolíthatják plakátokat, majd annak költségét kiszámlázhatják.
    A legtöbb önkormányzat a választási időszakra hirdetőtáblákhoz hasonló "kampányoszlopokat" helyezett ki a közterületekre; a jelöltek és a pártok ezekre ingyenesen ragaszthatták fel plakátjaikat, szóróanyagaikat. Az önkormányzatok így próbálták megelőzni a "vadkampányolást", vagyis azt, hogy a pártok aktivistái a plakátokat házfalakra, villanyoszlopokra, telefonfülkékre, aluljárók falára vagy hidakra ragasszák fel.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Nem vicc, nem fake news, tény: elkezdődött a fagyszezon
Könnygázgránáttól sérültek meg gyermekek egy rendőrségi bemutatón
Meteorológiai radarokat zavarhatnak vezeték nélküli eszközök
Halálosztó drog Ferihegyen: feladta magát a csempész
Ha most vonattal mész, ráfaragtál

Hozzászólások