°C
TIME DATE
Ma Auguszta nap van.

2017-08-08 17:31:42 / Szerző: HajduPress

Ujuj: válik a világ egyik leggazdagabbja

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Különválik feleségétől Roman Abramovics, a világ egyik leggazdagabb embere. Szakértők szerint a Londonban élő orosz üzletemberé lehet a világ egyik legdrágább válása, ha arra kerül a sor.

    
Az 50 éves Abramovics vagyonát legkevesebb hétmilliárd fontra (2350 milliárd forintra) taksálják. 
    
Az övé az angol labdarúgó bajnokság élvonalában szereplő és jelenleg címvédő Chelsea FC. Az üzletember 2003-ban 140 millió fontért vette meg a tönk szélén álló klubot, amely jelenleg a világ egyik legértékesebb csapata, értékét 1,4 milliárd fontra (470 milliárd forintra) becsülik.
    
Abramovics emellett az egyik első számú gyűjtője a modern művészetnek, kollekciójában sorakoznak Francis Bacon és Lucian Freud művei. 2008-ban 43 millió fontért vásárolta meg Bacon egyik triptichonját, Freudtól 17 milliós alkotása is van.
    
Szerte a világon vannak ingatlanai, Oroszországban állítólag négy, Franciaországban három - ebből egy Antibes-ban -, az Egyesült Államokban kettő. Londoni otthona a brit főváros Knightsbridge nevű előkelő negyedében található, 50 millió fontot ér. 
    
Övé a világ második legnagyobb jachtja. A 170 méter hosszú Eclipse 1,5 milliárd fontot (503 milliárd forintot) kóstál, két helikopterleszálló van rajta, 24 szoba és két medence.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Csak nők adják át a díjakat a hollywoodi színészcéh ceremóniáján
Jó ötlet? Életvégi partit tartott egy üzletember
Ne feledjük: 15 éve halt meg Schütz Ila
Havas Henriket felfüggesztette az ATV
Meghalt a szexuális bűncselekményekért elítélt PR-guru

Hozzászólások