TIME DATE
Ma Apollónia nap van.

2018-11-12 13:19:22 / Szerző: HajduPress

Újra indul a csokigyűjtő akció +fotók

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Hatodik éve indul a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete, a Debreceni Karitatív Testület, a Debreceni Kördáma Egyesület, valamint a támogatók együttműködésének köszönhetően csokigyűjtő akció Debrecenben. Az édességgel idén is rászoruló, nehéz körülmények között élő gyermekek ünnepét teszik szebbé a kezdeményezéshez csatlakozók - jelentették be a Fórum bevásárlóközpontban tartott hétfő sajtótájékoztatón.

Megkezdődött a „Csoki Gyűjtő Akció” Debrecenben. A rendezvény november 12-i sajtótájékoztatóján az akció szervezői, és támogatói számoltak be a legfontosabb tudnivalókról a gyűjtéssel kapcsolatban. Buzás Lajos, a Bihari Állami Gondozottak Egyesületének elnöke elmondta, számára kiemelten fontos a kezdeményezés.

„Nagyon sok követőnk van, akik csokit gyűjtenek. Ennek van egy üzenete: ezt állami gondozottak találták ki velünk együtt. Én is állami gondozottként nőttem fel, én, ha akkor kaptam volna ilyen nagy tábla csokikat az intézetben, akkor nagyon örültem volna neki.” - mondta Buzás Lajos.

A hat éves gyűjtés főládájának helyet adó debreceni bevásárlóközpont évekkel ezelőtt csatlakozott a kezdeményezéshez, az igazgatóság véleménye szerit ugyanis az ünnepek előtt nagyszámú látogató fordul meg az áruházban.

„Mi nemcsak egy bevásárlóközpont vagyunk: missziónk az, hogy ahol tudunk, segítsünk, mégpedig azzal, hogy a lehető legtöbb emberhez jutassuk el az üzenetet. Ez pont egy olyan üzenet, így karácsony közeledtével, hogy ne csak a bevásárlásra gondoljon az ember, hanem álljon meg, lassítson, és azoknak is adjon, akik tényleg rászorulnak.” - nyilatkozta Átányi Ajtony, a Fórum Bevásárlóközpont igazgatója.

A hétfői sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a gyűjtés mellett most a Nagykonyha Kft. és Kajás Robi jóvoltából ösztöndíjat kaphat egy olyan 8-14 év rászoruló gyermek, aki tanulásban, természettudományokban, sportban, vagy akár művészetekben kiemelkedő képességű. A támogatással egy tanítási év alatt anyagilag nyújtanak segítséget a pártfogók.

A kihelyezett gyűjtőládák bármelyikébe, vagy a City Taxi autóinál december 16-ig adhat le édességet az, aki szeretne csatlakozni a kezdeményezéshez. Az csokoládé szétosztására és az ösztöndíj nyertesének kihirdetésére december 18-án a LOVARDA Hallgatói Kulturális és Konferenciaközpontban kerül sor.

Fotók: Szilágyi Zoltán


A rovat legfrissebb cikkjei

Elmarad az autósmozis vetítés
Autós mozi lesz a Fórum tetején
Ritkán látható debreceni videó: monstrum a Fórumnál
Újra teljes a nyitvatartási idő a Fórumban
Óvintézkedések a Fórumban

Hozzászólások