TIME DATE
Ma Apollónia nap van.

2020-05-29 18:22:50 / Szerző: HajduPress

Újabb mérföldkőhöz érkezett a debreceni BMW-gyár építése

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Debrecen önkormányzata ingatlanfejlesztő cégén keresztül értékesítette a BMW Manufacturing Hungary Kft. részére az autógyár megépítésére szolgáló, ipari területet - írja közleményében az önkormányzat sajtószolgálata. Mint írják, a megállapodás szerinti vételár fedezetet nyújt az önkormányzat által az ingatlan megszerzésére és a közel 400 hektáros ipari terület kialakítására fordított valamennyi költségre.

A gyár építésére szolgáló terület a BMW Group részére a beruházás megvalósítására alkalmas műszaki állapotban átadásra került, azt a vevő átvette és a vételárat szerződésszerűen kifizette, az ingatlan tulajdonjogát megszerezte.
Az eredeti szerződésben foglaltakhoz képest a felek közös megegyezéssel néhány fejlesztési elem vonatkozásában határidő módosításokat fogadtak el. Ezen változtatások az ipari területen kívüli infrastruktúrákra vonatkoznak és illeszkednek a BMW beruházási ütemtervéhez, így semmilyen tekintetben nem akadályozzák az ipari területen belüli további fejlesztéseket. A határidő módosítással érintett fejlesztések: telekommunikációs hálózat, ivóvíz, szennyvíz, csapadékvíz-vezeték, gázellátás, útcsatlakozások, intermodális központ.
A felek ezen átütemezésekhez kapcsolódó - a vételárból történő - visszatartás összegét módosították. A visszatartott összeg, az egyes fejlesztési elemek megvalósulásával párhuzamosan csökken.


A rovat legfrissebb cikkjei

Átadták a Debreceni Jégcsarnok új épületszárnyát
Újabb engedmények Romániában
Nyári gyermekfelügyelet Debrecenben
Körözött férfit fogtak Ártándon
Tűz volt éjszaka Debrecenben, a Nyírfa utcán

Hozzászólások