TIME DATE
Ma Orbán nap van.

2019-06-11 12:14:56 / Szerző: HajduPress

Újabb köztéri lépcső újulhat meg az Újkertben

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Köztéri lépcsőket újít fel a debreceni önkormányzat saját forrásból a város lakótelepein. Átépítésre került sor az Újkertben, a Vénkertben és a Tócóskertben.Most a Lehel utca 6. melletti lépcső, a hozzá vezető járdaszakasz és egy gépjárműfelhajtó rámpa is megújul – jelentette be Fodor Levente, a városrész önkormányzati képviselője. 

Az Új Főnix Terv kiemelt célja, hogy a város minden részén javítsa az életkörülményeket. A lakótelepek fejlesztésére indított, 6 milliárd forint keretösszegű Zöld város program a rendszerváltás óta eltelt időszak legnagyobb fejlesztési programja. A Zöld város program a tervek szerint jelentősen javít majd az újkerti zöldterületek állapotán is, de emellett szükség van olyan, a mindennapokat segítő beruházásokra, mint a köztéri lépcsők felújítása, annak érdekében, hogy azokat biztonságosabban használhassák az idősek és a kisgyermekesek is.

- A Lehet utcai rámpán naponta több mint száz autó közlekedik, annak állapota nagy rossz volt, ezért javasoltam, hogy újítsuk fel – mondta Fodor Levente, a városrész önkormányzati képviselője. A politikus hozzátette: a beruházás részeként a Lehel utca 6. szám melletti lépcsőt és az odavezető járdát is korszerűsítik.

A Lehel utca 6. melletti lépcső átépítésének, a lépcsőhöz vezető 80 méteres járda korszerűsítésének, valamint a gépjárműrámpa új aszfaltszőnyegének költsége mintegy bruttó 6,6 millió forint. A munkálatok várhatóan 2019 júliusának közepére fejeződnek be.


A rovat legfrissebb cikkjei

Helló Nagyvilág, itt Guszti!
A mai nap legcukibb fotói
Online gyereknapi programmal készülnek a bábszínházak
Idén 20 éves a ZeneTheatrum
Felelőtlen döntések

Hozzászólások