TIME DATE
Ma Arnold és Levente nap van.

2019-06-05 10:28:17 / Szerző: HajduPress

Újabb debreceni csomópontban épül gyalogátkelő

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Újabb forgalmas kereszteződésben, a Viola utca és az Ibolya utca kereszteződésében épül gyalogátkelőhely. A fejlesztés után sokkal biztonságosabban tudják megközelíteni az iskolát a diákok és szüleik – mondta Papp Csaba, a városrész önkormányzati képviselője.

Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési programja kiemelten kezeli a gyalogosok biztonságát. Tavaly többek között a Határ út – Lóskúti utca, a Széchenyi utca – Küküllő utca, valamint a Baross utca – Ceglédi utca kereszteződésében épült gyalogátkelő. Az idei évben folytatódik a program és hét helyszínen lesz új zebra, könnyítve a közlekedést. A múlt héten a Derék utca és a Vincellér utca kereszteződésében készült el új gyalogátkelő, most pedig a Viola és az Ibolya utca csomópontjában kezdődik a munka.

- Ezt a kereszteződést nagyon sokan használják. Az Ibolya utca Általános Iskolába rengeteg diák és szülő kell itt át, de az élelmiszerbolt miatt is nagy a gyalogos forgalom. Azért kezdeményeztem itt gyalogátkelő építését, mert így sokkal biztonságosabb lesz a közlekedés – mondta tájékoztatóján Papp Csaba, a városrész önkormányzati képviselője. 

A gyalogátkelőhely kialakítása mellett a csomópont Viola utcai ágán található ferde beállású parkolóhelyek kiemelt szegélyét és burkolatát is átépítik. A gyalogátkelőhely teljes mértékben önkormányzati forrásból, mintegy 3,5 millió forint összegből épül meg. 

A Viola utca – Ibolya utcacsomópontot követően az új gyalogátkelőhelyek kialakítása a következő öt helyszínen folytatódik:

  • Szávay Gyula utca – Hun utca csomópontban

  • Veres Péter utca - Radnóti Miklós utca csomópontban

  • Határ út – FAG bejárat csomópontban

  • István út – Kristály utca csomópontban

  • Cseresznye utca – Monostorpályi út csomópontban

Kérik a gépjárművezetőket, hogy a KRESZ előírásai szerint az elsőbbséget biztosítsák valamennyi gyalogátkelőhelyen az azt igénybe vevők részére.

Fotók: Miskolczi János


A rovat legfrissebb cikkjei

Fontos bejelentések a debreceni reptérről: új kifutó is épül
Debrecenből lehet repülni a magyar válogatott meccseire
Debreceni delegáció utazott Finnországba
Gyérítik a szúnyogokat - de nem Debrecenben
25 éve testvérváros Debrecen és Padernborn

Hozzászólások