TIME DATE
Ma Lukrécia nap van.

2019-11-27 18:44:51 / Szerző: HajduPress

Új elnök a Debreceni Karitatív testület élén

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
A 2015. október 8-án megalakult Debreceni Karitatív Testület tagszervezetei a 2019. november 27-én megtartott évzáró testületi ülésén megválasztotta új elnökét Rózsahegyiné Juhász Évát, a Hajdúdorogi Főegyházmegye delegált képviselőjét. Az elnök 1 évre került megválasztásra, mely egy alkalommal egy évvel meghosszabbítható. Az új elnököt a Debreceni Karitatív Testület minősített többséggel egyhangúlag választotta meg.
 


Rózsahegyiné Juhász Éva
 
     1999-ben szerzett etnográfus – néprajz szakos középiskolai tanári diplomát a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen. Doktori iskolai stúdiumait 2009-ben fejezte be, kutatási területe Észak-kelet Magyarország katolikus cigánypasztorációja.
     2010. június 1-től áll a magyar görögkatolikus egyházszervezet szolgálatában, mint a Hajdúdorogi Főegyházmegye cigányügyi megbízottja.
E munkakörben feladata volt a Hajdúdorogi Főegyházmegye illetékességi területén minden olyan tevékenység koordinálása, amely a görögkatolikus parókiákhoz tartozó cigányság pasztorációjával, mindennapi gondjainak megoldásával foglalkozik. Például iskolák, cigánytelepek látogatása, a máriapócsi cigánybúcsú szervezése.      Ez idő alatt pályázatok megvalósítása és koordinálása is a feladatkörébe tartozott:
•   Magvető tanoda Huszár-telep - projektmenedzser, mentor (2013.05.02-2015.06.30.)
•   TIOP1.2.6. Kultúra, ami összeköt projekt szakmai megvalósítója.(Nemzetiségi - Roma Oktatási és Kulturális Módszertani Központ 4 helyszínen Szabolcs megyében)
•   Roma lányok korai iskola elhagyásának megelőzése pályázat elkészítése
 
A Debreceni Karitatív Testületben 2016 óta a Hajdúdorogi Főegyházmegyét képviseli. A Testület munkájában aktívan részt vesz, főként a szakkollégiumi diákok önkéntes munkájával.
 
Díjak 
2015 - EMMI Esélyegyenlőségért díj
2017 - EMMI Pro Caritate díj
2018 - Raul Wallenberg díj
 
Bizottsági tagságok:
EMMI 2019 02-tól BM alá tartozó Roma Koordinációs Tanács tagság 
EMMI Legyen jobb a gyermekeknek értékelő bizottsági tagság
Roma Szakkollégiumi Egyesület titkára
 
Dr. Széles Diána alpolgármester és a tagszervezetek delegált képviselői  megköszönték Kiss Ábel Lukácsnak a 2 év során végzett áldozatos munkáját.

A rovat legfrissebb cikkjei

Átadták a Debreceni Jégcsarnok új épületszárnyát
Újabb engedmények Romániában
Nyári gyermekfelügyelet Debrecenben
Körözött férfit fogtak Ártándon
Tűz volt éjszaka Debrecenben, a Nyírfa utcán

Hozzászólások