TIME DATE
Ma Jónás és Renátó nap van.

2019-06-14 11:00:31 / Szerző: HajduPress

Új debreceni gyalogátkelő épül

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Újabb forgalmas debreceni útszakaszon, az István út és a Kristály utca csomópontjában épül gyalogátkelőhely.

Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési programja kiemelten kezeli a gyalogosok biztonságát. 2018-ban többek közt a Határ út és a Lóskúti utca, a Széchenyi utca és a Küküllő utca, valamint a Baross utca és a Ceglédi utca kereszteződésében épült gyalogátkelő.

2019-ben folytatódik a program és hét helyszínen lesz új zebra, könnyítve a közlekedést. Május végén a Derék utca és a Vincellér utca kereszteződésében készült el, majd június első napjaiban a Viola és az Ibolya utca kereszteződésében indult új gyalogátkelő kiépítése, most pedig az István út és a Kristály utcacsomópontjában kezdődött meg a munka.

A kereszteződés István úti ágán megvalósítandó gyalogátkelőhely teljes mértékben önkormányzati forrásból, mintegy bruttó 2 millió forint felhasználásával épül ki, mely magában foglalja az úgynevezett gyalogosfelállási burkolatok építését, a megfelelő közúti jelzések elhelyezését, valamint azIstván út felőli járda egy szakaszának átépítését is. Az új zebra nagyban megkönnyíti a gyalogosok átkelését az István úton az István út és a Széchenyi utca, valamint az István út és a Tőzsér utca kereszteződése közötti szakaszon – mondták el sajtótájékoztatójukon Orosz Ibolya Aurélia és Varga András, az érintett területek önkormányzati képviselői. 

Az István út és a Kristály utca csomópontját követően az új gyalogátkelőhelyek kialakítása a következő négy helyszínen folytatódik:

  • a Szávay Gyula utca és a Hun utca csomópontjában

  • a Veres Péter utca és a Radnóti Miklós utca csomópontjában

  • a Határ út és az FAG bejáratának csomópontjában

  • a Cseresznye utca és a Monostorpályi út csomópontjában


A rovat legfrissebb cikkjei

Folytatódnak a fejlesztések a Nagysándor-telepen
Újra jön a CSAK egy nő?! szimpózium
Mert egy a kenyér…
A Debrecenben gyártott Mercedes-Benz Reform 501 LE nyerte Az év haszongépjárműve díjat
Megdöbbentő részletek a debreceni motorostragédiáról

Hozzászólások