TIME DATE
Ma Gál nap van.

2019-08-12 17:27:41 / Szerző: HajduPress

Továbbra is küzdenek az erdőtűzzel Gran Canarián

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Továbbra is küzdenek az erdőtűzzel a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canarián, ahol hétfőn ismét lakókat kellett kitelepíteni elővigyázatosságból.

    
"Rendkívül kemény éjszaka volt" - fogalmazott Ángel Víctor Torres, a szigetek elnöke sajtótájékoztatóján, ahol elmondta, hogy reggelre 1000-ről 1500 hektárra nőtt a tűz által elpusztított terület nagysága, kiterjedése pedig meghaladja a 23 kilométert.
    
Az egész éjszaka dolgozó tűzoltók munkáját az erős,  óránként 70 kilométeres szél nagyban nehezítette, amely ugyan nap közben csökkent, de a szakemberek tartanak attól, hogy ismét fokozódik. 
    
Az oltásban mintegy 600 ember vesz részt a földi egységeknél, és összesen 13 helikopter és repülőgép közreműködik a levegőből. Utóbbiak munkája rendkívül fontos, mivel a tűz a sziget középső, hegyvidéki, nehezen megközelíthető térségében tombol.
    
A szigetek elnöke a "legjobb hírnek" azt nevezte, hogy személyi sérülés eddig nem történt, és sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy emberi gondatlanság okozta a katasztrófát.
    
A helyi hatóságok még a hétvégén őrizetbe vettek egy 55 éves férfit, aki forrasztási munkálatokat végzett, és a gyanú szerint ezzel felelős a tűz keletkezéséért.
    
Az erdőtűz miatt három, Tejeda, Artenara, Gáldar településekről kellett lakókat evakuálni, összesen több mint ezer embert, akik aggodalommal követik átmeneti szállásaikon, hogy vajon mi lesz házaikkal, hátrahagyott állataikkal.

 

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Embert ölt a medve Maros megyében
Elmekórtani okokra visszavezethető incidensként kezelik a manchesteri késelést
Orbán Párizsban: Magyarország egy klímabajnok
Szennyezettség miatt visszahívtak egy friss tej terméket
Meghalt az első török katona Északkelet-Szíriában

Hozzászólások