TIME DATE
Ma Lukrécia nap van.

2019-08-12 17:27:41 / Szerző: HajduPress

Továbbra is küzdenek az erdőtűzzel Gran Canarián

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Továbbra is küzdenek az erdőtűzzel a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canarián, ahol hétfőn ismét lakókat kellett kitelepíteni elővigyázatosságból.

    
"Rendkívül kemény éjszaka volt" - fogalmazott Ángel Víctor Torres, a szigetek elnöke sajtótájékoztatóján, ahol elmondta, hogy reggelre 1000-ről 1500 hektárra nőtt a tűz által elpusztított terület nagysága, kiterjedése pedig meghaladja a 23 kilométert.
    
Az egész éjszaka dolgozó tűzoltók munkáját az erős,  óránként 70 kilométeres szél nagyban nehezítette, amely ugyan nap közben csökkent, de a szakemberek tartanak attól, hogy ismét fokozódik. 
    
Az oltásban mintegy 600 ember vesz részt a földi egységeknél, és összesen 13 helikopter és repülőgép közreműködik a levegőből. Utóbbiak munkája rendkívül fontos, mivel a tűz a sziget középső, hegyvidéki, nehezen megközelíthető térségében tombol.
    
A szigetek elnöke a "legjobb hírnek" azt nevezte, hogy személyi sérülés eddig nem történt, és sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy emberi gondatlanság okozta a katasztrófát.
    
A helyi hatóságok még a hétvégén őrizetbe vettek egy 55 éves férfit, aki forrasztási munkálatokat végzett, és a gyanú szerint ezzel felelős a tűz keletkezéséért.
    
Az erdőtűz miatt három, Tejeda, Artenara, Gáldar településekről kellett lakókat evakuálni, összesen több mint ezer embert, akik aggodalommal követik átmeneti szállásaikon, hogy vajon mi lesz házaikkal, hátrahagyott állataikkal.

 

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Az EP elfogadta a nemzetközi szállítást végző járművezetők kiküldetésére vonatkozó új szabályokat
Az Egyesült Államok hivatalosan értesítette az ENSZ-főtitkárt: kilép a WHO-ból
Saját gazdáját ölte meg a megvadult bika
Több milliárd dollárnyi környezeti kárt okozott a norilszki olajömlés
Görögországba utazna? Íme az országba való belépés feltételei

Hozzászólások