TIME DATE
Ma Orbán nap van.

2019-06-06 10:15:00 / Szerző: HajduPress

Több ezer debreceni készül erre a programra: Gourmet

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Idén a helyi értékek kerülnek a középpontba a Debrecziner Gourmet Fesztiválon, amelyet június 14. és 16. között rendeznek meg a 80 éves Nagyerdőben, a Békás-tó partján. 
Magyarország legjobb vidéki és fővárosi éttermeinek séfjei az általuk képviselt stílusból, ízekből ihletet merítő ételeket mutatják meg az érdeklődőknek. Debrecen turisztikai kínálatában fontos helyet foglal el a helyi, minőségi gasztronómia bemutatását magára vállaló fesztivál, amelyet a Stílusos Vidéki Éttermiség szakmai szövetség kiemelten támogat. Az első rendezvényen, 2016-ban a debreceni páros kolbászt állították a fesztivál középpontjába, 2017-ben a Hortobágyi Nemzeti Park autentikus ízeire koncentráltak, 2018-ban pedig egy különösen izgalmas fűszer és hungarikum, a létai torma volt az ételek kötelező alapanyaga.  


Kiktől kóstolhatunk?

Almavirág Étterem (Derecske), Anyukám Mondta (Encs), Arany Kaviár (Budapest), Gléda (Budapest), Gusto13 Bistro & Delicate (Veszprém), Első Mádi Borház és Bisztró (Mád), Ikon Debrecen, Jankovich Kúria Étterem (Rácalmás), Kistücsök (Balatonszemes), A Leves (Miskolc), Maszek az utcabár (Debrecen), Nr.8. Restaurant (Hajdúszoboszló) Pannónia Gasztrohajó (Budapest) és a Végállomás (Miskolc). 

minőségi Street-Food jegyében itt lesz az Egy Füst Alatt BBQ (Budapest), a Keszegsütő (Debrecen), a Meeting Nyíregyháza, a Zip's Beer & Foodtrucks (Miskolc) és a Wok To Box (Debrecen). 

Megkóstolhatjuk a Kiss Virág Cukrászda (Debrecen), a Mákvirág Cukrászda (Debrecen), a Mihályi Patisserie (Vác) csodás süteményeit, az IceShot alkoholos és a Tutti Gelati Fagyizó
finom fagylaltjait, a Panificio Il Basilico (Budapest) különleges pékáruit és a Nárcisz Birtok (Debrecen) kézműves sajtjait.

Kiállíta Sárréti Chilifarm (Tetétlen), a Heit Torma (Létavértes), a Grapoila - Hidegen Sajtolt Olajok (Püspökladány).

Az italkínálatot többek között a Bortársaság, a DiVino, a Szentkirályi Ásványvíz, a Zip's brewhouse, a Champagne Taittinger forgalmazója a Bor és Más Kft., a Tuzséri Pálinkamanufaktúra Kft., illetve a Jameson forgalmazója a Pernod-Ricard Hungary nyújtja. Az egyedi ízvilágú koktélokat és ehető koktélsüteményeket a Paparazzi Bar (Debrecen) kínálja.

A kávécsodákról a Black Sheep Microroastery & Coffee és a Volt Egyszer Kávézó gondoskodik. 

fesztivál sztárműsorvezető iLiptai Claudia és Bernáth József, a séf lesznek, akik mellett a legjobb szakácsok „forgatják majd a fakanalat” a gasztroszínpadon.  Újdonság, hogy az igényes lounge és chill out zene mellett péntek és szombat este külön zenei fellépők is fokozzák a remek hangulatot. Koncertet ad Iván Szandra énekes és Jász Andris szaxofonművész, de minden bizonnyal finom sörök és borok fogynak majd el Rakonczai Imre fellépésén is. 

A gyerekekre is külön gondoltak a szervezők, ezért számukra ismét megnyílik a Zsebséf terasz! Itt a kisebbekkel két óvodapedagógus foglalkozik, de a nagyobbak a legújabb játékokkal játszhatnak X-box konzolon a Media Markt támogatásának köszönhetően. A KIA Motors Magyarország Kft. öt autóját is megcsodálhatjuk, illetve életnagyságú autószimulátoruk is a családok nagyobb tagjainak is rendkívüli élményt ígér. 

A rendezvény mindhárom napján látványos főzőshow-kattartanak. Fellép többek között Bernáth József a séf, Csécsei László séf, Pataky Péter séf, Ruprecht László séf, a SVÉT elnöke, Szendrei Bence séf és Thür Ádám séf.

Aki szeretne testközelből megismerkedni a legfinomabb borokkal vagy ételekkel workshopokra is jelentkezhet. A legváltozatosabb témákban lesznek limitált létszámú kóstolók és örömfőzések, szerepel Bogár Márk Sárréti Chilifarm mestere, Komoróczki Anna nemzetközi borakadémikus, Ocsenás Zsolt, az Ikon Debrecen sous-séfje és a közönségkedvenc, Dudás Szabolcs, az Anyukám Mondta séfje.

Hagyományteremtő szándékkal tavaly indult útjára a Debrecziner Gourmet-díj, amelynek keretében idén is a kilátogató közönség közvetlenül szavazhat és választhatja ki a legjobbnak tartott kiállítót. 
Ennek alapján a rendezvény zárónapján Rácz Róbert szobrászművészegyedi alkotását kapja meg a díjazott. 
A szavazók között egy Samsung A70 okostelefont is kisorsolnak a Telenor Magyarország Zrt. jóvoltából.

Szombaton és vasárnap a Fórum Bevásárlóközpont legújabb, James Bond filmek ihlette divatbemutatóját is megnézhetik a résztvevők.

A rovat legfrissebb cikkjei

Szombat reggeli palacsinta
Gyors vacsora: olasz Bruschetta
Spárgaszezon
Társasház erkélyén lehet grillezni, de nem mindegy, hogyan
5 szupergyors vacsoraötlet

Hozzászólások