°C
TIME DATE
Ma Endre és Elek nap van.

2017-12-06 17:49:28 / Szerző: HajduPress

Téli újdonságok a könyvtárban

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Mikulás-ünnepséggel egybekötött zenés hangszerbemutatót tartott kedden a Zeneművészeti Kar az Egyetemi Könyvtár „Lélekmelengető” koncertsorozatában a Főépület Díszudvarán.

 

A gyerekek kedves történeteken és karácsonyi dalokon keresztül ismerkedhettek a különböző hangszerekkel és hangszercsoportokkal, sőt be is kapcsolódhattak a zenés programba. A kar és a DEENK népszerű kezdeményezése eddig a könyvtár előterében várta a zenebarátokat, most első alkalommal mutatkozott be a rendezvény nagyobb nyilvánosság előtt.

 

De nem ez az egyetlen újdonság, amivel karácsonyt megelőzően és a vizsgaidőszak közeledtével készülnek a könyvtár dolgozói.

 

A tavalyi akció sikerén felbuzdulva idén is meghirdetik a jótékonysági könyvgyűjtő akciót, amelynek keretében december 6-tól egészen vízkeresztig várják az adományokat. A köteteket a DEENK valamennyi egységében gyűjtőpontokon lehet leadni. A felajánlott könyveket most is jótékony célra fordítják.

A vizsgaidőszakhoz közeledve a Kenézy Élettudományi Könyvtárban december 4-től 10 héten át nem csak hétköznapokon, hanem már szombatonként is éjfélig várják az olvasókat. A részletes nyitvatartási rendről a könyvtár weboldalán olvasható bővebb információ: http://www.lib.unideb.hu//hu/nyitva_tartas

 

És hogy a könyvtárban töltött hosszú estéket még kellemesebbé tegyék, puha takarókat is biztosítanak a hallgatóknak. A színes plédeket négy egységben, a Bölcsészettudományi és Természettudományi Könyvtárban, a Kenézy Élettudományi Könyvtárban, a Böszörményi úti Campus Könyvtárában és a Kassai úti Campus Könyvtára találják meg az olvasók.

(unideb.hu)


A rovat legfrissebb cikkjei

Nívós lapban publikáltak debreceni tudósok
Ha nyár, akkor Nyári Egyetem!
Gyász: elhunyt Fekete Ferenc
Valóra vált álom Debrecenben
Az egyetem is fesztiválozik

Hozzászólások