TIME DATE
Ma Ilona nap van.

2019-02-12 18:28:17 / Szerző: HajduPress

Taroltak a debreceniek egy országos általános iskolai pályázaton

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Debreceni diákok és pedagógus is nyert díjat a BT (British Telecommunications) által indított #Mutimitdolgozol országos általános iskolai versenyen. A ma Budapesten tartott díjátadó ünnepségen jelen volt Dr. Beneda Attila, család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár is. A #Mutimitdolgozol verseny célja az volt, hogy a gyerekek megmutassák, miért büszkék a szüleikre, és néznek fel rájuk a munkájuk miatt. A pályázatot a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom is támogatta.  A pályázaton három kategóriában is debreceniek nyertek: a közönségdíjat a legtöbb szavazattal Matolcsi Tímea, a Legjobb Rajz kategóriában Kóra Fruzsina nyerte. A Legaktívabb Tanár díjat pedig Béres Ilona Edit, a debreceni Hatvani István Általános Iskola tanára kapta.

 

Az országos pályázaton a közönségdíjat 1008 szavazattal Matolcsi Tímea, a debreceni Benedek Elek Általános Iskola 2. a osztályos tanulója nyerte, aki megható filmben mutatta be, miért büszke katona édesapjára. Különdíjat kapott a Legjobb Rajz kategóriában Kóra Fruzsinaa debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola és AMI 4. c osztály osztályos tanulója. Legaktívabb Tanár díjat Béres Ilona Edit, a debreceni Hatvani István Általános Iskola tanára kaptaA tanárnő küldte be iskolájából a legtöbb diák pályázatát a versenyre. Ezzel a díjjal a szervezők szerették volna megköszönni a tanárnő gyerekek felkészítésébe fektetett munkáját. 
 

zabó Zoltán, a BT ügyvezető igazgatója elmondta: A #Mutimitdolgozol pályázatot azért indítottuk, hogy segítségével előtérbe helyezzük a családbarát felfogást, melyet mi munkáltatóként is fontosnak tartunk. Nagyon örülünk annak, hogy ilyen magas számban érkeztek be hozzánk egyedi, kreatív és minőségi alkotások az ország számos általános iskolájából. A legbüszkébbek pedig arra vagyunk, hogy a verseny hihetetlen mértékben mozgósította az iskolákat, a pedagógusokat és a helyi közösségeket is, köztük Debrecen város iskoláit és lakosait is.” 

Matolcsi Tímea kisfilmje: https://www.youtube.com/watch?v=NPvpzdXJwYo

A #Mutimitdolgozol pályázaton az általános iskola alsó tagozatos diákjai indulhattak egyénileg vagy csoportosan. Az indulóknak be kellett mutatniuk, hogy mivel foglalkoznak a szüleik és miért büszkék a munkájukra. A diákok bármilyen műfajjal nevezhettek. Készíthettek videót, fényképet, animációt, rajzot, festményt vagy írhattak szöveget vagy akár drámát is. A 2018. november 19. és 2019. január 14. között zajló versenyre 121 darab érvényes alkotás érkezett az ország számos általános iskolájából.


A rovat legfrissebb cikkjei

Medveállatka a debreceni Nagyerdőben: fotó
Újabb bizonyíték: a STOP-tábla nem dísznek van
Folytatódik a debreceni Hódos felújítása
Felkészültek a szervezők a virágkarnevál biztosítására
Ingyen kaphat próbatermet a Tankcsapda az önkormányzattól

Hozzászólások