TIME DATE
Ma Klára nap van.

2020-07-16 11:20:18 / Szerző: HajduPress

Tarka törpemalacok születtek a Debreceni Állatkertben

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Tarka törpemalacok születtek - adta hírül a Debreceni Állat-és Növénykert, Vidámpark.

"A bébibumm nyár közepén sem szünetel nálunk: legutóbb a minnesotai törpemalacok családjában történt gyermekáldás június 17-én. A négy életerős apróság születésétől kezdve anyjuk gondoskodását élvezi, idejüket pedig jókedvűen töltik kifutójukban, ahol látogatóink arcára is mosolyt csalnak miniatűr termetükkel, de annál nagyobb játékosságukkal. Szépen gyarapodnak, és hamarosan elérik az egy kilogrammos súlyt.

Intézményünk alapításától kezdve igyekszünk bemutatni nemcsak a nagyvilág megannyi különleges vad állatfaját, hanem azokat a háziasított állatfajtákat is – köztük az egyik legismertebbet és legelterjedtebbet, a házi sertést –, amelyek városi környezetben nem kevésbé egzotikusnak számítanak."

A minnesotai törpemalac a házisertés viszonylag későn, a XX. század második felében kitenyésztett változata. Nevéhez hűen kifejlett korára is viszonylag kistermetű marad: míg számos sertésfajta a 200 kg-ot is elérheti, a törpemalac végleges tömege átlagosan 50 kg. Ebből adódóan elsősorban hobbiállatként tartják, és ma az Egyesült Államok mellett Európában is igen nagy népszerűségnek. A többi sertésfajtához hasonlóan igen értelmes, megfelelő környezetben nevelkedve pedig barátságos, engedelmes és gazdájához ragaszkodó állat.

Forrás:Debreceni Állat-és Növénykert, Vidámpark Facebook oldala


A rovat legfrissebb cikkjei

A Csokonai Színház felújítás előtt álló épületétől búcsúznak Debrecenben
A kormány 16,25 milliárd forinttal támogatja a debreceni Civaqua-programot
A Hamlet bemutatója a debreceni Nagyerdei Stadionban
Bemutatkozik a Hajdupress új főszerkesztője
A kormány több milliárd forinttal támogatja a debreceni Civaqua-programot

Hozzászólások