TIME DATE
Ma Fülöp és Evelin nap van.

2020-03-30 16:15:51 / Szerző: HajduPress

Szuper könnyen elkészíthető bögrés zsemle recept

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Most, hogy átállítottuk magunkat „otthoni üzemmódba”, mára már mindannyian otthonosabban mozgunk a konyhában, és a gasztronómia iránti érdeklődési körünk is egyre csak nő és nő. Naphosszakat vadászhatnánk a könnyen elkészíthető receptek listája között, mégis nehezen szánjuk rá magunkat, hogy kipróbáljunk valami újat. Elhoztunk nektek egy bevált házi bögrés zsemle receptet, ami sütési idővel együtt körülbelül fél óra alatt elkészül, nagyon finom, könnyed, foszlós a tésztája.
Nálunk tuti befutó ez a recept, próbáld ki bátran!
Hozzávalók:
  • Három bögre liszt
  • ¾ bögre langyos víz
  • Két evőkanál olaj
  • Fél kocka élesztő
  • Két evőkanál cukor
  • Egy csipet só
  • Egy tojás
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőnket 170 fokra.
Elsőnek oldjuk fel a vízben az élesztőt, majd keverjük össze a lisztet, a cukorral, az olajjal és a sóval. Ha ezzel is megvagyunk, öntsük rá a keverékre az élesztős vizet.
Üssük fel a tojást, enyhén verjük fel, és aztán azt is öntsük a többi hozzávalóhoz.
Dolgozzuk jól össze kézzel, majd dagasszuk.
Hagyjuk pihenni pár percig, addig béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Készítsünk zsömléket a tésztából, és tegyük a tepsire egymástól legalább 3-4 centire.
A tetejét kenjük meg egy kis tojással, hogy szép piros legyen.
Süssük körülbelül 20 percig.

Jó étvágyat hozzá!

A rovat legfrissebb cikkjei

Szombat reggeli palacsinta
Gyors vacsora: olasz Bruschetta
Spárgaszezon
Társasház erkélyén lehet grillezni, de nem mindegy, hogyan
5 szupergyors vacsoraötlet

Hozzászólások