TIME DATE
Ma Orbán nap van.

2020-04-13 17:03:12 / Szerző: HajduPress

Szuper finom répatorta!

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Szuper finom répatorta, nem csak Húsvétra.

Mutatjuk a receptet:

Tészta
  • 4 g fahéj
  • 6 g sütőpor
  • 1 csipet só
  • 7 dkg dió
  • 25 dkg finomliszt
  • 6 cl étolaj
  • 45 dkg reszelt sárgarépa
  • 40 dkg kristálycukor
  • 4 tojás
Krém
  • 5 dkg mascarpone
  • 4 dkg tejföl
  • 6 g vaníliás cukor
  • 5 dkg dió
  • 5 dkg baracklekvár
  • sárgabarackbefőtt
Díszítés
  • 3 dkg fehér csokoládé
 
Az egész tojásokat a cukorral habbá verjük. A reszelt répát és az olajat egy edénybe rakjuk – akkorába, amiben majd be tudjuk keverni a masszát –, azután összekeverjük.

Egy másik edénybe összemérjük és egyneművé keverjük a lisztet, a darált diót meg a fűszereket. A tojáshabot hozzáadjuk a répához, lazán elkeverjük, majd fokozatosan hozzászórjuk a bekevert szárazanyagot. Addig keverjük, míg egyneművé válik.

A masszát formaleválasztó spray-vel kezelt, 12 szeletes tortaformába rakjuk, ügyelve, hogy ne legyen levegős. A 170 fokra előmelegített sütőben 70-75 percig sütjük.

A mascarponét összekeverjük a tejföllel meg a vaníliás cukorral. A kihűlt tésztaalapot a mélyedés alatt elvágjuk, és
megtöltjük a krémmel. A torta oldalát vékonyan bekenjük tejföllel, majd pörkölt, darált dióval megszórjuk.
 
Egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, majd a mélyedésekbe barackdarabokat helyezve a barackízzel megtöltjük.

A fehér csokit megolvasztjuk, majd a torta tetejére kenjük. Tetszés szerint készen vásárolt vagy saját készítésű marcipánrépákkal díszíthetjük.

 
Forrás: Vidék Íze

A rovat legfrissebb cikkjei

Szombat reggeli palacsinta
Gyors vacsora: olasz Bruschetta
Spárgaszezon
Társasház erkélyén lehet grillezni, de nem mindegy, hogyan
5 szupergyors vacsoraötlet

Hozzászólások