°C
TIME DATE
Ma Orsolya nap van.

2018-05-23 13:32:09 / Szerző: HajduPress

Szerencsés vagy debreceni, hogy nem hamburgi vagy

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

A légszennyezettség miatt korlátozást vezetnek be az Euro 6-osnál régebbi dízelüzemű járművek használatára május végétől Hamburgban - jelentette be szerdán a tartományi rangú német nagyváros környezetvédelmi hatósága.

    A hatóság közleménye szerint az Altona nevű városrészben vezetnek be korlátozást, május 31-től  két útszakaszon, nagyjából 2,2 kilométer hosszúságban.
    Az egyik, 580 méteres szakaszról valamennyi járművet kitiltják, amelynek dízelmotorja az Euro 6-osnál alacsonyabb környezetvédelmi besorolású, a másik, 1,6 kilométeres szakaszról pedig az Euro 6-osnál alacsonyabb besorolású motorral üzemelő teherautókat tiltják ki.

    Ez az első németországi korlátozás a dízelüzemű járművek használatában, amióta a szövetségi közigazgatási bíróság egy februári döntésével lehetővé tette, hogy kitiltsák az ilyen járműveket a szennyezett levegőjű városokból.
    A bírósági döntés több millió tulajdonost érinthet Németországban, járműveik értéke a használat korlátozásának lehetősége miatt csökkenhet, a motor átalakítása a gyártókat terhelheti meg milliárd eurós nagyságrendű költségekkel.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

6 éve nem volt ilyen a magyar autópiacon
Döbbenet: 43 millió súlyosan környezetszennyező dízel van az EU-ban
700 ezer autót hív vissza a Volkswagen
Visszafizettetik a németekkel az elektromos autók utáni kedvezményt
Új gyárat épít a Mercedes Kecskeméten

Hozzászólások