TIME DATE
Ma Fülöp és Evelin nap van.

2020-05-06 18:11:46 / Szerző: HajduPress

Szerdai süti: francia áfonyás galette

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Egy isteni finom édességet hoztunk mára nektek. Mi is pontosan az a galette? Egy francia sütemény, aminek a közepére gyümölcsöket halmozunk és a tésztát ráhajtjuk a töltelék szélére, majd megsütjük.

Hozzávalók:

A tésztához

120 g vaj (hideg)
250 g finomliszt
1 csipet só
5 dkg porcukor
2 evőkanál tejföl
3-4 evőkanál hideg víz

A töltelékhez

300 g áfonya
30 g barna cukor
1 citromból nyert citromhéj

Tetejére

1 db tojássárgája
2 ek barna cukor
 
1. A tészta hozzávalóit összekeverjük gyors mozdulatokkal, folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük fél órára.

2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A töltelék hozzávalóit összekeverjük.

4. Ha letelt az idő, elővesszük a hűtőből a tésztát és lisztezett gyúródeszkán kb. 3 mm vékonyan kör formájúra nyújtjuk.

5. A tésztát megkenjük az áfonyás masszával, a szélén 2-3 cm-t kihagyva.  A tészta szélét felhajtjuk, lekenjük tojással, 25-30 percig sütjük.
 
 

A rovat legfrissebb cikkjei

Szombat reggeli palacsinta
Gyors vacsora: olasz Bruschetta
Spárgaszezon
Társasház erkélyén lehet grillezni, de nem mindegy, hogyan
5 szupergyors vacsoraötlet

Hozzászólások