TIME DATE
Ma Gabriella nap van.

2019-12-01 14:11:54 / Szerző: HajduPress

Szép gesztus: beteg kisfiú családjának segítettek

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
A Leukémiás Gyermekekért Alapítvány elsődleges célja, hogy a Debreceni Egyetem Gyermekhematológiai-onkológiai tanszékén kezelt beteg gyermekek felépüléséhez komplex támogatást nyújtson. A pártfogó tevékenységhez november 28-án a Debreceni Polgárőr Egyesület is csatlakozott, a szervezet ugyanis több százezer forintos pénzösszeget ajándékozott egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élő beteg kisfiú családjának.

Vitéz Viktor egy azok közül a kis hősök közül, akiket a Debreceni Egyetem Gyermekhematológiai-onkológiai tanszékén kezelnek. A kisfiú az elmúlt egy évben a klinika falai között töltötte a mindennapjait, magas kockázatú fehérvérűségben szenvedett. Mára ugyan elindult a gyógyulás útján, a kezelése még nem fejeződött be.
 
„Sokszor, amikor egy gyermek elhagyhatja a kórházat, akkor otthon is tartósan citosztatikus gyógyszert kell szednie. Ez a kezelés már lényegesen kevésbé intenzív ahhoz képest, amit a fekvőbeteg korában a klinikán kap, de attól még jelen van. Azt tudni kell, hogy ezek a gyógyszerek nemcsak a leukémiás sejteket pusztítják el, hanem az egészséges védekezőrendszert is visszavetik átmenetileg, ezért a kis betegek esékenyebbekké válnak a fertőzésekkel szemben. Esetükben különösen figyelni kell megfelelő környezeti higiénére, az egészséges lakáskörülményekre és életfeltételekre.”– árulta el Kiss Csongor, a Debreceni Egyetem, Általános Orvostudományi Kar, Gyermekgyógyászati Intézet, Gyermekhematológiai-Onkológiai tanszékének vezetője.
 
Ahhoz, hogy Viktorka megfelelő életkörülmények között élhessen tiborszállási otthonában, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány mintegy 770 000 forintos támogatást nyújtott. A pénzből a család lakásának nyílászáróit cserélték ki. Az jövőre 30. jubileumát ünneplő alapítvány munkatársai a beteg gyermekek életkörülményeit adatlap segítségével mérik fel, így célirányosan tudnak támogatást nyújtani nekik. A bevett szokás, hogy az alapítvány munkáját, ezáltal pedig a rászoruló családokat közvetlen támogatással segíthetik a hozzájárulók.
 
„Úgy látjuk, hogy könnyebb támogatókat találni akkor, amikor látják, hogy a felajánlott pénz az eljut konkrétan egy beteg gyermekhez. Így az adományozásnak van eleje és vége, a támogató végig kísérheti a folyamatot, ha szeretné. Azt gondolom, ennek az attitűdnek nagyon jó az üzenete, és ezt szeretnénk folytatni, ezt szeretném mindenkinek bátran ajánlani.” – nyilatkozta lapunknak Hetey Attiláné, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi tagja.
 
A kuratórium döntése alapján kiválasztott családoknak nemcsak az alapítvány, hanem számos civil támogató is segítő kezet nyújt. Vitéz Viktor családját a Debreceni Polgárőr Egyesület karolta fel, hiszen a nyílászárók cseréjéhez szükséges pénzösszeg egy részét a szervezet biztosította. A Leukémiás Gyermekekért Alapítvánnyal együttműködve a jövőben több családnak segítene az egyesület.
 
„Élen szeretnénk járni a karitatív tevékenységben, hiszen azt gondoljuk, hogy a polgárőrségnek ez is feladta kell, hogy legyen.” – hangsúlyozta Sziklássi Péter, a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért alelnöke.
 
A Leukémiás Gyermekekért Alapítvány az elmúlt három évben kilenc családnak nyújtott támogatást.
 
Bucsi Bernadett Ildikó

A rovat legfrissebb cikkjei

Indulhat a járműmérnök képzés Debrecenben
Csúcsszervezethez csatlakozott a Debreceni Egyetem
Debreceni orvos az EULAR főtitkára
Telitalálat: lövész hallgatók sikere
Aranyosi Jánosra emlékeztek

Hozzászólások