TIME DATE
Ma Árpád nap van.

2020-03-25 16:22:25 / Szerző: HajduPress

Szelektáljunk!

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Elérkezett a tavaszi nagytakarítás és a lomtalanítás ideje. Nem is jöhetne jobbkor, hiszen ebben az időszakban sokan a négy fal között kényszerülnek maradni és az otthoni lehetőségek a napok számával egyre csak csökkennek. Ha nem szeretnénk magunkat időközben teljesen elunni, vagy a kedvtelenség mocsarában totál elsüllyedni, akkor hasznos és szórakoztató tevékenységet kell magunknak találni.
Nem tudjuk, kinek mennyire lesz szórakoztató a következő tippünk, azonban biztos, hogy hasznos lesz majd.
Reméljük, hogy a tavasz végre megérkezik, elűzve a komor időt és a jelenlegi krízist. Bízzunk benne, hogy lesz alkalmunk a természetben nagyokat kirándulni és a lengébb ruháinkat magunkra ölteni. Gondolkodjunk pozitívan, pakoljuk el a téli ruhákat, kiegészítőket, helyükre pedig készítsük elő a tavaszias holmikat. Selejtezzük ki, amire már nincs szükségünk és ajándékozzuk el olyannak, akinek még szüksége lehet rá. Városszerte több ruha és adománygyűjtő pontot találunk, ahova elhelyezhetjük a már megunt, de még jó állapotban lévő ruhákat, játékokat vagy háztartási eszközöket.
Mindenkinek van olyan holmija otthon, ami a „mégjóleszvalamireésvalamikor” nevet viseli, de jól tudjuk, hogy sosem fogjuk hasznát venni. Dilemmába esethetünk és töprenghetünk egy kicsit, de a jó cselekedet érdekében biztosan könnyebben megy majd a döntés.
De mi a helyzet a lakás többi szegletével - az elromlott háztartási gépekkel vagy lejárt szavatosságú dekorkozmetikai termékekkel, üres parfümös üvegekkel, beszáradt körömlakkokkal? Régi papírokkal, újságokkal, tető nélküli műanyagdobozokkal?  Ezekre biztosan nem lesz szükségünk a továbbiakban.  A szortírozásra lehet, hogy nehezen szánjuk rá magunkat, de dolgunk végeztével, nyugtával dicsérhetjük majd a rengeteg szabad helyet és rendet.
A híres KonMari módszert már sokan ismerhetik.  Marie Kondo a Rend a lelke mindennek című könyvében a rendrakás művészetéről ír. Rendszerezés és selejtezés témában hatékony tanácsokat ad, melyet megfogadva azt ígéri, hogy átláthatóbbá és rendszerezettebbé válik nem csak az otthonunk, de mi magunk is. A szemléletváltozás és a hasznos időtöltés garantált.


 

A rovat legfrissebb cikkjei

Utazás a fantáziánk körül
Forma 1-es tempóban gyártanának légzéssegítőt
Neked írom a dalt #nekedenekelek: megható videóval üzentek a zenészek
Hétvégi könyvajánló - Skandináv krimik
Vásárolj okosan

Hozzászólások