TIME DATE
Ma Gerzson nap van.

2018-02-10 18:00:08 / Szerző: HajduPress

Székelyföldön búcsúztatta a farsangot a bukaresti brit, amerikai, belga és magyar nagykövet

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

A székelyföldi Csíkszentsimonban tartott farsangbúcsúztatón vett részt Hans Klemm, az Amerikai Egyesült Államok, Paul Brummel, az Egyesült Királyság, Thomas Baekelandt Belgium és Zákonyi Botond, Magyarország bukaresti nagykövete - közölte szombaton az Agerpres hírügynökség. 

    
Az Agerpres hírügynökség beszámolója szerint a diplomaták némelyike a családjával vett részt a farsangi ünnepélyen, amelyen 13 Hargita megyei település hagyományőrzői mutatták be farsangi szokásaikat. A brit és a belga nagykövet a kürtőskalács készítését is kipróbálta az egyik standnál. 
    
A nagykövetek elismerően nyilatkoztak az Agerpresnek a megismert néphagyományokról, a megkóstolt italokról és ételekről. 
    
Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeiben megválasztott elnöke elmondta: politikamentes látogatáson vettek részt a vendégek, hogy a székelyföldi kulturális értékek, vendéglátás híre általuk messze jusson. 
    
Hargita megyében 26 éve tartanak farsangbúcsúztató ünnepséget. Minden évben más település látja vendégül a hagyományőrző csoportokat.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Pert indított az Iszlám Államhoz csatlakozó fiatal nő apja
Orbán Viktor és plakátos Juncker jóbarátok!
Gyilkosságokra készült egy hadnagy, letartóztatták
A kollégáját erőszakolta meg a lánya születésnapján +18
Elítélte a magyar kormány újabb tájékoztató kampányát az Európai Néppárt elnöke

Hozzászólások