TIME DATE
Ma Julianna és Lilla nap van.

2019-05-11 10:33:06 / Szerző: HajduPress

Szakértő: területei elvesztésével nem szűnik meg az Iszlám Állam

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szerint területeinek elvesztésével nem szűnik meg az Iszlám Állam terrorista szervezet, inkább feltételezhető, hogy más terrorszervezetekhez hasonlóan külföldön, szétszórtan működik majd. 

    
A szakértő szombaton az M1 aktuális csatornán azt mondta, az Iszlám Állam által ellenőrzött szír területeket visszafoglalták és a szervezet fő bázisát megsemmisítették a szövetségesek, akik szerint ezzel legyőzték a szervezetet. 
    
Rámutatott: egy terrorista szervezetről azonban nem lehet kijelenteni, hogy legyőzték, hiszen egy ilyen szervezetnek nem felétele, hogy államszerű intézményben működjön.
    
Hangsúlyozta: a szervezet feltételezhetően nem próbálta meg újraszervezni magát, mivel valószínűleg rájöttek arra, hogy ezzel ismét rengeteg erőt kötnének le feleslegesen, és újabb támadásoknak tennék ki magukat. 
    
A szakértő kitért arra is, hogy a legutóbbi szomáliai amerikai légicsapás, amelyben az Iszlám Állam 13 feltételezett fegyverese meghalt, nem fogja megrázni a dzsihadista szervezetet. Szomáliában hosszú idő óta jelen van az iszlám terrorizmus és gyakran előfordulnak terrormerényletek - tette hozzá Gyarmati István.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Lövöldözött egy férfi Kalinyingrádban, többen meghaltak
Levélbomba robbant egy amszterdami banképületben
Először mértek 20 Celsius-fok fölötti hőmérsékletet az Antarktiszon
Megfelezik a kormány tagjainak a fizetését - nem nálunk
A magyarságnak kedvező törvénymódosításokat fogadott el a román parlament

Hozzászólások