TIME DATE
Ma Orbán nap van.

2020-04-14 18:39:46 / Szerző: Pikó Petra

Sorozatajánló

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

A hazai nemzeti parkokban több száz természetvédelmi őr dolgozik. Az ő érdekes és izgalmas munkájukat mutatja be a Filmdzsungel Stúdió online elérhető, nyolcrészes filmsorozata.

A sorozat a Magyarországon dolgozó természetvédelmi őrök munkáját mutatja be. A tíz Nemzeti Park elképesztően gazdag környezeti változatossága sokféle kihívás elé állítja a szakembereket: hol motorcsónakban száguldanak a vízen, hol lóháton vágtáznak, van, hogy barlangokba másznak le, de ha kell, napokat kint töltenek akár egy lessátorban is.

A váratlan helyzetek rátermettséget, az apró jelek nyomozói éleslátást, a távolságok kitartást, az ellenfelek bátor és határozott kiállást, a természet pedig szakmai tudást és hatalmas szívet követel szolgálóitól. Igen, szolgálnak ők és szolgálatban állnak, nem véletlen az elnevezés: természetvédelmi őrszolgálat.

Az ismeretfejlesztő filmsorozatot az alábbi linken tudjátok megtekinteni, melynek epizódjaiból kiderül, hogy a természetvédelmi szolgálat tagjai, vagyis a Magyar Rangerek hogyan is őriznek és védenek meg 2 millió hektárnyi védett területet Magyarországon.

A rovat legfrissebb cikkjei

Online látogatható az Országház több nevezetes helyszíne
Szívrohamot kapott Brian May, a Queen gitárosa
Spórol nekünk a Netflix!
Ma lett 80 éves Pécsi Ildikó
Máthé Erzsi, a Nemzet Színésze ma ünnepli 93. születésnapját

Hozzászólások