TIME DATE
Ma Endre és Elek nap van.

2019-02-26 05:36:00 / Szerző: HajduPress

Sokan imádtuk: meghalt a Talk Talk énekese

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Hivatalosan meg nem erősített hírek szerint 64 évesen elhunyt Mark Hollis, a Talk Talk énekese. A zenekar Such A Shame és It's My Life című dalát magyarok tízezrei szerették.

Mark Hollis 1955-ben született Londonban. Hollis először egy sikertelen punkzenekart alapított, majd 1981-ben alakította meg a Talk Talkot, Lee Harris, Paul Webb és Simon Brenner társaságában. A szintipop együttesként induló Talk Talk hamar népszerű lett, slágerei is lettek, de igazán harmadik albuma, az 1986-os The Colour of Spring idején talált magára, és teljesen ki is nőtte a szintipop skatulyát, a fő zeneszerzője iHollis volt.

Az addigra tagcseréken is áteső együttes rendkívül nagy hatású, nehezen besorolható műfajú albumokat készített, melyek közül az 1988-as Spirit of Edent szokás a Talk Talk mesterművének tekinteni, és a zenekar rengeteg későbbi előadóra volt hatással, szokás „a nyolcvanas évek Radioheadjeként” is emlegetni. De dolgozott fel Talk Talkot sok egyéb próbálkozó mellett a No Doubt is, melynek az It’s My Life az egyik legnagyobb slágere is lett - írja a 24.hu.

Miután a Talk Talk 1992-ben feloszlott, Hollis visszavonult a zenéléstől, hogy a családjának éljen, de 1998-ban kiadott egy szólóalbumot, és nagyon ritkán feltűnt más projektekben. Csak annyi biztos, hogy 64 éves volt.

A rovat legfrissebb cikkjei

Nagy művészetválasztó - A Csokonai a Campus Art-on
Tessék választani! - Az Őrült nők ketrece című előadásról
Egy év bihari történései - képekben
Csodálatosan megragadott pillanatok - Megnyílt az idei Sajtófotó-kiállítás
A mászkáló skála királynője - A Mennyei hang! című előadásról

Hozzászólások