TIME DATE
Ma Gerzson nap van.

2019-02-04 09:28:20 / Szerző: HajduPress

Sokaknak bajt hozott a hétvége: íme a katasztrófa-krónika

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Pénteken a hajnali műszaki mentés után kémények miatt vonultak a tűzoltók Nyírmihálydiba, szombaton több közúti baleset adott munkát az egységeknek. Vasárnap nyugodtabban telt, egy filagória tűzhöz riasztották őket Hajdúszoboszlóra. 

Egy személygépkocsi fának ütközött péntek hajnalban Debrecenben, a Monostorpályi úton. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik átvizsgálták a járművet majd áramtalanították azt. Az autó vezetője megsérült, őt a mentőszolgálattal közösen emelték ki a tűzoltók a járműből. A sérültet ezután kórházba került.

Elektromos vezetékek izzottak egy személyautóban péntek délután az M35-ös autópálya. A tüzet az ott tartózkodók a debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezésére eloltották. A tűzoltók az autót feszültségmentesítették. A járműben ketten utaztak, ők nem sérültek meg.

Rosszul lett és nem tudott ajtót nyitni egy idős ember pénteken kora este Debrecenben, a Martonfalvi utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán feljutottak a társasházi lakás ablakához, melyet befeszítettek, ezt követően pedig az ajtót kinyitották. A lakásban talált idős embert átadták a mentőszolgálatnak.

Beizzott a korom egy száz négyzetméteres családi ház kéményben Nyírmihálydiban, a Gelsi utcában. A nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámok segítségével eltávolították az izzó, parázsló részeket. Az ingatlan fűthető maradt. Hasonló esethez vonultak ezután Nyímihálydiban, a Rákóczi utcában. Ott is a kéményben a korom izzott.  Szintén a nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltók avatkoztak be. 

Szén-monoxid mérgezés gyanújával szállítottak kórházba a mentők egy embert szombaton reggel Hajdúszoboszlón, a Makkos Ferenc utcában. A helyszínen a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók méréseket végeztek, melynek során szén-monoxid gáz jelenlétét mutatták ki.  A gázszolgáltató szakemberei a házban üzemelő gázkazánt kizárták a szolgáltatásból. A házban öten élnek, az ingatlan más módot fűthető maradt.

Átszakította a szalagkorlátot, majd az árokba borult egy kamion szombaton délelőtt az M4-es autópályán, Berettyóújfalu közelében. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók elvégezték a jármű feszültségmentesítését. A kamion sofőrjét a mentőszolgálat kórházba szállította. A beavatkozás félpályás útzár mellett zajlott.

Két kisbusz ütközött össze szombaton tegnap kora délután a 4-es  számú főúton a M35-ös autópálya felhajtójánál. A debreceni hivatásos tűzoltók elvégezték a sérült járművek áramtalanítását. A mentőszolgálat négy embert kórházba szállított.

Árokba csúszott egy személygépkocsi szombaton későn este Pocsajban, a Debreceni utcában. A létavértesi önkormányzati tűzoltók elvégezték a jármű áramtalanítását. A baleset során nem sérült meg senki.

Vasárnap délután Hajdúszoboszlón, a Makkos Ferenc utcában egy fa filagória égett. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ott lévők eloltották a tüzet. Az tűzoltók az utómunkálatokat végezték el egy vízsugárral és kéziszerszámokkal. A helyszínre érkezett a mentőszolgálat is, mivel a tűz oltása közben a ház tulajdonosa megsérült, őt kórházba kellett szállítani.

Fotós: Berettyóújfalui HTP, Debreceni HTP, Hajdúszoboszlói KÖ

A rovat legfrissebb cikkjei

Olajos baleset, teljes útzár az M35-ösön
Fétékenység Tiszacsegén: fejszével zúzta be a szélvédőt
Ne így akarj őzhúst enni!
A tél visszatámad a hétvégén
!!! Akcióban Derecskén a TEK! +videó

Hozzászólások