TIME DATE
Ma Fülöp és Evelin nap van.

2020-05-19 16:29:45 / Szerző: HajduPress

Rövid tőzsdei hírek

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Ázsiában nyitáskor emelkedő tendencia volt jellemző a tőzsdéken, míg Európában ez csak részben volt ez érzékelhető, azonban később az irányadó részvényindexek lefordulni látszódtak. Az itthoni piac mérsékelt emelkedést mutatott, ez az OTP részvényein is észrevehető.

Az amerikai tőzsdék enyhe csökkenéssel nyitottak: a Dow 0,5 százalékponttal került lejjebb az S&P 500 0,5, a Nasdaq mutatója pedig 0,1 százalékos mínuszban indított. 
Az S&P 500 korábban 34 százalékkal emelkedett legutóbbi márciusi mélypontjáról, most 13 százalékpontnyira van a történelmi csúcsától. Szakértők szerint a mai mérsékelt esés mögött a tegnapi 4-5 százalékos nyereség húzódhat.  Az európai piacokon tübbek között a londoni FTSE-100 indexe 0,96 százalékos, a frankfurti DAX-30 mutatója 0,33 százalékos, a párizsi CAC-40 0,91 százalékos mínuszt mutat. Az Office for National Statistics áprilisi adatai szerint az Egyesült Királyságban 70 százalékkal nőtt meg a munkanélküli segélyt igénylők száma, így az első negyedévben a munkanélküliségi ráta 3,9 százalékos volt, emellet a tőzsdei hangulat visszaesésében az is szerepet játszott, hogy az autóipar is szendved, hiszen áprilisban 76 százalékkal estek vissza az eladások.
A nemzetközi devizapiacon jelenleg egy euróért 1,0936 dollárt adtak, így tehát összesen 0,20 százalékkal gyengült a tengerentúli deviza. 

A rovat legfrissebb cikkjei

Ötmilliárdos pályázat elektromos autókra és robogókra!
Erősödött a forint estére
Négy egyetemi startup együttesen 60 millió forintos befektetést nyert el
A második műszak is elindult a győri Audinál
Rövid tőzsdei hírek

Hozzászólások