TIME DATE
Ma Hella nap van.

2020-02-13 17:24:23 / Szerző: HajduPress

Robotika az óvodapedagógiában

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
A robotika és a robotprogramozás oktatását, illetve óvodapedagógiai célú felhasználásának fejlesztését támogatja az National Instruments csütörtökön átadott két Lego robotika eszközkészlete, amelyet a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kara kapott.

 

- A tervek szerint a kötelező képzések közé kerülhet a robotprogramozással kapcsolatos kurzus a Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karon - jelentette be a csütörtöki ünnepélyes eszközátadáson Pálfi Sándor, a DE GYGYK Gyermeknevelési Tanszékének vezetője.

- A tapasztalatok azt mutatják, hogy a robotika eszköze pozitívan használható olyan kisgyermekeknél is, akik egyéni fejlesztésre szorulnak. Sőt vannak olyan óvodák, ahol már kifejezetten terápiás célzattal használják a pedagógusok ezt az eszközt – jelentette ki Pálfi Sándor.

Az együttműködés keretében kutatást indítanak, annak kiderítésére, hogy hogyan lehetne az óvodások digitális írástudását a Lego WeDO-val fejleszteni.
A Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kara és a National Instruments 2017-ben kezdte a közös munkát. Kidolgoztak egy olyan tematikát, amely a kora gyermekkori BA képzéshez igazítja a robotika, robotprogramozás oktatását.
Az óvodapedagógus képzés része a most még csak  választható három féléves kurzus, amely a visszajelzések alapján sikeres, félévente 20-25 hallgatója van. A Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kara mintegy 15 óvodával dolgozik együtt, ahol a hallgatók valódi környezetben, a gyerekek között megfigyelhetik és kipróbálhatják a robotprogramozást.

(unideb.hu)

A rovat legfrissebb cikkjei

Munkaerőpiac és HR a koronavírus után
Elsők között a népegészségügyért
Elmarad a nyári doktoravató
Fontos változások a betegellátásban
Véradásra buzdítja az egyetemistákat az Országos Vérellátó Szolgálat

Hozzászólások