TIME DATE
Ma Lõrinc nap van.

2020-07-12 11:42:21 / Szerző: HajduPress

Rendkívüli hír: szerdától egészségügyi ellenőrzés és akár karantén várhat szinte minden környező országból hazaérkezőre

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Koronavírus-fertőzöttség szerint három kategóriába (vörös, sárga és zöld) sorolja a világ országait a kormány, jelentette be Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter.

A sárga vagy vörös országból érkezőknek a határon egészségügyi vizsgálat lesz, ami, ha igazolja a fertőzésgyanút, karanténba kell vonulni. Horvátország egyelőre zöld marad, Ukrajna vörös, Románia pedig sárga.

Aggasztó jeleket lát a kormány: a környező országokban nő a fertőzöttség, mondta Gulyás Gergely sajtótájékoztatón. Az első csatát megnyertük, az életet sikerült újraindítani, Magyarország az egyik legbiztonságosabb hely a világon, de meg kell akadályozni, hogy a vírust külföldről behurcoljuk, tette hozzá a miniszter.

Minél jobban tudjuk kontrollálni a határokat, annál jobban meg tudjuk őrizni a biztonságot. A határellenőrzést szigorítani kell. Ezért kedd éjféltől vörös, sárga és zöld kategóriába sorolják az államokat veszélyesség szerint - tisztifőorvosi határozatban. Sárga vagy vörös országból érkezőknek a határon egészségügyi vizsgálat lesz, ami, ha igazolja a fertőzésgyanút, karanténba kell vonulni.

Vörös kategóriába tartozik Albánia, Bosznia, Koszovó, Észak-Macedónia, Fehéroroszország és Ukrajna, valamint Ázsia és Afrika országainak nagy része.

Sárga kategóriába tartozik Bulgária, Portugália, Románia, Svédország, Nagy-Britannia, Norvégia, Oroszország, Szerbia, Japán, Kína, USA.

Horvátország egyelőre a zöld kategóriában marad.

Augusztus 1-től, ha valaki sárga vagy vörös kategóriájú országból érkezik haza, a tesztelés költségét magának kell viselni, ha nem akar kéthetes karanténba vonulni.

Hazánkban nincs újabb elhunyt, az aktív fertőzöttek száma 603 fő. 128 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.

Forrás: index.hu
Kép: unsplash.com

A rovat legfrissebb cikkjei

Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a rendhagyó Forma-1-es 70. évforduló Nagydíját vasárnap Silverstone-ban
Éjszakára lezárják a görög szárazföldi átkelőket
Őrizetbe vették a bejrúti kikötő vezető tisztségviselőit
Az EU ismét szűkítette a járványügyi szempontból biztonságosnak ítélt országok listáját
Egy amerikai farmer elültette a Kínából érkező magokat

Hozzászólások