TIME DATE
Ma Ilona nap van.

2019-08-02 08:50:34 / Szerző: HajduPress

Remek fotók: így hűsölnek a Debreceni Állatkert lakói

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
A klímaváltozás következtében egyre gyakrabban tapasztalhatjuk a hazánktól idegen, szinte elviselhetetlen meleget. Ilyenkor nemcsak nekünk, de az állatoknak is különös odafigyelésre van szükségük, hiszen ők is nehezen viselik a szélsőséges időjárást.


A Debreceni Állatkertben igyekeznek mindent megtenni, hogy az állatoknak segítsenek átvészelni a hőhullámokat, így kellemesebbé téve mindennapjaikat. A hűtőfürdőzés mellett lédús takarmányokkal; fagyasztott finomságokkal, jegelt- halakkal, húsokkal és gyümölcsökkel próbálják könnyebbé varázsolni e forró időszakot. A cívisváros állatkertjének lakói ilyenkor az árnyékos, hűvös, vizes helyeket részesítik előnyben.

Természetesen nemcsak az állatoknak biztosítanak megfelelő hűsölési lehetőséget, hanem a nagyközönségnek is. A Nagyerdő mikroklímája ugyanis kedvezőbb a belvárosénál, egyrészt a terebélyes fák árnyat adó lombjai, másrészt a környező vízfelületek miatt. Valamint a jeges nyalánkságok és frissítő italok széles választéka mellett az Állatkert és Vidámpark több pontján is működnek a párakapuk és vizes ventillátorok, amelyek hűsítő vízköddel kínálnak felfrissülést látogatóinknak.

A nyári hőségben is érdemes tehát kilátogatni a Debreceni Állatkertbe és Vidámparkba, hiszen minden adott egy kellemes nyári sétához.

A rovat legfrissebb cikkjei

Medveállatka a debreceni Nagyerdőben: fotó
Újabb bizonyíték: a STOP-tábla nem dísznek van
Folytatódik a debreceni Hódos felújítása
Felkészültek a szervezők a virágkarnevál biztosítására
Ingyen kaphat próbatermet a Tankcsapda az önkormányzattól

Hozzászólások