TIME DATE
Ma Árpád nap van.

2020-02-06 08:21:49 / Szerző: HajduPress

Rekordösszeget gyűjtöttek Debrecen Város Bálján

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg Debrecen Város Bálját idén január 18-án a Kölcsey Központban, melyhez most is kapcsolódott jótékony kezdeményezés. Debrecen városa, a Debreceni Egyetem és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében megvalósult esemény bevételét idén a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány javára ajánlották fel. 

A 2020. február 5-én tartott sajtótájékoztatón Papp László polgármester elmondta, hogy ez volt a hatodik olyan debreceni városbál, amely jótékonysági célokat is szolgált.

„A bál idei, rekordösszegű bevételét – 12 millió 300 ezer forintot – egy olyan alapítványnak ajánlottuk fel, amely már 30 éve fontos szerepet vállal Debrecenben, emellett nemzetközi szinten is példaértékű munkát végez. A gyermekek gyógyulását segíteni a legnemesebb ügy. A Leukémiás Gyermekekért Alapítvány a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikáján kezelt leukémiás és daganatos betegségben szenvedő gyermekek egészségének visszanyerése érdekében tevékenykedik.”

Kiss Csongor, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekhematológiai és Onkológiai Intézetének tanszékvezetője megköszönte, hogy a bál szervezőinek figyelme idén a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány felé fordult. A Leukémiás Gyermekekért Alapítvány – a Hajdú-Bihar megyében 1990-ben elsőként bejegyzett civilszervezet – idén ünnepli alapításának 30. évfordulóját. A tanszékvezető elmondta, hogy az alapítvány egyetlen célja, hogy támogassa a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Intézetében kezelt és gondozott leukémiás, daganatos, vérzékeny és vérszegény beteg gyermekeket és hozzájáruljon ellátásuk feltételeinek javításához. A bálon összegyűlt 12 millió 300 ezer forint támogatást is erre a célra szeretnék felhasználni.

Az alapítvány a báli adományból a betegek gyógyításához szükséges műszerparkot fejleszti, illetve az alapítvány 3 évvel ezelőtt létrehozott szociális alapját bővítik, melyet annak idején azzal a céllal hoztak létre, hogy a beteg gyermekek életkörülményeit tartósan javíthassák. 

„Be fogunk szerezni egy olyan új generációs betegőrző monitort, amely ideje korán jelzi, ha a súlyosan sérült immunitású beteg gyermek állapotának romlása várható. Így még időben avatkozhatunk be egészsége megőrzése érdekében. A felajánlott összegből jutni fog az alapítvány szociális alapja számára is. Ebből az alapból olyan rászoruló család nagyobb összegű támogatását tervezzük, amely lehetővé teszi, hogy gyermekük a kórházi kezelés után higiénikus, egészséges otthonba érkezhessék haza. Jutni fog ebből az összegből az innovatív kutató munkára is, amely segítségével a Debrecenben gyógykezelt betegeket világszínvonalon tudjuk ellátni.” emelte ki Kiss Csongor az adomány átadásakor.

A báli adomány átadóján jelen volt Béres Babett, akinél 2008-ban – 4 évesen – ALL típusú leukémiát diagnosztizáltak, s ma ő az élet igazi győztese. Meggyógyult és azóta örömmel támogatja az alapítvány munkáját. Édesanyja, Gurbán Júlia 2018 óta a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi tagja.

Fotók: Miskolczi János


A rovat legfrissebb cikkjei

Ő sem maradt otthon: őrjöngés a Nagytemplomban
Ő nem maradt otthon, tört-zúzott a Daraboson
Online rajzpályázatot hirdet a Debreceni Vidámpark
Hajápolás karantén alatt
Változások a Kenézy sürgősségi ellátásában

Hozzászólások