TIME DATE
Ma Gyárfás nap van.

2018-06-12 11:29:52 / Szerző: HajduPress

Rangos elismerést kapott Váradi Judit

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Rangos szakmai elismerést kapott a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának docense, Váradi Judit. A Komlóssy-díjat a Kodály Filharmónia évadzáró ünnepségén Papp László polgármester és Somogyi-Tóth Dániel, a társulat igazgatója adta át.
 

Debrecen önkormányzata 2011-ben alapított díjat az egykori huszárezredes, mecénás, a Debreceni Zenede első igazgatója, Komlóssy Lajos emlékére. Az elismeréssel idén a debreceni Zeneművészeti Kar docensét jutalmazták a város kulturális életének gazdagítása, a Kodály Filharmónia és a Debreceni Egyetem kapcsolatának erősítése érdekében végzett több évtizedes tevékenységéért.

Váradi Judit 2000 óta a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar és A Jövő Művészetéért Alapítvány művészeti menedzsere, számos városi zenei program megálmodója. Ő alapította a Nagyerdei Ősz Művészeti Napokat (2001-2009), a mind a mai napig nagysikerű és népszerű Konzervatóriumi Esték hangversenysorozatot, a gyerekeknek szóló Hang-Játék-Zene ismeretterjesztő élménykoncerteket, az egyetemistákat célzó „Lélekmelengető” alkalmakat a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárában, valamint a Vasárnapi muzsika sorozatot a Kölcsey Központban. Művészeti menedzsere az Universitas hangversenysorozatnak.

2007 óta az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája és a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar szervezője és művésztanára, 2013-tól pedig művészeti igazgatója a világhírű nyári programnak.

Fotó: Derencsényi István

Sajtóiroda - TH


A rovat legfrissebb cikkjei

Ezt a rendezvényt nagyon sokan várták Debrecenben
DEbate – vitázz idén is angol nyelven!
Az életlenhalmaz-elmélet újdonságai
Kitüntették Goretity Józsefet
Szép elismerést kapott egy Debrecenben tanuló fiatal zenész

Hozzászólások