TIME DATE
Ma Eleonóra nap van.

2020-02-09 10:31:31 / Szerző: HajduPress

Rádióadások között keresgélt, halálos baleset lett az eredmény

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Tárgyalást tart hétfőn a Hajdúböszörményi Járásbíróság annak a román vádlottnak az ügyében, akivel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ügyészség. A sofőr menet közben a gépkocsi műszerfalán a megfelelő rádiófrekvenciát akarta kiválasztani és ez idő alatt nekiütközött az előtte haladó autónak.

A vádirat szerint a 33 éves férfi 2018. május 25-én 20 óra körül az M3-as autópályán Budapest felől Nyíregyháza irányába közlekedett személygépkocsival. A vádlott az autópálya haladása során bekapcsolta a sebességtartó automata rendszert, így folyamatosan 136 km/h sebességgel haladt a külső forgalmi sávban. A férfi 20 óra 20 perc körül a gépkocsi fedélzeti rendszerében a rádióadások között keresgélt, ezért a figyelme teljes mértékben elterelődött a körülötte, valamint az előtte lévő forgalomról. A haladása során – az autópálya hajdú-bihari szakaszán – a vádlott figyelmetlenségéből adódóan utolérte az előtte csak 90-95 km/h sebességgel haladó autót, amelynek gépjárművével nekiütközött.

A baleset következtében a vétlen gépjármű hátsó ülésén utazó két sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életüket vesztették, további két sértettnek 8 napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek, míg a vétlen gépkocsit vezető sofőr és a vádlott 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett – fogalmaz a vád.

A vádiratban az ügyészség fogházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetést indítványozott, valamint azt, hogy a bíróság hosszabb időtartamra tiltsa el a vádlottat a közúti járművezetéstől.


A rovat legfrissebb cikkjei

Súlyos baleset történt: életveszélyben egy 24 éves nő
Július 1-jétől megkezdik az illegális hulladéklerakók felszámolását
Nagy a baj Monostorpályiban, tűz ütött ki egy házban
Fiatal tűzoltók kezdik meg szolgálatukat Püspökladányban
Újabb fásítási program indul Hajdú-Biharban

Hozzászólások