TIME DATE
Ma Fülöp és Evelin nap van.

2020-04-22 18:52:10 / Szerző: HajduPress

Putyin Merkellel tárgyalt

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

 A koronavírus-világjárvány elleni küzdelemről és az olajpiaci helyzetről tárgyalt telefonon egymással Vlagyimir Putyin orosz elnök és Angela Merkel német kancellár - közölte szerdán a Kreml sajtószolgálata.

    A német kezdeményezésre létrejött eszmecsere során a felek megállapodtak a két ország egészségügyi minisztériuma közötti kapcsolattartásról és hangsúlyozták a járványellenes nemzetközi erőfeszítések koordinálásának fontosságát, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) aktív részvétele mellett.
    A konfliktusövezeteket érintve Putyin és Merkel méltatta a Kijev és a délkelet-ukrajnai szakadárok között végrehajtott fogolycserét. A két vezető hangsúlyozta a Minszk-2 megállapodás és a "normandiai négyek" csúcstalálkozóin elfogadott döntések következetes végrehajtásának fontosságát.
    A Kreml szerint a beszélgetés során többek között megemlítették, hogy az ukrán kormánynak teljesíteni kell a rendezés politikai kérdéseivel kapcsolatban vállat kötelezettségeit, beleértve a Donyec-medence különleges státusának törvénybe foglalását is.  
    A felek szót ejtettek a szíriai és a líbiai helyzetről és az olajpiac fejleményeiről is.

MTI


A rovat legfrissebb cikkjei

Ötmilliárdos pályázat elektromos autókra és robogókra!
Erősödött a forint estére
Négy egyetemi startup együttesen 60 millió forintos befektetést nyert el
A második műszak is elindult a győri Audinál
Rövid tőzsdei hírek

Hozzászólások