TIME DATE
Ma Árpád nap van.

2020-02-14 17:55:41 / Szerző: HajduPress

Prisztás-gyilkosság - Felmentették a másodrendű vádlottat

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Felmentette az emberölés vádja alól és szabadlábra helyezte a Prisztás József megölésével vádolt Hatvani Istvánt a perújítási tárgyalásban a Fővárosi Törvényszék pénteken. A felbujtás miatt elítélt Portik Tamás és a bűnsegédlet miatt elítélt Fazekas Ferenc esetében ugyanakkor elutasították a perújítást.

    
A bíróság szerint az 1996-ban elkövetett gyilkosság ügyében beismerő vallomást tett Jozef Rohác vallomása ugyan sok ellentmondást tartalmaz, de alapvetően nem ütközik a korábban megállapított tényekkel, így alkalmas Hatvani István elkövetői magatartásának kétségbe vonására. A törvényszék hatályon kívül helyezte a jogerős ítéletnek a Hatvani bűnösségét megállapító részét, és a férfit felmentette az emberölés vádja alól, egyúttal elrendelte a jogerősen kiszabott 15 éves büntetésének félbeszakítását.
    
A törvényszék szerint ugyanakkor a jogerős ítélet Portik Tamásra vonatkozó része nem nyert cáfolatot Rohác vallomásával, így az esetében - hasonlóan a bűnsegédlet miatt elítélt Fazekashoz - a perújítást elutasította.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Koronavírus: változik a magyarországi adatok közlése
Friss adatok: 492 fertőzött, újabb halálos áldozat
502 magyar kerül hatósági karanténba
Áder János is aláírta a koronavírus-törvényt
Újabb javaslatcsomag a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarától

Hozzászólások